Салат „Міні перекус“

Друзі, довгоочікуване літо нарешті настало та принесло за собою тепло та чудові літні вечори. Нарешті можна виходити з режиму сплячки та починати активне життя. А що ж потрібно для цієї активності та енергії? Так, саме смачненька їжа, яка зробить вас ситими та задоволеними. Проте, не варто забувати, що літо – це й  пора легкості, що стосується і кухні. Саме тому на зміну важким та перенасиченим стравам на зміну приходять легкі салати  та закуски, які не є менш ситними! Одним з таких рецептів ми хочемо поділитись з вами! Салат „Міні перекус“ – це щось середнє між салатом та холодною закускою, яка ідеально впишеться на будь-якому столі. Ця страва не тільки проста у приготуванні, а ще й досить яскрава та одразу приваблює погляди всіх потенційних ласунів. Салат-закуска поєднує в собі ароматний твердий сир, яскраві крабові палички, варене яйце, пікантні оливки, свіжий круп та хрусткий огірок. Подавши це апетитно чудо на стіл – воно одразу розбереться руками всіх ваших гостей!

ля приготування цього смачного та апетитного салату вам потрібні такі інгредієнти:

– крабові палички ( приблизно 3-4 штучки)

– твердий сир ( 150 грам)

– куряче яйце середнього розміру ( 1 штука)

– свіжий огірок середнього розміру ( 1 штука)

– консервовані оливки зеленого кольору ( 50 грам)

– майонез

– сіль та перець за смаком

  •  Час приготування – до 20-ти хвилин
  • Кількість порцій- 2-3

Покроковий рецепт та рекомендації щодо приготування

Крок 1.

Розпочніть своє приготування з варіння яйця. Для цього помістіть куряче яйце у невелику каструлю, залийте водою ( саме холодною, а не гарячою, адже це вбереже яйце від тріскання) і доведіть воду до кипіння. Далі додайте чайну ложку солі та ретельно перемішайте. Це зробить очищення яйця набагато швидшим. Далі варіть куряче яйце приблизно 8-10 хвилин, щоб жовток всередині був більш твердої консистенції. Після цього злийте кип’яток, добавте в катструлю холодної води та полущіть яйце від шкаралупи. Далі візьміть спеціальну дрібну терку та подрібніть яйце.

Крок 2.

Крабові палички вийміть з упаковки та також подрібніть на спеціальній дрібній терці. При натиранні крабові палички не повинні кришитись, адже це свідчить про погану якість продукту. Перед покупкою уважно огляньте упаковку та перевірте термін придатності, а також склад крабових паличок. На перших місцях повинно бути сурімі ( еластична маса з риб’ячого м’яса), яке і визначає якість паличок. Якщо колір крабових паличок надто яскравий та насичений, або ж взагалі відбивається на ваших пальцях – негайно викидайте цей продукт, адже в ньому міститься море барвників.

Крок 3.

Банку з консервованими оливками відкрийте та злийте зайву рідину. Дістаньте потрібну кількість оливок та розріжте кожну навпіл. Самі плоди мають мати рівномірний колір, приємний та пікантний смак, але аж ніяк не різкий та надто кислий. Перевірте  термін придатності та склад оливок, в них не повинні міститись барвники та шкідливі речовини. 

Крок 4.

Візьміть кріп та промийте його під водою, далі обсушіть на подрібніть ножем. Старайтесь обрати пружну та справді свіжу зелень, яка матиме приємний аромат та присмак.

Крок 5.

Обов’язково ретельно промийте огірок під водою та обсушіть паперовою серветкою, потім відірвіть хвостик.  Далі розріжте його вздовж на  дуже тонкі частини. Це вийде лише за допомогою спеціальної нарізки або ж терки. Використовуючи ніж, ви, звісно ж, можете постаратись, але тоді потрібно брати справді найгостріший. 

Крок 6.

Далі переконайтесь, чи жоден крок не пропущено та приступіть до найцікавішого моменту.

Візьміть глибоку салатницю та помістіть у неї всі подрібнені інгредієнти. Потім злегка посоліть та поперчіть все і зверху добавте 12- столові ложки майонезу. Ретельно перемішайте , до утворення однорідної маси.

Крок 7.

Після цього, візьміть тонкі слайси з огірка та намастіть на них салатну масу. Старайтесь не перебільшити з порціями, щоб в результаті огірок можна було закрутити.

Після цього акуратно закрутіть все, прикрасьте зеленими оливками та листочками кропу. Наш яскравий та смачний  салат готовий дивувати всіх гостей!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert