Салат „Підводний світ“

Влаштовуючи домашнє святкування певної події потрібна ретельна підготовка.Варто продумати все меню: які саме основні страви стоятимуть на столі, що саме має бути з салатів, чи варто готувати закуски та які десерти будуть частувати гості. Це все дуже важливо, адже потрібно вразити всіх гостей та залишити приємні спогади про святкування. Сьогодні ми б хотіли запропонувати вам оригінальну ідею одного рецептика, який має ефектний вигляд та привертатиме увагу кожного! Салат „Підводний світ“ – це поєднання вишуканих королівських креветок, чорних оливок, хрусткого огірка, ситного рису, свіжої зеленої цибульки, та апетитного сиру! Головна родзинка цього салату- його подача, яка так і притягує до себе і просить „з’їж цей апетитний салат“. Тому, не зволікайте та негайно переходьте до приготування, уважно слідкуючи за нашим детальним рецептом!

салат рецепт

Для приготування цього яскравого та вишуканого салату вам потрібні такі інгредієнти:

– королівські креветки ( приблизно 4-5 штук)

– свіжий огірок середнього розмріу ( 1 штука)

– оливки чорні консервовані ( приблизно 50 грамів)

– рис довгозернистий пропарений ( 100 грамів в сухому виді)

– зелена цибуля ( пучок більшого розміру)

– оливкова олія ( 2 столові ложки)

– сіль та перець за смаком

– сир молочний ( 2 шматки)

салат приготування
  • Час приготування – 20-25 хвилин
  • Кількість порцій – 2

Етапи приготування салату „Підводний світ“

1. Найбільше часу у вас забере приготування рису, тому розпочніть приготування саме з нього і поки він буде варитись, можете приступати до інших інгредієнтів. Отже, візьміть рис та насипте його у глибоку посудину. Залийте рис водою та промийте рукою. Повторіть цю процедуру 2-3 рази, щоб вода стала більш прозорою, адже це допоможе уникнути злипання рису під час варіння, а нам потрібен саме розсипчастий рис. Зверніть увагу й на те, щоб досягнути розсипчастості варто купляти саме довгозернистий рис, адже такого ефекту зі звичайними, круглими зернами не буде. Отже, закип’ятіть у каструлі воду ( пропорції 1:2) та додайте туди рису. Накрийте все кришкою та варіть рис на малому вогні приблизно 20 хвилин. Ми не рекомендуємо кожного разу відкривати кришку та перевіряти стан рису, достатньо посолити його на початку, а потім дочекатись завершення часу і, власне, перевірити готовність. Коли рис приготується, не втягуйте його з каструлі, а залиште на 5 хвилин настоюватись. Так крупинки вийдуть більш смачні та не будуть склеюватись.

смачний салат

2. Поки готується рис, ви можете перейти до приготування креветок. Для нашого салату краще вибирати одразу очищений варіант креветки, щоб зекономити час. Отже, розігрійте оливкову олію на сковороді та помістіть туди королівські креветки. Смажте їх на середньому вогні і не забудьте посолити та поперчити. Помішуйте їх час від часу та слідкуйте за тим, щоб нічого не підгоріло.Смаження забере у вас приблизно 5-7 хвилин. Після завершення часу не витягуйте молюски зі сковороди, а дайте їм трішки настоятись під кришкою. Це допоможе зробити креветку більш соковитою та насиченішою за смаком.

апетитний салат

3. Огірок промийте під водою, відріжте хвостик та просушіть паперовим рушником. Далі візьміть спеціальний ніж для нарізки овочей, або ж скористайтесь теркою та зробіть дуже тонкі слайси з огірка. 

вишуканий салат

4. Тепер, візьміть пучок зеленої цибулі, ретельно помийте її під протічною водою та обов’язково просушіть все паперовим рушником. Помістіть зелень на дошку для нарізання та подрібніть її.

яскравий салат

5. Далі відкрийте банку консервованих оливок та візьміть потрібну кількість. Готовий рис помістіть у глибоку посудину, добавте до нього зеелнь, перемішайте все та викладіть чорні оливки. Важливо: оливки мають бути без кісточок, адже це ідеальний варіант саме для салату!

оригінальний салат

6. Тепер ви на фінальному етапі! Візьміть красивий посуд, помістіть у нього рисову масу із зеленню та оливками. Потім візьміть зубочистку, або спеціальну шпажку та красиво закрутіть на неї слайс огірка, а зверху проткніть королівську креветку. Так повторіть з кожною креветкою та слайсом огірка. Помістіть готові шпажки у посудину із рисом та  подавайте  до столу! Можна пофантазувати та додатково прикрасити салат, або ж ви можете скористатись нашим варіантом декору. Ось і все, дуже оригінальний та поживний салат готовий до споживання. Смакуйте на здоров’я!

поживний салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert