Салат „Міні чудо“

Літо – пора легких страв та вишуканих перекусів. В цей час тіло зовсім не бажає навантажувати себе важкою їжею, а просто просить маленьке підкріплення для поновлення енергії. Проте,такі перекуси мають бути корисні та поживні, щоб відчувати себе активним протягом дня. Для цього ми підготували для вас неймовірно смачний варіант салату-закуски, який ідеально підійде для фуршетного столу! „Міні чудо“ – досить оригінальний салат-перекус, який так і притягує до себе увагу своїм апетитним виглядом. Він складається з ситного тунця, ароматного твердого сиру, хрусткого огірочка, вареного яйця, зеленого горошку та майонезу. Це чудове поєднання, яке не тільки втамує ваш голод, а й покращить настрій, адже все ну дуже смачно та апетитно! Щоб переконатись в цьому, залишайтесь разом з нами та слідкуйте за нашим покроковим рецептом.

Для приготування салату вам потрібні такі інгредієнти:

– банка консервованого тунця ( 180 грам)

– твердий сир ( 150 грам)

– куряче яйце середнього розміру ( 1 штука)

– горошок консервований ( 100 грам)

– майонез ( 2 столові ложки)

– сіль та перець за смаком

  • Час приготування – до 20-ти хвилин
  •  Кількість порцій – 4

Покроковий рецепт та загальні рекомендації.

Крок 1.

Ми рекомендуємо розпочати готування з курячого яйця! Для цього підготуйте маленьку каструлю та помістіть туди яйце, залийте його холодною водою, щоб вона повністю покривала його. Далі зачекайте поки вода закипить, добавте трішки солі і зменьшіть вогонь до середнього. Варіть яйце приблизно 10 хвилин, щоб отримати яйце „вкруту“. Коли час закінчиться, злийте воду та піднесіть каструлю з яйцем до крану з холодною водою. Так яйце швидше остине і ви зможете приступити до його очищення. Очистіть яйце від шкаралупи та потріть його на терці середнього розміру. Помістіть  натерте  яйце у посудину.

Крок 2.

Обережно відкрийте банку консервованого тунця та злийте рідину (якщо тунець у олії – щвидше за все, це неякісна рослинна олія, тому краще злити її. Якщо ж тунець у власному соці- то можете залишити його для приготування інших салатів в якості заправки). Потім викладіть тунець у посудинку та злегка розімніть виделкою. М’ясо тунця повинно бути коричневих та рожевих відтінків, не бути надто подрібеним, а навпаки – більшими шматочками. Зазвичай надто подрібнений тунець, або ж в народі „салатний“ практично не має у своєму складі справжнє м’ясо тунця, в більшості консерва складається з його відходів ( кістки, нем’ясні частини).

Крок 3.

Твердий сир розпакуйте та потріть на терці. Сир повинен бути якісним та не кришитись при терті. Варто знати, що надто яскраві та насичено жовті сири можуть містити велику кількість барвників. Не забудьте перевірити продукт і огляньте термін придатності сиру та його склад. Ідеальний, натуральний сир повинен складатись тільки  з молока, закваски, сичужного ферменту, хлористого кальцію та солі. Уникайте продукту з надписом „сирний продукт“, в ньому ви точно не знайдете користі. Саме він складається в більшій мірі із сої та різних стабілізаторів смаку! Такий сир буде погано різатись та кришитись.

Крок 4.

Свіжий огірочок промийте під водою, далі відріжте хвостик та обсушіть паперовим рушником. Далі візьміть справді гострий та тонкий ніж і акуратно поріжте огріок на якомога тонші слайси. Це також можливо зробити за допомогою спеціальної нарізкидля овочів.

Крок 5.

Переконайтесь, що ви не пропустили жоден крок та приступайте до фінішного етапу. Для цього візьміть салатницю та помістіть у неї натерті яйце та твердий сир, добавте консервованого тунця, а також 2 столові ложки майонезу. Зверху посипте сіллю та перцем за смаком і ретельно перемішайте все, щоб все рівномірно з’єдналось між собою.

Крок 6.

Далі настає найкреативніший крок. Для нього вам потрібен маленький стаканчик та слайси з огірків. Нам потрібно буде красиво загорнути огірок, для цього поставте стакан догори дном, акуратно обмотайте його слайсом огірка та утворіть маленьку „корзинку“, в яку ми будемо поміщати нашу салатну масу. 

Крок 7. 

Після того, як ви зробили всі салатні корзинки – помістіть туди салат, використовуючи чайну ложку. Зверху викладіть зелений горошок. Ось і все, наш оригінальний та апетитний салат готовий дивувати ваших близьких, смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert