Салат „Підживлення тіла“

Навіть якщо у вас важкий день та зовсім не вистачає часу, щоб поїсти – краще утримайтесь від швидких та шкідливих перекусів та фаст фуду. Спасінням в цій ситуації буде простий та швидкий рецепт салату, який точно набагато корисніший, аніж бургер чи курячі крильця з макдональдсу! Салат під назвою „Підживлення тіла“ не вимагає особливих кулінарних навичок, а також забере у вас мінімум часу! Він складається з корисного цукіні, яскравих та соковитих помідорок, листя руколи, довгозернистого рису, курячого яйця, насіння кунжуту, пікантної цибульки та гостренької гірчиці. Цей мікс буде чудовим перекусом, який наповнить вас всіма необхідними білками, жирами та вуглеводами! Окрім цього, ви збережете ваш органзм здоровим та ситим! Розпочинаєо наш рецепт! 

салат рецепт

Для приготування цього апетитного салату вам потрібні такі інгредієнти:

– цукіні середнього розміру ( 1 штука) 

– помідора середнього розміру ( 2 штуки)

– куряче яйце середнього розміру ( 1 штука)

– гірчиця гостра ( столова ложка)

– насіння білого кунжуту ( приблизно 50 грамів)

– декілька листочків руколи

– цибуля ріпчаста ( половинка)

– рис довгозернистий ( 100 грамів)

– сіль та перець за смаком

салат приготування

Етапи приготування та рекомендації. 

1. Розпочніть приготування салату „Підживлення тіла“ з підготовки рису. Для цього спочатку залийте рис холодною водою та сполосніть круговими рухами. Повторіть цю дію приблизно 2-3 рази. Потім закип’ятіть воду у каструлі та закиньте туди промитий рис. Варіть його на середньому вогні приблизно 20 хвилин. Не забудьте добавити солі та перемішати все. Після цього накрийте рис кришкою та варіть до повної готовності. 

ситний салат

2. Поки рис вариться, можна паралельно приступити до підготовки цукіні. Для цього промийте овоч під водою, відріжте зайві кінці та обсушіть паперовим рушником. Далі наріжте цукіні на кільця. Налийте у сковороду оливкову олію та розігрійте її, після цього акуратно викладіть слайси з цукіні та смажте на кожній стороні по 1-2 хвилині. У вас повинні вийти злегка рум’яні та досить апетитні шматки середнього розміру. Цукіні – це не просто овоч, а цілий колодязь вітамінів. Воно багате калієм, клітковиною, фосфором і кальцієм Найбільше у своєму складі містить саме  вітамін С і вітаміни групи В.

смачний салат

3. Тепер, візьміть куряче яйце та помістіть його у каструлю. Залийте його холодною водою та поставте на сильний вогонь. Після закипання води добавте трішки солі та ретельно перемішайте. Варіть яйце на середньому вогні приблизно 8 хвилин. Після повної готовності злийте гарячу воду та наповніть каструлю холодною! Тепер очистіть яйце та поріжте на шматки середнього розміру.

апетитний салат

4. Далі підготуйте помідорки. Для цього промийте овочі під водою та відірвіть маленькі хвостики. Після цього обсушіть все паперовим рушником та поріжте плоди на дольки середнього розміру.

яскравий салат

5. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, потім сполосніть під водою та поріжте кільцями. Час від часу змочуйте ніж у холодній воді, щоб не плакати під час нарізання.

апетитний салат

6. Листя руколи замочіть у посудині з водою та ретельно промийте. Далі обсушіть його паперовим рушником, або ж просто залиште висихати. Ці ароматні листочки нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту, боряться зі шкідливими мікробами і вірусами. Ця чудо-рослина підвищує рівень гемоглобіну в крові та має хороший вплив на нервову систему.

корисний салат

7. Не забудьте підготувати столову ложку гірчиці та 50 грамів кунжуту ( це приблизно 5 столових ложок). Тепер ви сміло можете переходити до оформлення салату.

салат інгредієнти

8. Для цього візьміть велику тарілку, помістіть на неї зварений рис, потім викладіть просмажене цукіні, шматочки вареного яйця та скибки томатів. Зверху акуратно викладіть листочки руколи, злегка полийте все гірчицею та посипте насінням кунжуту. Ось і все, апетитний, ситний та корисний салат готовий до споживання. Обов’язково замініть ним всі шкідливі перекуси і відчуєте справжню легкість та хороше самопочуття. Смачного!

вишуканий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert