Салат „Фантастична четвірка“

Ми вже не раз наголошували вам на тому, що готувати на кухні кулінарні шедеври не так важко, ба більше, навіть просто! Ми впевнені, що для цього не потрібні екзотичні та дорогі продукти, адже навіть бюджетна страва може виглядати досить вишукано та достойно! Кулінарні навички для цього також не обов’язкові, головне бажання та мотивація пробувати щось нове! Сьогодні ми хочемо представити вам один з таких салатів, який складається лише з 4 інгредієнтів! Інгредієнти салату „Фантастична четвірка“ досить бюджетні, але в поєднанні створюють ще той смак! Салатик прекрасно підійде як для обіду з основними стравами, так і для ситної вечері, як окремий прийом їжі.

Для приготування цього надзвичайно смачного та легкого салату вам потрібні такі інгредієнти:

– квасоля темно-червона ( приблизно 100 грам)

– свіжі помідори черрі ( 50-80 грам)

– невеличкий пучок петрушки

– ріпчаста цибуля ( 2 штуки)

– за бажанням трішки оливкової олії та спеції

Покроковий рецепт та детальні дії.

Крок 1.

Розпочніть процес приготування з відварки фасолі. Дуже важливо правильно та смачно приготувати її, саме тому дотримуйтесь нашої інструкції, щоб пришвидшити процес.Перш ніж розпочати варіння квасолі для салату, її слід обов’язково замочити у воді на досить довгий період. Пропускати цей етап ми не рекомендуємо, адже це в подальшому прискорює її приготування. Для початку замочіть квасолю в холодній воді приблизно на 7-8 годин. Після цього можете приступати безпосередньо до самого приготування.Злийте брудну воду, в якій була замочена квасоля, промийте боби і залийте чистою водою. Варіть красуню бобових на невеликому вогні, при цьому не закривайте каструлю кришкою, для того, щоб уникнути сильного кипіння. Приготування забере у вас приблизно 1,5 години ( перевірити на готовність, просто спробуйте декілька квасолин). Соліть воду на самому початку приготування квасолі, якщо ви хочете зберегти круглу форму квасолі. Потім злийте воду та залиште її охолоджуватись.

Крок 2.

Помідори черрі промийте під протічною водою, відірвіть хвостики та обсушіть. після цього поріжте плоди навпіл. Стежте за тим, щоб у вас був гострий ніж, яки не пошкодить м’якоть томатів, тобто щоб вони не розтікались повністю. Не менш важливим є пружність томатів черрі, вони повинні бути справді свіжі та досить твердуваті.

Крок 3.

Приступіть до цибулі. Візьміть ніж та очистіть цибулини від лушпиння. Далі сполосніть її і поріжте на кільця. Ми знаємо декілька хитрощів, як не плакати під час нарізання цибулі. Запам’ятайте: чим гострішим буде ніж, тим менше клітини цибулі будуть м’ятися і тим менше буде летючих сполук в повітрі. В жодному разі не ріжте цибулю ножем із зубчиками. Навіть якщо вам здається, що з ним ваша нарізка буде швидшою, то будьте готові до того що сліз буде більше. Ви також можете змочувати ніж у холодній воді, щоб зменшити дію пекучої цибулі.

Крок 4.

Пучок петрушки добре промийте під протічною водою, обсушіть паперовим рушником та подрібніть. Зверніть увагу, чи ви придбали справді свіжу зелень, яка надаватиме приємного аромату салату. Така має виглядати свіжо, з пружними листочками та з яскравим кольором.

Крок 5.

Переконайтесь, що ви не пропустили жоден крок і готові приступати до фінального завершення рецепту! 

Крок 6.

Оберіть велику салатницю, помістіть на неї всі подрібнені інгредієнти. Злегка перемішайте все та за бажанням можете добавити спецій та трішки оливкової олії. Цей простий, але водночас досить поживний салат готовий для споживання. Ми вважаємо, що головну роль відіграє тут саме квасоля, адже саме вона містить найбільше корисних речовин та надає більшої ситності салату. Боби квасолі містять в собі такий цінний та важливий білок. Саме вона дозволяє вегетаріанцям  замінити тваринний білок на рослинний і збагатити їхнє щоденне меню. Перевага квасолі полягає ще в тому, що вона містить всі ці корисні речовини, при тому не втрачає їх під час термічної обробки.

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert