Салат „Симфонія смаку“

В літній період потрібно відриватись на повну та використовувати в своїх стравах всі можливі поєднання! Часом здається, що ті, чи інші інгредієнти зовсім не підходять один до одного, але спробувавши їх зміксувати – виходить просто кулінарний шедевр! Прикладом такого рецепту є салат під назвою „Симфонія смаку“. Цей апетитний та оригінальнй салат поєднує в собі різноманітні продукти, які володіють як і солодким смаком, так і більш соленим! Але не хвилюйтесь, змішавши їх в одне ціле, ви точно здивуєтесь від цього фантастичного присмаку! Салат поєднує в собі апетитне куряче філе, низькокалорійне цукіні, солодкаву грушу, кислуваті ожини, смачнючу тортилью та пікантний часник. А родзинкою цього салату є вишукана подача, яку ви ще точно не бачили! 

салат рецепт
Для приготування цього соковитого салату вам потрібні такі інгредієнти:

– куряче філе ( приблизно 200 грамів)

– груша середнього розміру (1 штука)

– цукіні середнього розміру ( 1 штука)

– ожини ( приблизно 50 грамів)

– сіль та перець за смаком

– цукор білий ( 2 столові ложки)

– зубчик часника ( 1 штука)

– тортилья ( 2 листки)

салат інгредієнти

Час приготування до 30-ти хвилин

Кількість порцій – 2

Етапи приготування та рекомендації

1. Найбільше часу в плані приготування забере у нас саме куряча грудка, тому розпочнемо саме з неї, і поки вона варитиметься – зможемо приступити до підготовки інших інгредієнтів. Для початку ретельно промийте куряче філе та очистіть його від тонкої плівки жиру. Після цього помістіть очищене філе у каструлю та залийте холодною водою. Увімкніть великий вогонь та доведіть все до кипіння. Після закипання води зберіть пінку, що утворилась на поверхні та добавте чайну ложку солі, ретельно перемішавши все. Далі зменьшіть вогонь та прикрийте каструлю кришкою. Варіть м’ясо приблизно 15 хвилин. Коли час завершуватиметься, просто візьміть гострий ніж та спробуйте запхати його у грудку. Якщо ніж легко проходить – куряче філе повністю готове.

ситний салат

Залишилось тільки злити кип’яток та поставити м’ясо курки на тарілку, щоб воно охолодилось. Після цього подрібніть м’ясо руками на маленькі волокна.

соковитий салат

2. Поки куряча грудка готується приступіть до цукіні. Для цього сполосніть його під водою, витріть паперовим рушником та помістіть на дошку для нарізання. За допомогою спеціального ножа, або за допомогою терки, наріжте цукіні на дуже тонкі слайси. 

вишукана подача

3. Наступним кроком буде підготовка груші. Для цього промийте фрукт під водою та обсушіть паперовим рушником. Потім поріжте її навпіл. У розігріту сковороду насипте кілька столових ложок цукру, коли цукор розчиниться викладіть шматки груші у сковороду та просмажуйте приблизно 7-8 хвилин під накритою кришкою. У вас повинна вийти м’яка та соковита груша, в закарамелізованому вигляді.грушу вийміть зі сковороди та помістіть на тарілку охолодитись. Додатково розчиніть на сковороді 2 столові ложки цукру та залиште його для подачі салату.

оригінальний салат

4. Візьміть ягоди та замочіть їх у посудині з водою. Переберіть кожну ожинку та приберіть дрібне сміття ( гілочки і т.д.). Після цього злийте воду та залиште ожину висихати. Ожина – це справжній колодязь вітамінів, у складі цієї ягоди міститься багато вітаміну С, а також є вітаміни Е, Р, К, провітамін А, вітаміни групи В. 

салат приготування

5. Тепер приступіть до тортильї. Цей бездріжджовий та смачнючий млинець часто використовується в мексиканській кухні. За смаком він такий самий, як і лаваш. Помістіть два складені листочки у духовку розігріту на 200 градусів. Зачекайте, поки листки запечуться до рум’яного кольору. Слідкуйте за тим, щоб не перетримати тортилью. Загалом на запікання повинно піти 5 хвилин.

простий салат

6.  Візьміть часник та очистіть його від лушпиння, далі сполосніть його під водою та дрібно поріжте.

простий рецепт

7. Тепер, ви на завершальному етапі, адже всі інгредієнти підготовлені і можна приступати до самої подачі салату „Симфонія смаку“. Для цього змішайте відварене куряче філе і подрібнений часник, можете посолити та поперчити цю суміш. Потім помістіть на тарілку запечену тортилью і наповніть її цією сумішшю. Після цього, красиво розкладіть слайси з цукіні, а збоку викладіть карамелізовану грушу. Після цього посипте все лісовою ожиною та злегка полийте карамеллю, яку ми додатково підготували. Ось і все, цей неймовірно смачний та ситний салат готовий дивувати вас! Смачного!

вишуканий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert