Салат „Мрія вегана“

З кожним роком все більше і більше людей переходить на вегетаріанство, адже користь фруктів та овочів доказана не одним вченим та не однією країною. Ці різнокольорові вітамінні бомби наповнені вітамінами, наче колодязь водою! Крім того, регулярне та достатнє вживання фруктів та овочів усуває проблеми з шлунком, дарує легкість та достатньо енергії. Ви відчуваєте себе бадьорішими, та наче вічно молодими! І це не дарма, адже фрукти та овочі справді сприяють покращення зовнішнього виду та продовження життя. Якщо ж ви ще не вирішили, чи варто ставати на шлях вегетаріанства, то хоча б спробуйте один прекрасний рецепт, який ну точно залишиться вашим любимчиком серед салатів! Салат „Мрія вегана“ – це корисне поєднання свіжих овочів та фруктів, а саме: хрумкої редиски, солоденької полуниці, свіжого листя салату та спецій. А доповнюють всю користь ще й горішки кеш’ю та мигдаль. Порція такого салату подарує вам неймовірну користь та ще й задоволення! Просто спробуйте приготувати та переконайтесь!

салат рецепт

Для приготування цього дієтичного та легкого салату вам потрібні такі інгредієнти:

– редиска середнього розміру ( 2 штуки)

– полуниця ( 3-4 штуки)

– листя салату ( маленький пучок)

– горішки кеш’ю ( приблизно 40 грам)

– мигдаль ( приблизно 30 грам)

– сіль та перець за смаком

салат інгредієнти
  • Час приготування – всього 5 хвилин!
  •  Кількість продуктів розрахована на 1 порцію

Етапи приготування та рекомендації:

1. Приступіть до підготовки редиски. Для цього візьміть її та ретельно промийте під водою, відріжте зайві хвостики та просушіть паперовим рушником. Далі, використовуючи гострий ніж, поріжте редиску на якомога тонкі кільця. Цей овоч неймовірно багатий на вітаміни РР, С, а також вітаміни групи В. Крім цього, в редисці є велика кількість натрію, заліза, магнію, фосфору, калію і кальцію, а також клітковина, білок і ефірні та ефірні олії, що дуже корисно при схудненні. Не менш важливо й те, що в редисці всього 15 ккал в 100 грам, тому її можна сміливо додавати в страви при дієтичному харчуванні.

салат приготування

2. А тепер приступіть до полуниці. Ретельно промийте її під водою, відірвіть листочки та поріжте на четвертинки. Ці соковиті ягідки із солодко-кислуватою м’якоттю містять вітаміни А, С, РР, В, Е, К. До того ж, в їхньому складі містяться каротиноїди, пектин,  клітковина; корисні органічні кислоти: фолієва, яблучна, лимонна. А також невід’ємні мікроелементи: магній, цинк, натрій, залізо, кальцій, мідь. Важливо врахувати той факт, що хоч і полуниця не зникає з прилавків супермаркетів практично цілий рік, все ж найбільш корисною вона є в сезон. 

дієтичний салат

3. Підготуйте горішки кеш’ю та висипте їх у маленьку посудину. Перевага цих горіхів полягає в тому, що вони містять в собі такі необхідні  Омега 3, Омега 6 і Омега 9, які поєднані між собою і покращують роботу нервової системи. Окрім цього, кеш’ю є містять в своєму складі вітаміни групи В, а також таких корисні мінерали, такі як: калій, магній, цинк, селен, мідь і залізо.

апетитний салат

4. Мигдаль помістіть у маленьку посудинку. Перед додаванням в салат, можете замочити ці горішки в холодній воді на пів години і побачите мутну, сіруватого кольору воду. Так ви позбудетесь пороху та мікробруду на поверхні. Додаючи цей горіх в салат ви зможете отримати порцію кальцію,фосфору, заліза і калію. У мигдалі багато вітамінів групи В, а також вітамін Е. Цей горіх корисний для серця і судин, так як він містить безліч ненасичених жирів, амінокислот і мінералів.

оригінальний салат

5.  Листя салату ретельно промийте у воді та просушіть паперовим рушником. Після цього подрібніть його руками та помістіть у посудинку. Переконайтесь, що всі інгредієнти готові до завершального етапу!

смачний салат

6. Візьміть салатницю, помістіть у неї подрібнене листя салату, кільця редиски та шматочки полуниці. Зверху посипте горішками кеш’ю та мигдалем. Посоліть та поперчіть за власним смаком.  Це нестандартне поєднання точно заполонить ваше серце, адже салат вийде справді смачний, апетитний на вигляд та досить оригінальний! Смачного!

легкий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert