Салат „Вишуканий мінімалізм“

Готувати страви вдома, як в найкращих ресторанах, насправді не так вже й важко. Просто потрібно уважно слідкувати за рецептом та дотримуватись всіх рекомендацій. Тоді успіх страви гарантований, а здивування та захват ваших близьких- неминуче! Тому, хто хоче вразити своїх рідних, а бо ж просто потішити себе чимось новим у буденному меню, пропонуємо вашій увазі салат під назвою „Вишуканий мінімалізм“. Цей апетитний та ситний салат підкорить ваше серце, адже він складається з поживного м’яса свинини, а саме з реберець, соковитих томатів, насичено чорних консервованих оливок, зеленої цибульки, ароматної руколи, пікантної гірчиці в зернах та насіння кунжуту. Цей салат – справжня насолода для очей, тому втриматись, щоб не скуштувати його – просто нереально! Обов’язково запишіть цей рецепт у свою кулінарну книгу та спробуйте приготутвати його на якусь важливу подію, а бо ж просто потіште себе та своїх близьких чимось новеньким!

салат рецепи

Для приготування цього апетитного та яскравого салату вам потрібні такі інгредієнти:

– свинячі ребра ( приблизно 400 грамів)

– томати середнього розміру ( 2 штуки)

– листя руколи ( невеликий пучок)

– зелена цибуля ( 1-2 стебельця)

– гірчиця у зернах ( приблизно 50 грамів)

– оливки чорні консервовані ( 40 грамів)

– насіння кунжуту ( близько 60-ти грамів)

– оливкова олія холодного віджиму ( 2-3 столові ложки)

салат інгредієнти
  • Час приготування – 20-25 хвилин
  • Кількість порцій – 2

Етапи приготування та рекомендації

1. Звісно ж, приготування салату варто розпочати саме зі свинячих реберець. Для цього потрібно розрізати свиняче ребро на декілька шматків ( краще, щоб в одному шматку було 2 реберця) Після цього ретельно промийте їх під водою та обсушіть паперовим рушником. Важливо: вся волога має добре увібратись, а ребра повинні бути сухі. Якщо на м’ясі присутні ділянки із жиром, в даному випадку радимо не зрізати їх ( якщо вони не надто великі), адже це додасть реберцям більшої соковитості  та присмаженості. Помістіть ребра у розігріту на оливкові олії сковороду та смажте їх на дость великому вогні, щоб отримати таку бажану золотисту кірочку. Час від часу перевертайте м’ясо і загалом смажте його 10-12 хвилин. Не забудьте посолити та поперчити все за смаком. Після приготування викладіть ребра на тарілку, щоб вони охолодились.

апетитний салат

2. Тепер візьміть томати, добре промийте їх у воді та відірвіть маленькі хвостики, Обсушіть плоди паперовим рушником та помістіть на дошку для нарізання. Поріжте їх на шматки середнього розміру.

ситний салат

3. Відкрийте баку консервованих оливок та злийте рідну, в якій вони містяться. Після цього дістаньте потрібну кількість плодів та розріжте їх навпіл. Щоб процес нарізання оливок був зручніший та швидший обов’язково обирайте оливки саме без кісточок. Вони нічим не гірші за смаком від звичайних з кістками.

поживний салат

4. Зелену цибульку добре промийте у воді від дрібного бруду. Потім помістіть на дерев’яну дошку та подрібніть зелень.

яскравий салат

5. Листя руколи помістіть у посудину та залийте її водою. Можете провести круговими рухами по поді та листка, щоб краще очистити все від дрібного бруду. Потім злийте воду та обов’язковов просушіть паперовим рушником.

оригінальний салат

6. Підготуйте оливкову олію, насіння кунжуту та французьку гірчицю. Помістіть потрібну кількість по посудинах.

салат приготування

Зараз, переконайтесь, що всі інгредієнти подрібнені, а свинячі реберця охолодились. Якщо все в порядку і ви нічого не пропустили, можете приступати до завершального етапу!

смачний слат

7. Візьміть велику тарілку, помістіть на неї свиняче реберце,а зверху акуратно викладіть шматки помідорки, руколи, оливки та зелену цибулю. Потім, поверх цього шматочка, викладіть ще одне реберце та повторіть ті ж самі дії, викладаючи помідору, руколу, оливки та цибулю. Зверху присипте все кунжутом. Додатково робимо красиве оформлення і розкладаємо ще декілька половинок чорних оливок, також невеличкі пір’їнки зеленої цибулі та листки руколи. Робимо мазок французькою гірчицею по тарілці, наче малюючи фарбами. Також можна добавити кетчуп та зробити ним мазок біля гірчиці. Ось і все, дуже вишуканий, оригінальний та надсмачний салат готовий до споживання! Не поспішайте якнайшвидше з’їсти його, а краще насолодіться незабутнім смаком та ароматом. Смачного!

вишуканий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert