Салат „Нестандартна подача“

Вразити досвідчену господиню якимось нестандартним рецептом практично нереально. Адже вона має в своєму арсеналі дуже багато кулінарних рецептів та ще й на будь-який смак. Така господиня не боїться експериментувати на кухні, знає, як правильно все поєднувати та що ще потрібно добавити. Як ви думаєте, є щось таке, що вона ніколи не готувала? Так, є, і ми хочемо поділитись цим з вами. Неймовірно оригінальний рецепт салату під назвою „Нестандартна подача“ – це поєднання апетитних варених яєчок, томатів черрі, ароматної руколи, зеленої цибульки, ніжного плавленого сирка та пікантного часника. Інгредієнти досить цікаві, але родзинка точно не в них, а саме – в „Нестандартній подачі“. Таку подачу точно запам’ятають ваші гості, а ви будете в захваті від отриманих компліментів.

салат рецепт

Для приготування цього простого салату вам потрібні такі інгредієнти:

– куряче яйце середнього розміру ( 2 штуки)

– томати черрі ( приблизно 4-5 штук)

– плавлений сирок вершковий ( без жодних додаткових смаків/ 2 упаковки)

– листя руколи ( невеликий пучок)

– пір’я зеленої цибульки 

– йогурт білий без цукру та додаткових наповнювачів

– сіль за смаком

– зубчик часника середнього розміру ( 2 штуки)

салат інгредієнти
  • Час приготування – до 30-ти хвилин
  • Кількість порцій – 4-5 тюльпанів

Покроковий рецепт та рекомендації

Крок 1.

Розпочніть своє приготування саме з підготовки яєць, адже, по суті, вони займають найбільше часу. Для цього візьміть невелику каструлю та помістіть її на плиту, акуратно поставте туди два курячі яйця та залийте водою. Увімкніть великий вогонь та доведіть воду до кипіння. Саме такий спосіб буде найкращим, щоб отримати цілісні зварені яйця. Адже при заливанні яєць одразу кип’ятком є великий ризик того, що вони просто тріснуть. Після того, як вода закипить, зменшіть вогонь, добавте чайну ложку солі та перемішайте киплячу воду. Тепер, зменшіть газ та варіть яйце 10 хвилин, щоб отримати в результаті добре проварене яйце з густим, „твердуватим“ жовтком. Після завершення часу злийте гарячу воду та піднесіть каструлю під кран з холодною водою. Охолодіть яйця та приступіть до їхнього очищення. З легкістю злущіть шкаралупу ( вона буде чудово відходити від яйця, якщо воно добре проварене та у воду було закинуто сіль). Потім потріть яйце на терці.

поживний салат

Крок 2.

Томати черрі добре промийте у воді, потім відірвіть маленькі хвостики зверху та обсушіть плоди паперовим рушником. А зараз, приступіть до однієї з важливих дій – формування бутонів тюльпанів. Для цього потрібно добре підготуватись та взяти добре підгострений тонкий ніж, а також обрати максимально свіжі та пружні черрі. Отже, акуратно надріжте томати зверху, не доходячи до кінця та імітуючи пелюстки тюльпану. Вийміть  м’якоть та сік із середини. Якщо слідкувати за всім та робити це акуратно, у вас неодмінно все вийде!

вишуканий салат

Крок 3.

 Тепер, можете відкрити  упаковку плавленого сирка. Потім помістіть сирок у м’ясорубку та пропустіть через неї, щоб отримати смужки сиру. Сирок не повинен розсипатись та кришитись, адже це не тільки впливатиме на смак, а й свідчить про продукт низької якості. Щоб обрати саме якісний сирок, обов’язково потрібно уникати упаковок з надписом „продукт сирний молоковмісний“.  Це свідчить про те, що сиру в ньому практично немає, а все замінено не зовсім корисними добавками. Тому, важливо вибрати саме плалений сир, із таким складом: сир, масло, молоко, сичужні ферменти та сіль.

смачний салат

Крок 4. 

Листя руколи та цибулю помістіть у друшлак та піднесіть під кран з холодною водою. Ретельно сполосніть зелень, а потім обсушіть паперовим рушником.

апетитний салат

Крок 5. 

Зубчики часника очистіть від лушпиння, сполосніть під водою та подрібніть, або ж пропустіть через часникодавку. Можете використовувати гумові рукавички, при очищенні часника, щоб уникнути в’їдливого різкого запаху.

оригінальний салат

Крок 6.

Підготуйте у посудині йогурт та сіль.

салат приготування

Тепер, переконайтесь, що всі інгредієнти готові до завершального етапу.

апетитнйи салат

Але перед цим, візьміть посудину з глибоким дном та змішайте у ній плавлений сирок, натерті яйця, часник  та добавте до них йогурт і трохи посоліть. Ретельно перемішайте все. 

Крок 7. 

А зараз, візьміть бутони з томатів, наповніть їх отриманою салатною масою та розкладіть на тарілку. Після цього добавте до них пір’я цибулі, імітуючи стебло квітки. Додатково по боках розкладіть листя руколи, щоб відтворити листочки тюльпана. Ось і все, цей неймовірно оригінальний, не менш смачний та поживний салат готовий до споживання. Смачного!

простий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert