Салат „Восьминіг на суші“

Якщо вам набридла звичайна домашня їжа, на кшталт вареної гречки з смаженими котлетами та звичайним салатом  з капусти і моркви – терміново урізноманітнюєте ваш повсякденний раціон! Чудовим рішенням для цього будуть різноманітні морепродукти, зелень та цікаві овочі. Салат, який ми б хотіли представити вам сьогодні, якраз володіє цими всіма інгредієнтами та зможе доставити вам море гастрономічної насолоди. „Восьминіг на суші“ – це апетитне поєднання свіжого листя салату, міні помідорок черрі, насичено-чорних оливок, вишуканого восьминога, перепелиних яєчок та пікантної синьої цибулі. Завдяки м’ясу восьминога та перепелиних яєць салат збагатиться ситністю та поживністю, а зелень з овочами  допоможе наповнити ваш організм свіжістю та вітамінами!

салат рецепт

Для приготування цього оригінального салатику вам потрібні наступні інгредієнти:

– маринований восьминіг ( приблизно 150 грамів)

– листя салату ( невеликий пучок)

– консервовані оливки чорного кольору ( приблизно 80 грамів)

– томати черрі ( 4-5 штук)

– перепелині яйця ( 3 штуки)

– маленька синя цибуля( 1 штука)

– оливкова олія ( 2 столові ложки)

салат інгредієнти

 Час приготування – 10 хвилин
 Кількість порцій – 2
Етапи приготування та рекомендації 

1. Розпочніть приготування салату „Восьминіг на суші“ з підготовки перепелиних яєць. Для цього закип’ятіть воду у невеликій каструлі та одразу закидайте туди перепелині яйця. Вони нормально реагують на перепад температур, том у не тріскають одразу під час занурення в кип’яток, на відміну від курячих яєць. Зачекайте декілька секунд та добавте трішки солі у воді, потім зменшіть газ до середнього. Варіть наші міні-яєчка приблизно 5 хвилин, щоб отримати жовток більш густої консистенції. Після цього злийте кип’яток, помістіть каструлю під струмінь крижано води, щоб охолодити яйця та одразу приступити до очищення. Щоб акуратно очистити перепелині яйця, можете поставити їх у чашку, закрити її маленькою тарілочкою та помахати чашкою у різні сторони. Так, шкаралупа злегка потріскає і ви зможете з легкістю відлущити її. Далі поріжте яєчка навпіл.

апетитний салат

2. Далі перейдіть до наших оригінальних восьминогів. В нашому випадку ми використовуватимемо саме мариновані восьминоги, адже так їхній смак ще більш насичений та виражений, що додає родзинки салату. Тому вони ідеально підходитимуть для того, щоб розбавити ваше меню новими та яскравими відчуттями. Візьміть упаковку з маринованими восьминогами, злийте рідину та дістаньте потрібну кількість морських жителів. Під час того, як діставатимете їх, злегка стряхніть кожним шматком, щоб позбутись зайвої олії. Після цього помістіть восьминогів на дошку та поріжте на невеликі шматки. Мариновані восьминоги зберігають практично всі свої властивості, тому здатні наповнити вас легкозасвоюваним білком, омега-3 жирними кислотами, вітамінами групи В,  А, С, Е, К, а також великою кількістю мінеральних речовин.

смачний салат

3. Тепер візьміть листя салату та ретельно промийте кожен листочок. Після цього обсушіть їх паперовим рушником та подрібніть ножем.

оригінальний салат

4. Відкрийте банку консервованих оливок та злийте рідину ( але не всю, адже в ній оливки будуть краще зберігатись в холодильнику та не висихатимуть). Потім дістаньте потрібну кількість та помістіть у посудину. Радимо обирати плоди без кісточок, адже вони не доставлятимуть дискомфорту під час споживання салату. Потім розріжте оливки навпіл.

салат з морепродуктами

5. Помідорки черрі промийте у воді та відірвіть маленькі листочки. Після цього помістіть їх на дошку для нарізання та поріжте навпіл. Ці чудо томати хоч і є близьким родичом класичних плодів, проте їхній смак надзвичайно різний. Черрі набагато соковитіші та більш солодкаві. Також плоди досить пружні, а під час розкушування тріскають у роті, наче соковита бомбочка.

соковитий салат

6. Синю цибулю ретельно очистіть від лушпиння та сполосніть під водою. далі помістіть її на дошку для нарізання та поріжте на тонкі кільця. Синя цибуля відрізняється від звичайної своєю більш ніжною гостротою, тому ви не будете чітко відчувати її в салаті. Вона лише додасть легку гостреньку вуаль.

яскравий салат

7. Якщо ви впевнились що всі інгредієнти вже підготовлені та розкладені по посудинах – можна приступати до завершального етапу.

простий салат

8. Візьміть велику тарілку та помістіть на неї листя салату, потім викладіть половинки томатів черрі, оливки, перепелині яйця, шматки восьминогу та кільця синьої цибулі. Після цього злегка полийте все оливковою олією холодного віджиму. За бажанням можете добавляти додаткові спеції. Соковитий, легкий та смачний салат з морепродуктами готовий до споживання!

легкий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert