Салат „Морський подих“

Всі ми так хочемо на море, щоб сонце обпікало наше тіло, пити коктейлі та їсти смачні салати з морепродуктів. А що, якщо зробити такий настрій вдома і потішити себе смачною стравою, яка перенесе вас до берега моря? Дуже просто! Салат „Морський подих“ – це поєднання вишуканої червоної риби, зеленого горошку, ароматного твердого сиру, соковитої та яскравої помідорки, пікантної зеленої цибулі, свіжого листя салату та соєвого соусу з оливковою олією! Цей мікс розбудить вашу уяву та перекине в теплі краї. Саме морський аромат червоної риби відіграє тут найбільшу роль, а інші інгредієнти в салаті лише підкреслюють її витончений присмак! Спробуйте приготувати цей салат для себе, або ж на святковий стіл і точно отримаєте море компліментів! Зацікавили? Тоді поїхали!

салат рецепт

Для цього оригінального та апетитного салату вам потрібні такі інгредієнти:

– риба червона слабосолена, а саме – лосось ( 150 грам)

– банка консервованого горошку

– зелена цибуля ( невеликкий пучок)

– листя салату ( невеликий пучок)

– сир твердий ( приблизно 150 грам)

– помідора середнього розміру ( 1 штука)

– оливкова олія ( 1 столова ложка)

– соєвий соус ( 1 столова ложка)

– сіль та перець за смаком

салат інгредієнти
  • Час приготування – 15 хвилин
  • Кількість порцій – 2 

Етапи приготування та рекомендації.

1. Слабосолений лосось розріжте на тонкі та досить довгі скибки ( саме тому краще обирати подовжене філе. Всім відомо, що лосось – це більш дороге задоволення, проте воно цілком виправдане! Лосось є чудовим джерелом омега-3, незамінних амінокислот і корисних мікроелементів. Ця риба містить велику кількість фосфору, важливого для формування кісткової тканини. Окрім цього, достатньо  з’їсти близько 100 грам м’яса лосося, щоб отримати добову норму вітаміну D і половину норми B12. В додачу до всього, в ньому містяться також вітаміни A, B1, B2, C, E і PP. У м’ясі лосося багато калію, цинку, хрому, фтору, заліза, магнію. А морський присмак риби просто підкорить кожного!

салат приготування

2. Обережно відкрийте банку консервованого горошка, злийте рідину та дістаньте потрібну кількість ( приблизно 100 грам). Якісний горошок повинен бути яскравого зеленого кольору, мати рівномірний відтінок та не містити на поверхні плям чи вм’ятин. Ці маленькі горошинки містять масу вітамінів:  A, E, K, вітаміни групи B, вітамін C (тут його  більше, аніж в цитрусових). Завдяки високому вмісту заліза регулярне вживання зеленого горошку понижує втомленість і підтримує правильне формування клітин, а також знижує ризик розвитку анемії. 

апетитний салат

3. приступимо до нарізання сиру. В даному випадку ми будемо використовувати не зовсім стандартне нарізання. В результаті повинні вийти круглі скибки. Для цього використовуйте спеціальний ніж! Наріжте сир та розкладіть його в посудині. Також потрібно наголосити на тому, що: для того, щоб сир при нарізанні мав чітку круглу форму, потрібно обирати якісний та перевірений продукт. На етикетці сиру не повинно писати „сирний продукт“, адже в таких сирах користі зовсім немає. Натуральний сир повинен складатись з молока, солі, сичужних ферментів та хлористого кальцію! Такий натуральний сир зовсім не буде кришитись та втрачати форму, а буде піддатливий до будь-яких видів нарізань, адже матиме пружну та еластичну структуру!

оригінальний салат

4. Зелену цибулю сполосніть під водою та просушіть паперовим рушником. Далі поставте зелень на дошку для нарізання та подрібніть.

яскравий салат

5. Листя салату добре помийте під водою та обсушіть паперовим рушником. Злегка подрібніть листя руками.

простий салат

6. Помідору ретельно промийте під протічною водою та відірвіть хвостик. Після цього обсушіть овоч паперовим рушником та наріжте тонкими дольками. Щоб дольки не розтікались використовуйте гострий ніж. Також не менш важливим є сам вибір плодів. Для того, щоб м’якоть при нарізанні була збережена, обирайте тільки пружні помідори.

ситний салат

7. Підготуйте всі посудини для заправки. Налийте в них соєвий соус, оливкову олію та насипте солі.

поживний салат

8. Приступіть до фінального етапу! Для цього візьміть глибоку тарілку, помістіть на дно листя салату, потім заверніть шматки лосося та викладіть поверх, після цього, розставте поміж лососем круглі шматки сиру, а згодом і дольки помідор. Далі посипте зверху зеленню та горошком. Полийте зверху соєвим соусом та оливковою олією холодного віджиму. Злегка посоліть все та за бажанням додатково задекоруйте все. Наш вишуканий та ситний морський салат готовий! Їжте на здоров’я!

вишуканий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert