Салат „Ранкова легкість“

Дуже часто зранку постає питання, що ж приготувати на сніданок? Звичайні смажені яйця та бутерброди вже давним давно набридли, а шлунок так і просить: „зроби щось смачненьке“. До того ж, дуже важливо, щоб сніданок був насичений всіма можливими вітамінами, корисними елементами та клітковиною. Наситивши себе таким корисним прийомом їжі, ви відчуватимете прилив енергії та бадьорість протягом всього дня! Тому, радимо вам приготувати надзвичайно простий, але водночас дуже смачний та корисний салатик під назвою „Ранкова легкість“. Цей свіжий салатик якраз підходить під усі вище перелічені критерії здорового сніданку, тому подарує вам не тільки море насолоди, а й дуже багато користі! Він складається з корисного авокадо, соковитих міні помідорок черрі, кульок сиру моцарелла та свіжого листя салату! Неодмінно спробуйте приготувати його собі на сніданок та розбавте ваше ранкове меню, адже він готується напрочуд швидко та не вимагає жодних кулінарних зусиль!

салат рецепт

Для приготування цього легкого та дієтичного салату вам потрібні такі інгредієнти:

– авокадо середнього розміру ( половина/ сорт „Хасс“)

– листя салату ( невеликий пучок)

– помідори черрі ( 3-4 штуки)

– сир моцарелла кульками ( 5 кульок)

– оливкова олія ( 1 столова ложка)

– сіль та перець за смаком

салат інгреідєнти
  • Час приготування – всього 5 хвилин
  • Кількість порцій – 1 

Покроковий рецепт та рекомендації

Крок 1.

Для початку візьміть помідори черрі та ретельно промийте їх під водою. Відірвіть маленькі хвостики та витріть паперовим рушником. Після цього, помістіть плоди на дошку для нарізання та розріжте кожну помідорку на 4 рівні частинки. Дуже важливо використовувати добре підгострений, більш тонкий ніж. Так ви зможете порізати томати, при цьому не втрачаючи м’якоть, яка може розтектись. Не менш важливим є й підбір плодів. Черрі повинні бути пружні та справді свіжі, їхня шкірочка не має містити зморщених ділянок, адже це прямий признак того, що помідорка перестигла та починає псуватись, а тому- буде більше розтікатись при нарізанні.

смачний салат

Крок 2.

Візьміть листя салату, помістіть його у друшлак та помістіть під кран з холодною водою. Ретельно промийте кожен листочок від пилу та дрібного бруду. Потім просушіть листки паперовим рушником та подрібніть руками. Обов’язково звертайте увагу на стан листків. Вони не повинні бути пожовклі та сухі, адже так, ви втратите їхню хрусткість, свіжий присмак та аромат

свіжй салат

Крок 3. 

Тепер переходимо до сиру. Відкрийте упаковку сира моцарелла та злийте білий розсіл. Помістіть кульки на дошку для нарізання та розріжте кожну навпіл. Зверніть увагу на те, чи має сир натуральний колір – він повинен бути приємного молочного відтінку. Окрім цього, відкривши упаковку, запах сиру має бути теж досить приємний та молочний, жодних різких і надто кислих запахів! Консистенція сиру повинна бути еластичною, якщо ж моцарелла розсипається – ви купили неякісний продукт. Ну і найосновніше – перед покупкою не забувайте перевіряти термін придатності продукту!

дієтичний салат

Крок 4.

Далі візьміть авокадо, промийте його під водою та витріть паперовою серветкою. Після цього зробіть надрізи довкола плоду та покрутіть ним в різні сторони, так ви зможете розділити авокадо, не пошкодивши м’якоть. Після цього акуратно дістаньте кісточку та відкладіть одну половину в сторону. Іншу ж, використовуємо для салату! Для цього надріжте половинку авокадо вздовж та поперек, в результаті у вас повинні вийти рівні кубики. Потім виверніть м’якоть на зовні , таким чином, дістаючи всі кубики з легкістю. Щоб процес нарізання авокадо був справді легким, варто обирати тільки стиглі плоди, які в міру м’які та водночас твердуваті. Обов’язково перевіряйте це перед покупкою!

легкий салат

Крок 5.

Тепер, переконайтесь, що ви підготували всі інгредієнти та готові приступати до фінального кроку. Все дуже просто: візьміть тарілку, помістіть на неї листя салату, потім добавте четвертинки томатів черрі, викладіть половинки сиру моцарелла і посипте зверху кубиками авокадо. Додатково можете полити все столовою ложкою оливкової олії холодного віджиму, а також злегка посолити та поперчити все. Готово! Тепер ви можете насолоджуватись ранковим дієтичним та смачним салатиком. Смачного!

простий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert