Салат „Для гостей“

День Х, день, коли ви запросили гостей до себе в гості насправді дуже напружений! Адже від самого рання кожна господиня вправно порається на кухні та експериментує з рецептами! Не всім дано вміння правильно підбирати продукти та створювати неперевершені страви, тому ми підготували для вас невелику кулінарну шпаргалку, яка точно допоможе в таких важливих ситуаціях! Салат під назвою „Для гостей“ – саме створений для того, щоб допомогти вам на кухні та створити із зовсім простих продуктів справжній кулінарний шедевр! Він допоможе вразити ваших гостей не тільки смаковими властивостями, а ще й подарує естетичну насолоду, адже його подача приверне увагу кожного! Цей апетитний та яскравий салат складається з ситних макаронів, курячих яєць, яскравого бурячка, ароматного листя руколи, пір’я зеленої цибулі та насіння кунжуту! Уважно слідкуйте за нашим детальним рецептом та не пропускайте жодної рекомендації!

салат рецепт

Отже, для приготування салату вам потрібні такі інгредієнти:

– буряк червоний середнього розміру ( 1 штука)

– куряче яйце середнього розміру ( 2 штуки)

– спагетті з твердих сортів пшениці ( 300 грамів)

– листя руколи ( невеликий пучок)

– пір’я зеленої цибулі ( декілька стебелець)

– насіння кунжуту ( приблизно 50 грамів)

– сіль та перець за смаком

салат приготування
  • Час приготування – 20 хвилин
  • Кількість порцій – 2

Етапи приготування та рекомендації

1. Приготування нашого оригінального та ситного салату варто розпочати з буряка, проте, щоб зекономити час, його потрібно завчасно зварити. Для того, щоб отримати смачний та соковитий салат  з буряком, треба вибирати саме молоді коренеплоди – вони більш м’які і смачніші. Промийте буряк під протічною водою, його краще мити щіточкою, щоб прибрати залишки бруду. Силу прикладати не треба, щоб не пошкодити структуру самого буряка. Наливаємо в каструлю води стільки, щоб вона повністю покривала буряк. Покладіть буряк в каструлю з холодною водою, поставте на сильний вогонь та накрийте кришкою, щоб довести до кипіння. Після кипіння зменьшіть вогонь до мінімуму, але так, щоб вода продовжувала кипіти. Варіть овоч на слабкому вогні приблизно 40 хвилин. Після цього, перевірте готовність буряка ( він буде легко проколюватись ножем). Злийте воду та підставте каструлю з буряком під струмінь холодної води. Після цього буряк швидше охолодиться, краще очищуватиметься та збереже свій колір. Очистіть буряк та натріть на дрібній стороні терки. Використовуйте гумові рукавички, щоб не зафарбувати руки.

апетитний салат

2. Після цього візьміть упаковку спагетті. Закип’ятіть воду у каструлі та добавте туди спагетті, при цьому не розламуючи їх. Варіть згідно інструкції на упаковці ( зазвичай це забирає 7-10 хвилин). Макарони поивнні бути саме з твердих сортів, адже вони мають набагато більше користі та більш смачні, а при охолодженні, макаронини не так злипаються між собою, ніж більш бюджетні.

яскарвий салат

3. Курячі яйця помістіть у каструлю та залийте холодною водою. Помістіть на плиту з сильним вогнем. Доведіть воду до кипіння та добавте трішки солі, щоб яйця в подальшому краще очищувались. Після цього зменьшіть вогонь та варіть курячі яйця приблизно 10 хвилин. Як тільки яйця будуть готові, злийте гарячу воду та піднесіть каструлю під струмінь холодної води. Тепер, з легкістю очистіть яйця  та розріжте на 4 рівні частинки.

корисний салат

4.  Наступним етапом буде підготовка зелені. Для цього візьміть руколу та ретельно промийте її у воді, або ще кращим варіантом буде її замочування у посудині (так можна ретельніше промити її від бруду). Після цього обсушіть листочки та дрібно наріжте. Пір‘я зеленої цибульки промийте під водою, обсушіть паперовим рушником та помістіть на дошку для нарізання та подрібніть. Змішайте руколу та цибулю в посудині.

ситний салат

5. Наступний етап буде досить цікавим, адже потрібно розділити велику порцію спагетті на дві рівні частини та помістити у різні посудини. Далі додайте до однієї посудини натертий буряк та ретельно перемішайте.

смачний салат

В іншу посудину добавте подрібнену зелень та також ретельно перемішайте.

оригінальний салат

Не забудьте добавити в обидві посудини сіль та перець за смаком та ще раз змішати всі інгредієнти.

простий рецепт

6. Після цього помістіть два види спагеті на спеціальну дощечку, зверху акуратно викладіть варені яйця та посипте все насінням кунжуту.

святковий салат
Ось і все, у вас вийшов напрочуд оригінальний святковий салат, який чудово підійде до приходу гостей, а також буде смакувати для всієї сім’ї. Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert