Салат „Набір кольорів“

Літо – пора яскравих кольорів та змін. Це стосується не тільки одягу, зміни іміджу чи нового манікюру, а й кулінарії! Адже саме зараз прилавки магазинів та ринок просто переповнені смачнючими, а головне – корисними та свіжими овочами! І якщо ви не поекспериментуєте на кухні, використавши ці вітамінні бомби – ви просто втратите можливість відчути себе більш бадьорим та здоровим! Лише вдумайтесь, скільки ж користі можна отримати, якщо вживати овочі в поєднанні з іншими продуктами! Салат під назвою „Набір кольорів“ – це саме той рятувальний круг, який врятує від авітамінозу та наповнить вас корисними мікроелементами! Він складається з яскравого жовтого кабачка, соковитої помідори, молоденької картоплі, свіжого зеленого горошку, листя руколи, та консервованих восьминогів. Це поєднання підкорить ваше серце з першого разу! Хоча, не тільки серце, а й шлунок!  Тому неодмінно спробуйте приготувати цей яскравий салатик та розбавити своє повсякденне меню!

салат рецепт

Для приготування цього апетитного та смачного салату вам потрібні такі інгредієнти:

– кабачок жовтого кольору, середній розмір ( 1 штука)

– восьминоги консервовані ( приблизно 100 грамів)

– картопля молода ( 3-4 середні картоплини)

– листя руколи ( невеликий пучок)

– помідора середнього розміру ( 1 штука)

– свіжий горошок ( 50 грам)

– сіль та перець за смаком

– оливкова олія ( 2- 3 столові ложки)

салат інгредієнти
  • Час приготування – 20 хвилин
  • Кількість порцій -2 

Етапи приготування та рекомендації

1. Спочатку варто приступити до молодої картоплі. Для цього візьміть її та сполосніть під протічною водою, ретельно змивайте бруд. Потім очистіть за допомогою ножа. Дуже важливо саме зішкрябувати лушпиння, а не повністю зрізати. Це зумовлено тим, що молода картопля має досить тонку шкірку, тому потреби зрізати її повністю, та ще й зачіпати її поверхню немає сенсу. Після цього розріжте картоплини навпіл та помістіть у посудину. Додайте до них оливкової олії та спецій. Ретельно перемішайте . Розігрійте духову до 200 градусів та помістіть картоплю на деко. Проте, переди цим, радимо приступити до жовтого кабачка, адже він також буде запікатись, тому його можна поставити разом з картоплею.

ситний салат

2. Візьміть кабачок та добре промийте його під водою, відріжте хвостик та витріть паперовим рушником. Потім поріжте його на шматки середнього розміру та помістіть у посудину. Як і з картоплею, добавте до нього оливкову олію та спеції. Добре перемішайте все та помістіть на дко до картоплі. Запікайте овочі при температурі 200 градусів приблизно 20 хвилин. Коли ви побачите, що на овочах з’являється золотиста скоринка – вони готові! Жовтий кабачок бмістить багато клітковини, яка поліпшує травлення, а  такоє багатий на вітмаін С та калій.

смачний салат

3. Тепер візьміть свіжий горошок та полущіть його. Для цього просто візьміть за хвостик овоча та потягніть його до низу Після цього трішки стисніть горшок пальцями, тоді він трісне і ви зможете дістати горошинки. Помістіть горошинки у посудину.

оригінальний салат

4. Помідору ретельно промийте у воді, відірвіть хвостик та протріть паперовим рушником. Потім, помістіть плід на дошку для нарізання та поріжте на невеликі шматочки. Використовуйте добре підгострений ніж, щоб апельсина не пускала занадто багато соку.

яскравий салат

5. Акуратно відкрийте упаковку з консервованими восьминогами, злийте зайву олію та помістіть на тарілку. За декілька секунд з восьминогів стече ще один шар з олії і тоді ви можете злегка подрібнити їх. Помістіть шматки восьминога у окрему посудину. Просимо не забувати звертати увагу на упаковку або ж банку з цими морськими жителями! Обов’язково перевіряйте термін придатності продукту та склад.

оригінальний салат

6.  Листя руколи обов’язково промийте у воді, а потім висушіть паперовим рушником.

свіжий салат

7. Тепер, переконайтесь, чи не пропустили ви якийсь з етапів. Якщо все підготовлено – приступайте до завершальних дій. 

поживний салат

8. Візьміть велику тарілку  та помістіть на неї запечену молоду картоплю та жовтий кабачок, потім посипте все листками руколи. після цього добавте шматки помідори, зелений горошок та шматки восьминога. Не забудьте добавити солі та перцю за смаком, а ткож полийте все злегка оливковою олією холодного віджиму. От і все, ситний та поживний салат готовий до споживання. Смачного!

вишуканий слаат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert