Салат „Стаканчик смакоти“

Напередодні якогось важливого свята кожна справжня господиня уявляє, як буде виглядати її стіл зі стравами. Вона точно прораховує кількість основних страв, десертів та закусок. Для такої господині дуже важливо, щоб страви були справді смачні та припали до душі всім гостям. Не менш важливим для неї є й оформлення страв, яке в першу чергу кидається в очі. Якщо ви вважаєте себе саме такою господинею та розділяєте таку філософію, ми підготували для вас чудовий рецепт, який прикрашатиме стіл та привертатиме увагу всіх гостей. Салат „Стаканчик смакоти“ – це ситне поєднання курячої печінки, соковитих томатів черрі та не менш смачних класичних помідорок, плавленого сирку, ароматної петрушки та квашеного огірочка. Змастивши це все смачненькою сметаною, ви отримаєте море задоволення та попросите ще одну порцію!

Для приготування цього оригінального салату вам потрібні такі інгредієнти:

– помідора середнього розміру ( 1 штука)

– коктейльні помідори черрі ( 2 штуки)

– куряча печінка ( 350-400 грам)

– плавлений сирок

– квашений огірок середнього розміру ( 1 штука)

– свіжа петрушка ( маленький пучок)

– сметана

– сіль та перець за смаком

  • Час приготування – 20-25 хвилин
  • Кількість порцій розрахована на 2 осіб 

Етапи приготування та рекомендації щодо вибору продуктів

1. Рекомендуємо вам підготуватись завчасно до приготування цього салату, адже потрібно промити печінку, нарізати на невеликі шматочки, після чого залити її водою і залишити на 25-30 хвилин. По закінченню 30-ти хвилин ще раз промийте печінку і обсушіть її паперовим рушником. Перед тим як смажити печінку, огляньте її на наявність жовчних проток і зелених плям – їх потрібно буде відрізати. На сковороді розігрійте олію, і додайте печінку. Також за смаком добавте солі та перцю. Обсмажуйте печінку до готовності під щільно накритою кришкою сковороди, це займе у вас приблизно 20 хвилин. В даному рецепті використовуватиметься ледь підсмажена печінка, радше тушена. Тому постарайтесь не пересмажити її аж до припеченої кірки.

2. Плавлений сирок розпакуйте та натріть на терці. Обираючи сирок в магазині, варто знати декілька правил, щоб купити справді смачний та якісний продукт. При покупці сирку слід уважно читати етикетку і уникати придбання „плавлених сирних продуктів“. Саме тому, обов’язково шукайте на етикетці слова «плавлений сир».
Інгредієнти повинні бути тільки молочні, без додавання рослинних жирів і білка. Обійтися зовсім без добавок не вдасться, плавильні солі це цитрати і фосфати, їх наявності вимагає технологія. А ось додавання барвників і синтетичних ароматизаторів зовсім не обов’язково, можна знайти продукт, де їх поменше. Чим довше і складніше склад плавленого сиру, тим більше продукт містить хімії. Колір сирка повинен бути рівномірним, занадто жовтий відтінок говорить про застосування барвників. Поверхня хорошого плавленого сиру має бути гладенькою. Плавлений сир не повинен кришитися або ламатися, консистенція його повинна бути пружно-еластичною, більш тягучою.

3. Помідору середнього розміру ретельно промийте під водою, відірвіть хвостик та розріжте навпіл. Далі, використовуючи гострий ніж, поріжте плід на маленькі кубики. Обирайте пружні, більш твердуваті помідори ( такі краще різатимуться та не розтікатимуться). Колір помідори має бути рівномірним, а на поверхні не повинно бути вм’ятин, або плям.

4. Ароматну петрушку промийте під водою, висушіть паперовим рушником та подрібніть. Обирайте свіжу та яскраву зелень, яка не матиме засохших листочків, адже саме така буде мати більш виражений запах.

5. Візьміть квашений огірок та поріжте його на дрібні кубики. Надавайте перевагу домашнім солінням, або дуже уважно оглядайте банку в супермаркетах. Перевірте термін придатності продукту та його склад. Всередині розсіл огірків не повинен бути надто мутний.

6. Підготуйте порізані інгредієнти до фінального етапу.

7. Візьміть прозорий стаканчик, помістіть на дно трішки кубиків печінки, далі змастіть шар сметаною, потім добавте квашений огірок, знову сметану. Зверху викладіть дрібні кубики помідори і потім посипте все петрушкою. Після цього, завершальним шаром буде натертий плавлений сирок, який ставиться поверх петрушки. Для прикраси візьміть помідори черрі, промийте їх під водою та розріжте навпіл. Прикрасьте ними наш смачний та апетитний салат, смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert