Салат „Літній променад“

Головне правило до приходу гостей – це накритий, прикрашений святковий стіл та оригінальні страви на ньому. Справжня господиня повинна продумати детальне мені від першої страви і аж до десерту.  Не менш важливим в цьому списку є й проміжний перекус між основними стравами – салат. Інколи він може й повністю замінити основну страву, а хтось ма намір лише легенько перекусити. Одне ми знаємо точно: всі обожнюють салати за різноманітність та поєднання інгредієнтів. Ми підготували для вас саме такий рецепт, який досить простий у приготуванні, красиво оформляється та дуже апетитно виглядає! Салат „Літній променад“ складається з хрустких квашених огірочків, апетитного тунця, соковитої помідори, ароматного кропу, пікантної цибулі, свіжого листя салату та смачнючого майонезу! Приготуйте такий варіант салату і ваші гості будуть у захваті! 

Для приготування салату знадобляться такі інгредієнти:

– огірки квашені середнього розміру ( 3 штуки)

– яйце куряче середнього розміру ( 1 штука)

– цибуля ріпчаста ( спеціальна довгастої форми/ 2 штучки)

– консервований тунець ( банка, 180 грам)

– пучок свіжого кропу

– листя салату ( декілька листків)

– помідора середнього розміру ( 1 штука)

– майонез ( 2 столові ложки)

  • Час приготування – 20 хвилин
  • Кількість порцій – 2

Покроковий рецепт.

Крок 1. 

В першу чергу варто розпочати саме з варіння яєць. Для цього налийте холодної води у каструлю та помістіть туди яйце. Доведіть воду до кипіння, добавте чайну ложку солі та перемішайте. Після цього зменшіть вогонь та варіть яйце приблизно 10 хвилин. За цей час жовток всередині повинен бути густої, правильної для нас текстури. Злийте гарчу воді та помістіть каструлю під струмінь води. Після цього очистіть яйце від шкаралупи та поріжте на тонкі скибки.

Крок 2.

Візьміть листя салату та промийте його у воді. Для цього наберіть у глибоку посудину холодної води, помістіть туди листя та ретельно перемішуйте воду рукою. В процесі листя очищється від пилу та бруду. Далі дістаньте листя з посудини та обсушіть паперовим рушником. Після цього візьміть ніж та поріжте листя.

Крок 3.

Цибулю акуратно очистіть від лушпиння, далі сполосніть під струменем води та наріжте кільцями. Для того, щоб не плакати під час нарізання цибулі, змочуйте час від часу ніж в холодній воді. Цей трюк повинен зменшити сльозливість очей. Ще один чудовий лайфхак проти печіння очей – це поставити цибулю морозилку на декілька хвилин.

Крок 4.

Квашені огірки поставте на дошку для нарізання та поріжте огірочки тонкими кільцями. Звісно ж, було б чудово, якби ви мали можливість використати домашні огірки. Якщо ж ви не маєте таких вдома, то сміло можете купляти їх в магазині. Проте для цього потрібно ретельно перевірити склад продукту, його термін придатності та сам розсіл.

Крок 5.

Пучок кропу добре промийте у воді, потім витріть паперовим рушником. Далі візьміть ніж та подрібніть зелень. Для того, щоб аромат кропу був справді вираженим в салаті, варто обирати лише свіжий, пружний та яскравий кріп.

Крок 6. 

Обережно відкрийте банку з консервованим тунцем, далі злийте зайву олію та перемістіть його в посудину. Там можете злегка помнути його виделкою, для того, щоб він мав більш однорідну консистенцію. Але не перестарайтесь, адже в салаті повинні бути відчутними шматочки риб’чого м’яса.

Крок 7.

Переконайтесь, що ви не пропустили жоден крок та готові до завершального етапу.

8. візьміть салатницю та викладіть на неї подрібнене листя салату, змастіть його легким шаром майонезу. Після цього добавте квашені огірки, кільця цибулі, тунець і знову змастіть все майонезом. Потім викладіть шматочки варених яєць, а зверху посипте кропом! Наш смачний та яскравий літній салат готовий до подачі на стіл! окрім його фантастичного смаку ви також обов’язково оціните його вигляд та оформлення. Саме це ще більше спокушатиме ваших гостей спробувати цей салатик хоча б один раз!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert