Салат „Сміливе поєднання“

Придумати меню для святкового столу буває дуже складно. Потрібно врахувати всі позиції: перші страви, основні страви, закуски, салати та десерти. Окрім цього, потрібно продумати кожен рецепт, щоб ваші гості були в захваті та запам’ятали застілля надовго. Ми можемо поділитися однією родзинкою святкових столів, від якої не відмовиться жоден гість! Ця родзинка – це салат під назвою „Сміливе поєднання“, який відрізняється від інших, більш класичних страв,  своїм незвичним смаком та оригінальною подачею. Він складається з ситного курячого філе, ароматного твердого сиру, кисленького ківі, вареного яйця, соковитої помідорки та гостренької цибулі. На перший погляд все звучить дуже дивно та непоєднувано, проте, як тільки ви піднесете порцію салату до рота – кардинально зміните свою думку!

салат рецепт

Для приготування цього апетитного салату вам потрібні такі інгредієнти:

– куряче філе ( приблизно 300 грамів)

– помідора середнього розміру ( 1 штука)

– твердий сир ( близько 100 грамів)

– куряче яйце середнього розміру ( 1 штука)

– ківі середнього розміру ( 1 штука)

– майонез ( 2-3 столові ложки)

– цибуля ріпчаста середнього розміру ( 1 штука)

салат приготування
  • Час приготування – до 30-ти хвилин
  • Кількість порцій – 2

Етапи приготування 

1. Буде правильно, якщо ви розпочнете приготування з курячого філе, адже поки воно готується, паралельно можна приступити до інших продуктів. Отже, для початку промийте курячу грудку під водою, очистіть її від тонкого шару жиру. Після цього помістіть грудку у каструлю та залийте водою. Коли вода закипить – додайте солі та за бажанням інших спецій. Перемішайте все та зменшіть газ до середнього. Варіть куряче філе приблизно 20 хвилин. Коли час закінчиться – перевірте готовність, проткнувши м’ясо гострим ножем ( якщо він легко проходить – м’ясо готове). Після цього злийте воду та помістіть м’ясо на дошку для нарізання. Більш охолоджене м’ясо розділіть на шматки, а точніше на „волокна“ за допомогою рук. 

простий салат

2.  Поки куряче м’ясо вариться приступіть до курячого яйця. Просто помістіть його у маленьку каструлю та залийте холодною водою. Після цього помістіть на плиту та доведіть воду до кипіння. Відкрийте кришку та добавте трішки солі, щоб яйце краще очищувалось від шкаралупи. Зменшіть вогонь та варіть яйце близько 8-ми хвилин, щоб отримати саме добре загуслу консистенцію. Очистіть яйце від шкаралупи та потріть на терці середнього розміру. 

смачний салат

3. Відкрийте упаковку з твердим сиром, вийміть його та потріть на терці середнього розміру. Сир повинен бути якісним та ароматним. Надо різкий запах, яскравий колір, плями та сухі ділянки – повивнні насторожити вас та надати перевагу іншому виробнику!

ситний салат

4. Помідору ретельно промийте під водою та відірвіть хвостик. Після цього обсушіть її паперовим рушником та помістіть на дошку для нарізання. Поріжте плід на кубики середнього розміру. Щоб отримати справді рівні кубики, без розтікання м’якоті, використовуйте тільки добре підгострений ніж. Сама помідора також повинна бути пружна та свіжа.

апетитний салат

5. Щодо ріпчастої цибулі: візьміть овоч та очистіть його від лушпиння. Після цього сполосніть цибулю під водою та подрібніть її на кубики. При цьому, для вашого ж комфорту, радимо час від часу змочувати у холодній воді. Так ви не відчуватимете пощипування в очах та не захочете плакати.

яскравий салат

6. Тепер варто перейти до ківі. Сполосніть його під водою, акуратно очистіть від шкірки та поріжте на кубики. Щодо ківі, то ми радимо брати більш м’які плоди ( проте в міру), адже саме такі будуть більш солодкі та без різкого кислого присмаку.

оригінальний салат

7. Перед фінальним етапом не забудьте перевірити , чи готові всі інгредієнти.

салат шарами

8.  А тепер найцікавіший етап – формування самого салату. В цьому рецепті ми будемо використовувати метод викладання шарами. Для цього візьміть спеціальну циліндричну форму та помістіть її на тарілку. Після цього викладіть на дно шматочки курки та злегка приплюсніть їх рукою. Потім знову додайте шар філе ( так у вас вийде більш ситний салат). Після цього змастіть все майонезом та викладіть поверх шар з тертого сиру. Знову змастіть все і добавте шматки помідори, посипте все натертим яйцем, а з самого верху добавте кубики ківі та акуратно зніміть форму з салату.

поживний салат

От і все, можете подавати цей поживний, ситний та соковитий салат до святкового столу, смачного!

соковитий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert