Салат „Кольорова радість“

Підняти собі настрій влітку – дуже просто! Адже в цю пору так багато різноманітних овочів та фруктів, які наповнені вітамінами, ще й до того виглядають так яскраво та апетитно! Тому, не гайте час та обов’язково розбавляйте своє повсякденне меню різними овочевими та фруктовими салатами, адже літо не вічне! Якщо у вас бракує фантазії, або ж ви просто не хочете витрачати час на пошуки, ми готові вам допомогти! Зверніть увагу на яскравий салатик під назвою „Кольорова радість“. Він точно зробить ваш день більш барвистим та смачним! Салат складається з яскравого та хрусткого оранжевого болгарського перцю, злегка гостренького зеленого перцю чилі, соковитої помідорки,свіжого листя руколи, ароматного твердого сиру, соєвого соусу, оливкової олії, гірчиці та бадяну. Справді, поєднання дуже цікаве та варте уваги, тому обов’язково спробуйте приготувати цей ароматний та оригінальний салат!

салат рецепт

Для приготування салату вам потрібні такі інгредієнти:

– оранжевий  болгарський перець більшого розміру ( 1 штука)

– перець чилі зеленого кольору ( 2 штуки)

– помідора великого розміру ( 1 штука)

– порізаний твердий сир ( близько 100 грам)

– гірчиця ніжна  ( 1 столова ложка)

– соєвий соус ( 2 столові ложки)

– листя руколи ( невеликий пучок)

– оливкова олія ( 1-2 столові ложки)

– сіль та перець за смаком

– листочки бадяну

салат інгредієнти
  • Час приготування – 15 хвилин
  • Кількість порцій -2 

Етапи приготування 

1. Розпочніть приготування салату з помаранчевого болгарського перцю. Для цього ретельно промийте його під водою, потім відріжте хвостик та просушіть паперовою серветкою. Після цього помістіть овоч горизонтально на дошку для нарізання та поріжте його на кільця. Не забудьте при цьому очистити його всередині від дрібних зерняток. 

яскравий салат

2. Далі приступіть до зеленого перцю чилі. Ми радимо використовувати вам сорт „Анахейм“, який має середню гостроту і не матиме різкого присмаку. Помістіть овоч під кран з водою, добре сполосніть та відріжте хвостик. Після цього помістіть на дошку для нарізання та наріжте його кільцями. Зелений перець чилі має здатність прискорювати обмін речовин. Таким чином, він сприяє спалюванню жиру, а тому, покращує вашу фігуру. Окрім цього, чилі має надзвичайно корисні властивості для зниження ризику серцево-судинних захворювань.

слаат приготування

3. Помідору також ретельно промийте у воді, потім відірвіть маленький хвостик зверху та ретельно протріть паперовим рушником. Після цього, розріжте плід навпіл, а потім кожну половинку поріжте на скибки. Для того, щоб скибки тримали форму та не розтікались – використовуйте тонкий, добре підгострений ніж. Також важливим є й свіжість помідори. Вона повинна бути пружна на дотик та не мати жодних вм’ятин. Якщо вибрати саме такий овоч – розтікання м’якоті вам не загрожує.

смачний салат

4. Наступним буде твердий сир. В даному рецепті ми будемо використовувати саме готовий варіант ( нарізані шматки в упаковці). Для нашого салату використовуйте сир „Радомер“. Цей сир має досить насичений, вишуканий присмак та ніжний аромат. Він чудово розбавлятиме овочі в салаті та додасть йому ситності. Окрім цього, сир наповнений корисним кальцієм та білком, що дуже вадливо для фігури. Сир не потрібно дрібнити.

ароматний салат

5. Тепер, візьміть пучок руколи та замочіть його у воді в глибокій посудині. Додатково можете зробити кругові рухи та ретельніше промити кожен листочок від пилу та бруду. Потім вийміть листочки та промокніть їх у паперовий рушник, щоб вся волога добре увібралась. Руколу не потрібно подрібнювати, тому просто помістіть її на тарілку.

свіжий салат

6. Переконайтесь, що всі інгредієнти подрібнені та жоден крок не пропущено. Візьміть велику тарілку, помістіть на неї слайси сиру „Радомер“ та складіть їх навпіл. Довкола красиво розкладіть кільця оранжевого перцю, посипте зеленим гостреньким перцем, додайте листя руколи, а також скибки помідорки. Після цього злегка змастіть все ніжною гірчицею, полийте оливковою олією та соєвим соусом. Зверху прикрасьте все бадяном.

оригінальний салат

Ось і все, наш ароматний, свіжий та дуже смачний салат готовий радувати ваше око! Смакуйте на здоров’я!

апетитний салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert