Салат „Легка трапеза“

Ми впевнені, що слідкуючи за своєю фігурою зараз, ваше тіло точно подякує вам через декілька років. Секрет успіху здорового, підтянутого та пружного тіла досить простий: просто вживайте якомога більше овочів та фруктів, робіть з них салати та добавляйте хоча б якийсь один овоч до основної страви. Наповнюючи організм вітамінами, мікроелементами та клітковиною, овочі стають справжнім топ серед літніх страв, адже як відомо, під час спеки зовсім не хочеться навантажувати себе важкими та калорійними стравами. Салат „Легка трапеза“ – вже із самої назви говорить сам за себе. Він справді дуже легкий у засвоєнні, поживний та по-літньому яскравий. Його поєднання з хрусткої редиски, соковитих томатів черрі, свіжого листя салату та ароматної селери, зробить ваш день справді корисним та енергійним. Салат зовсім не забирає часу, тому його можна приготувати в будь-який час та насолодитись смаком кольорових овочів!

Для приготування цього простого та легкого овочевого салату вам потрібні наступні інгредієнти:

– томати черрі ( приблизно 80 грам/3-4 штуки)

– свіжа редиска ( 100 грам)

– свіже листя салату ( невеликий пучок)

– селера ( 3-4 стебла)

– сіль та перець за бажанням

  • Час приготування – 5-7 хвилин
  • Кількість порцій – 1-2

Покроковий рецепт та рекомендації щодо вибору овочів

Крок 1.

Листя салату ретельно помийте під водою, особливо багато бруду і піску, як правило, збирається ближче до кореня салату. Щоб не пошкодити ніжні салатні листя, мити їх краще у великій мисці з холодною водою. Занурте листя в воду і акуратно перемішуйте рукою, поки з них не зійдуть бруд і пісок. Далі обсушіть зелень паперовим рушником та подрібніть.Вибираючи листя салату, потрібно звернути увагу на свіжість і зовнішній вигляд зелені. Тобто сам качан повинен бути пружним, листя не в’яле, а пружне, без пошкоджень, жовтизни і темних плям. При виборі упакованих салатних сумішей звертайте увагу на термін виготовлення, а також на вид листя всередині пакету. адже до складу цих міксів часто входять салати, які мають різну щільність листа, одні з яких зберігаються краще і довше, а інші їм в цьому сильно поступаються. Зверніть увагу на дату фасування, не слід купувати салатний мікс, якому більше 2 днів. 

Крок 2.

Селеру промийте під водою, обсушіть, а потім подрібніть. Майте на увазі, що якісна селера має добре виглядати, мати блискуче салатне забарвлення і приємний запах. Стебла повинні бути міцними та щільними. Якщо ви спробуєте відірвати одне стебло від іншого, повинен відбутися невеликий хрускіт. Вибирайте тільки стиглу селеру, яка повинна мати пружні (а не мляві) листя. Колір їх обов’язково повинен бути яскраво-зеленим. Жовтуватий або коричневий може свідчити про несвіжість зелені. Корінь селери містить багато корисних речовин, але не забувайте перед вживанням добре промити і очистити його. Краще обирати клубні меншого розміру, ніж більшого.

Крок 3.

Редиску добре промийте під водою, відріжте тонкі хвостики та поріжте напів кільцями. Здорова та справді корисна редиска має рівну і гладку шкірку, не повинна бути тріснутою. Якщо з’явилися плямки або чорні цятки – це означає, що плід почав гнити. При виборі редиски важливо перевірити її на дотик – плід не повинен прогинатися під пальцями. Твердість цього овоча – дуже важливий показник, адже м’якість буде свідчити про перезрілість або млявість. Маленька хитрість: обирайте редиску круглої форми, говорять, що вона має менше нітратів, аніж витянуті плоди.

Крок 4.

Томати черрі гарно промийте у воді, обсушіть та приступіть до нарізання. Поріжте ці коктейльні помідорки на четвертинки, використовуючи тільки гострий ніж, адже так, ви вбережете плоди від витікання м’якоті. Ще один фактор, який впливає на цілісність черрі при нарізанні – їхня твердість. Плід обов’язково повинен бути пружним та без вм’ятин. 

Крок 5.

Переконайтесь, що у посудинах знаходяться всі порізані овочі та зелень. Після цього приступіть до завершального етапу.

Крок 6.

В салатницю помістіть всі нарізані інгредієнти та перемішайте їх. Далі можете добавити трішки солі та перцю, для більш вираженого смаку. А також, за бажанням, можна добавити столову ложку оливкової олії, яка ніжно змастить всі овочі між собою. Потім ще раз ретельно перемішайте та приступайте до своєї трапези! Смачного! 

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert