Салат „Королівський перекус“

Дбати про своє здоров’я дуже важливо! Окрім походів до лікаря, балуванням себе різними процедурами для тіла, заняттям спортом, важливо ще й контролювати те, що ти споживаєш! Адже всяке хімічне сміття у вигляді їжі додає тільки тимчасову енергію, при цьому, шкодячи фігурі та самопочуттю. Їсти здорову, наповнену вітамінами їжу, буває ще й як смачно, навіть смачніше, ніж різний фаст фуд! Якщо сумніваєтесь в цьому, ми докажемо протилежне! Салат під назвою „Королівський перекус“ складається лише з натуральних та свіжих продуктів, які не містять шкідливих добавок, проте подарують вам неймовірний смак! Цей пікантний салат поєднує в собі корисне авокадо, вишукані креветки, пікантну цибульку, зелений перець чилі, свіжий огірок та ароматні спеції. Окрім незабутнього смаку, ви будете в захваті від нестандартної подачі, яка ще більше додаватиме апетитності салату.

салат рецепт

Для приготування цього яскравого салату вам потрібні такі інгредієнти:

– креветки середнього розміру ( 80 грамів)

– авокадо середнього розміру ( сорт „Хасс“ 1 штука)

– зелений перець чилі ( 1 штука)

– синя цибуля середнього розміру ( половинка)

– свіжий огірок середнього розміру ( 1 штука)

– оливкова олія ( 1 столова ложка)

– соус томатний ( 1 столова ложка)

  • Час приготування – до 20-ти хвилин
  • Кількість порцій – 2
  • салат інгредієнти

Покроковий рецепт та рекомендації.

Крок 1. 

Для початку потрібно підготувати креветки. Розморозьте їх, якщо це заморожений продукт (можете сполоснути їх під теплою водою – так вони швидше розтануть). Після цього, варто приступити до очищення морських молюсків. Для цього акуратно відірвіть голову та верхній „панцир“, також не забудьте про хвостик та лапки. Налийте у сковорідку оливкової олії та підігрійте її на сильному вогні. Тепер викладіть туди очищені креветки  і в жодному разі не зменшуйте вогонь ( весь процес смаження буде на досить великому або середньому вогні).

смачний салат

Смажте креветки без кришки періодично перемішуючи дерев’яною лопаткою поки не випарується вся вода (це займає приблизно  7-8 хвилин). Коли вода випарується, а креветки злегка підрум’яняться, посоліть та поперчіть їх за смаком. Додатково, за бажанням, можете подрібнити до них часник. Приблизно через 5 хвилин перемішайте все, знову накрийте кришкою на 1-2 хвилинки. Після цього вимкніть вогонь та дайте настоятись креветкам під кришкою декілька хвилин. Тако вони будуть більш соковиті та з вираженим смаком!

яскравий салат

Крок 2.

Синю цибулю очистіть від лушпиння, потім сполосніть під водою та помістіть на дошку для нарізання. Дрібно наріжте її.

пікантний салат

Крок 3.

Гострий зелений перець акуратно промийте під водою, витріть паперовим рушником та поріжте на маленькі кільця. Важливо: в жодному разі не доторкайтесь руками до очей, якщо ви брали ними перець чилі! Окрім гостроти, цей перчик може наповнити вас користю та вітамінами. Гострий сік зелених стручків перця має згубний вплив на інфекції, тому чилі  радять додати в раціон при запаленнях горла і ротової порожнини. Достатньо 50 грамів чилі, щоб організм отримав добову дозу аскорбінової кислоти.

вишуканий салат

Крок 4.

Ретельно промийте огірок від бруду, відріжте хвостик та витріть паперовим рушником. Далі подрібніть огірок на маленькі кубики.

оригінальний салат

Крок 5.

Тепер, перейдіть до авокадо. Спочатку добре промийте його, потім обережно надріжте авокадо довкола, прокрутіть його та розділіть. Акуратно дістаньте кісточку, щоб не пошкодити саму м’якоть. 

свіжий салат

Крок 6.

Тепер переконайтесь, що всі інгредієнти подрібнені та приступайте до утворення начинки.

апетитний салат

Для цього візьміть посудину та помістіть у неї кубики огірка, синьої цибулі, кільця зеленого перця чилі, а також шматочки креветок. Добавте до них столову ложку оливкової олії ат столову ложку томатного соусу. Ретельно перемішайте все.Додатково можете посолити та поперчити все.

ефектна подача

Крок 7.

Зараз найцікавіший етап – фарширування авокадо! Для цього поставте дві половинки  авокадо на тарілку, візьміть салатну масу ложкою та плотно зафаршируйте плід. Подавайте до столу авокадо саме в такому вигляді і здивуйте всіх своїх близьких! Це дуже апетитний та оригінальний салатик, який підкорить своїм смаком кожного. Головний його плюс -корисні та поживні інгредієнти, які не нашкодять вашому організму. Смакуйте на здоров’я!

простий рецепт

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert