Салат „Спробуй – похрусти!“

Дуже практично мати в своєму арсеналі рецептів прості та доступні страви, які чудово підійдуть для розслабленого вечора під фільм. Ми знаємо один такий секретний рецепт, який підкорить вас своєю оригінальністю та нестандартним поєднанням! Салат під назвою „Спробуй-похрусти“ – це чудова альтернатива хімічним чіпсам, які, зазвичай купляють для саме домашнього перегляду фільмів. Цей салат складається з ситної картопельки, капусти романеско, кисленької ягоди смородини, свіжого цукіні, соковитої помідори, пікантного часника та насіння кунжуту. Довершують смак прянощі та оливкова олія! Обов’язково спробуйте приготувати його та похрустіти разом зі своїми близькими! А тепер, ближче до самого рецепту!

салат рецепт

Для приготування цього ситного та смачного салату вам потрібні такі інгредієнти:

– картопля середнього розміру ( 3 штуки)

– цукіні середнього розміру ( половина)

– смородина ( приблизно 50 грамів)

– капуста романеско ( 100 гармів)

– помідора середнього розміру ( 1 штука)

– часник невеликий ( ціла головка)

– спеції за смаком

– оливкова олія ( 3 столові ложки)

салат приготування
  • Час пригоутвання – до 30-ти хвилин
  • Кількість порцій – 4

Етапи приготування та корисна інформація

1. Салат „Спробуй- похрусти“ варто розпочати з підготовки картоплі. Для цього добре промийте її від бруду, очистіть та ще раз сполосніть у воді. Після цього поставте картоплини на дошку  та поріжте кожну на дуже тонкі кільця. Використовуйте добре підгострений ніж, щоб отримати ідеальний результат. Після цього, закиньте кільця картоплі у посудину та добавте у неї сіль та перець ( за бажанням додаткові спеції), а також оливкову олію.

салат інгредієнти

Добре перемішайте все руками. Тепер, розігрійте духовку до 180 градусів. Кільця помістіть на пергаментний папір, додатково посипте спеціями для яскравішого смаку та знову вкрийте картоплю пергаментним папером.Це повинно допомогти уникнути підгорання картоплі. Запікайте картопляні чіпси в духовці приблизно  20-25 хвилин (до золотистого кольору) . Як тільки чіпси підрум’яняться – витягуйте їх з духовки.

ситний салат

2. Тепер візьміть цукіні, добре промийте його та обсушіть паперовим рушником. Далі поріжте овоч на тонкі кільця, додайте спецій та оливкову олію.

поживний салат

Тепер помістіть цукіні у духовку, розігріту на 180 градусів та запікайте приблизно 10 хвилин, до утворення рум’яного кольору. Чіпси з цукіні готові. За допомогою цукіні, родича кабачка, можна покращити травлення, вивести з організму всі важкі метали, збагатити організм вітамінами, нормалізувати діяльність печінки і нирок.

оригінальний салат

3. Далі візьміть капусту романеско та ретельно промийте її під водою. Після цього обсушіть овоч та помістіть на сковороду гриль, злегка розігрітій на оливковій олї. Смажте капусту при закритій кришці, на вогні трохи вище середнього. Загалом, час приготування займає до 15-ти хвилин. Головне правило – не забувайте час від часу перемішувати її та добавити спецій. Капуста повинна мати приємний вигляд з легкою скоринкою. Романеско дещо схожа з цвітною капустою, проте містить в собі набагато більше вітаміну С.  Крім того, цей овоч наповнений провітаміном А, тобто бета-каротином, і вітаміном К. Плюс цієї капусти полягає в тому, що вона не містить жир, легко перетравлюється, і в 100 грамах налічує всього 22 калорії.

хрусткий салат

4. Помідору промийте під водою, відірвіть маленький хвостик та витріть паперовим рушником. Далі поріжте плід на четвертинки.

смачний салат

5. Тепер візьміть зубчик часника, очистіть його від бруду та лушпиння. Потім сполосніть його та дуже дрібно наріжте.

яскравий салат

6. Тим часом замочіть смородину у воді та переберіть її від дрібного сміття та маленьких гілочок. Після цього злийте воду та залиште ягоди висихати. Маленька жменя цих чорних ягідок покриває добову потребу дорослої людини у вітаміні С.Також у смородині міститься  багато різних кислот, ефірних олій і пектин.

вишуканий салат

7. Тепер, коли всі інгредієнти вже підготовлені, приступайте до завершальних дій. Для цього візьміть велику тарілку, помістіть на неї чіпси з картоплі та цукіні, добавте зверху романеско, потім поставте декілька дольок помідори, посипте зверху смородиною та часником. Все, у вас вийшов дуже поживний, яскравий та нестандартний перекус саме для перегляду фільму. Смачного!

простий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert