Салат „Детокс“

Гучні застілля – це завжди ситні страви, різноманітні салати, яскраві десерти та апетитні закуски. Над цим важко встояти, тому в ці дні „грішать“ всі. Проте, свята наближаються до завершення, а це означає, що пора позбавлятись лишніх кілограмів, які з легкістю та непомітно з’явились на вашому тілі. Панікувати не слід, головне правило в такій ситуації – плавно перейти на більш легкі, корисні, але не менш поживні салати. Вони водночас і наситять Вас і наповнять купою вітамінів. Це ідеальне рішення, щоб худнути без значних обмежень в їжі і при цьому отримувати задоволення! От таким і є наш сьогоднішній рецепт салату, який створений для порятунку від гучних свят! Апетитний та простий салат „Детокс“ – це справжній порятунок та легкість для Вашого шлунку, адже він складається з свіжого листя салату, поживних печериць, пікантної синьої цибулі, корисного кабачка та ніжної оливкової олії. Подаруйте собі легкість та гарний настрій на увесь день!

салат рецепт

Для того, щоб приготувати таку дієтичну смакоту, Вам знадобиться така кількість продуктів:

– листя салату ( маленький пучок)

– печериці ( середній розмір, 3-4 штуки)

– синя цибуля середнього розміру ( 1 штука)

– кабачок ( половинка)

– оливкова олія ( 2 столові ложки)

– насіння білого кунжуту ( чайна ложка з гіркою)

– сіль за смаком

салат інгредієнти
  • На приготування у Вас піде близько 10-ти хвилин
  • Даної кількості продуктів вистачить на порцію для 1 людини

Поетапне приготування салату „Детокс“

Етап 1.

Розпочинаємо шлях до правильного харчування! Спочатку візьміть кабачок та добре помийте його у воді. Далі відріжте хвостик та розріжте його навпіл. Після цього відкладіть одну половинку в сторону, а іншу поставте на дошку. Поріжте його на шматки середнього розміру. Розігрійте сковороду гриль на оливковій олії та посмажте на ній кабачок.

простий салат

Процес смаження триватиме недовго, приблизно 5 хвилин, адже смажити потрібно не менше ніж на середньому вогні. Не забудьте поперчити та посолити овоч. Як тільки побачите рум’яні лінії – перевертайте на іншу сторону. У кабачках міститься велика кількість калію, вітамінів групи В, харчових волокон та антиоксидантів, які позитивно впливають на здоров’я! Також вони містять залізо, марганець, фосфор та цинк.

смачний салат

Етап 2.

Далі перейдіть до печериць. Обов’язково промийте їх у воді, потім очистьте верхній шар шкірки на шапочці гриба. Ніжку ж легенько прошкрябайте Після цього поріжте печериці на тонкі шматки та також поставте у розігріту сковороду гриль. Смажте гриби приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи їх. Не забудьте посолити та поперчити. В результаті у Вас повинні вийти добре підсмажені, але водночас соковиті гриби. Вони ідеально розбавляють салат саме завдяки цим властивостям та чудовому аромату.  Основну частину в складі печериць займає вода. Решта становить поживний білок, кислоти, вітаміни та мінерали. Особливо багато у цих грибах фосфору – не менше, ніж у рибі. Також печериці багаті на вітаміни групи В, Е, D. Можна сказати, що печериці можуть бути непоганою альтернативою м’ясу!

апетитний салат

Етап 3.

Листя салату дуже добре промийте у воді, потім промокніть його у паперовий рушник, щоб забрати лишню вологу. Прослідкуйте, чи зелені листочки справді свіжі та хрусткі. адже це також впливатиме на загальний смак.

легкий салат

Етап 4.

Візьміться за синю цибулю. Її потрібно очистити від лушпиння, потім сполоснути у воді та помістити на дошку для нарізання. Акуратно поріжте її напів кільцями.

пікантний салат

Етап 5.

Підготуйте потрібну кількість оливкової олії. Вона повинна бути саме холодного віджиму!

оригінальний салат

Етап 5.

Настав час формувати салат. Для цього візьміть велику тарілку та розкладіть на ній промите листя салату. Далі поставте підсмажений рум’яний кабачок та шматки соковитих печериць. Зверху додайте цибулю ( розділіть пів кільця на соломинки) та посипте насінням білого кунжуту.  Ми закінчили, а отже, Ви можете сміливо смакувати цей апетитний, оригінальний та легкий салат. Смачного!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert