Салат „Ароматні рибинки“

Справжня господиня знає, що привабити та зачарувати новою стравою можна завдяки апетитній та оригінальній подачі, а вже спробувавши саму страву, Ваші близькі вкотре переконаються у тому, що Ви почуваєте себе на кухні, як риба у воді, адже зовнішній апетитний вигляд відповідає й незабутньому смаку страви! Тому стає очевидно, що вміння подавати страви потрібно розвивати кожного разу, спочатку починати з більш легких креативних оформлень, а з часом не боятись та пробувати створювати справжні кулінарні шедеври! Салат під назвою «Ароматні рибинки» – це чудовий варіант для того, щоб розпочати креативити з подачею та пробувати щось нове! В ньому наче і немає нічого складного, інгредієнти досить доступні, а подача дуже навіть цікава! Цей апетитний та оригінальний салат складається з ароматних шпротів, свіжого листя салату, поживного кабачка та ніжної оливкової олії. Всього декілька інгредієнтів і Ви можете здивувати всіх присутніх за столом! Не гайте часу та приступайте до приготування, адже ми підготували детальний рецепт!

салат рецепт

Для приготування салату «Ароматні рибини» вам знадобляться такі інгредієнти: 
– шпроти ( приблизно 80 грамів) 
– листя салату ( невеликий пучок) 
– кабачок ( середнього розміру) 
– оливкова олія ( 2 столові ложки) 

салат інгредієнти

Ось і всі інгредієнти, головне не забути про натхнення! 

  • З даної кількості продуктів у Вас вийде порція до 2-х осіб
  • Час приготування – не більше 10-ти хвилин

Покроковий рецепт 

Крок 1. 
Спочатку приступіть до підготовки листя салату. Його потрібно ретельно промити від дрібного бруду,тому краще наповніть глибоку посудину водою та замочіть там листя приблизно на 3-5 хвилин. Перед тим, як виймати його з посудини, можете промити його круговими рухами руки. Потім вийміть листя та залиште його на тарілці висихати. Або ж скористайтесь паперовим рушником, щоб забрати лишню вологу. До складу листя салату входить вітамін А, необхідний для шкіри та зору, а також вітаміни групи В, які відповідають за діяльність нервової системи. Також в цій зелені міститься кальцій, що є основним будівельним матеріалом для кісткової тканини та магній, який відіграє важливу роль для клітинної структури.

корисний салат
Крок 2. 
Далі перейдіть до кабачка. Добре промийте овоч під протічною водою, в потім відріжте лишні частини з обох країв. Після цього витріть овоч паперовим рушником та натріть його на терці на дуже тонкі слайси.  Далі розігрійте оливкову олію на сковороді, поставте туди тонкі шматочки та смажте на середньому вогні приблизно 2-3 хвилинки з обох сторін.

апетитний салат

Стежте за тим, щоб слайси не згоріли, а лише мали золотисту скоринку. У кабачку міститься вітамін С, який здатен покращувати стан шкіри, також вітамін А, який сприяє її пружності та тонусі. Овоч багатий на калій, кальцій, залізо та магній, які необхідні серцю, мозку, м’язам та печінці.

свіжий салат

Крок 3.
Тепер промийте редиску, відріжте непотрібні частини та помістіть її на дошку. Далі поріжте овоч на тонкі кільця. Краще використовувати добре підгострений ніж, який рівно та чітко проріже кожне кільце. В коренеплоді міститься фосфор, натрій, залізо, кальцій та магній. А також редиска багата на велику кількість вітамінів, таких як: С, РР, В1, В6 і В12.

яскравий салат

Крок 4.
Акуратно відкрийте банку зі шпротами. Злийте олію, яка знаходиться всередині та вийміть потрібну кількість рибин. Додатково можете струшувати кожен шматок риби, адже олії справді дуже багато. Перед покупкою такого пікантного продукту, в жодному разі не забувайте звірити термін придатності, адже в результаті Ви можете зіпсувати смак салату несвіжою рибою. 

поживний салат

Крок 5.
Всі інгредієнти підготовлені, а отже можна сміло приступати до оформлення!  На тарілку прямокутної форми викладіть листя салату, потім посипте його шматками підсмаженого кабачка. По краях тарілки розкладіть кільця редиски, а зверху по центрі викладіть ароматні шпроти. Солити салат не потрібно, адже шпроти мають дуже насичений та виражений смак. Поживний, яскравий та смачний салатик готовий до споживання. Смакуйте на здоров‘я!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert