Салат „Максимум насолоди“

Відчувати себе сповненим енергії, бадьорим та активним насправді дуже просто! А секрет такого самопочуття дуже простий – вживання корисних та вітамінних фруктів і овочів! Всі знають про позитивний вплив цих зелених друзів, проте, не всі готові їсти їх щодня, та ще й у звичайному, сирому вигляді. Проте, ми маємо для вас набагато цікавіший варіант використання овочів, а саме салат під назвою „Максимум насолоди“. Так, вам не здалось, ви зможете отримати максимум насолоди від таких звичних для всіх свіжих овочів, головне знати правильне поєднання та подачу! Цей корисний овочевий салатик складається з хрумкого гірка, соковитої помідори, листя конюшини, насіння смаженого соняшника, ніжної сметанки та пікантної гірчиці. Дуже оригінальне та незвичне поєднання, правда ж? І такий самий неперевершений та унікальний смак!

салат рецепт

Для приготування цього легкого та простого салату вам потрібні такі інгредієнти:

-огірок середнього розміру ( 1 штука)

– помідора середнього розміру (1 штука)

– листя кислисці ( приблизно 30-40 грам)

– насіння соняшник смажене ( 20-30 грам)

– сметана ( 2 столові ложки)

-гірчиця ( 1 столова ложка)

– спеції за смаком

салат інгредієнти

Час приготування – 10 хвилин

Кількість порцій – 1

Покроковий рецепт та рекомендації щодо приготування

Крок 1.

Отже, приготування салату „Максимум насолоди“ ми радимо розпочати саме з огірка. Спочатку промийте овоч під протічною водою та відріжте зайвий хвостик. Після цього візьміть його та поріжте напів кільцями. Важливо: огірок повинен бути пружним та свіжим, адже так ми мінімізуємо вірогідність гіркоти плоду! Якщо ж вам, все-таки, трапився такий овоч – замочіть його у холодній воді приблизно на пів години. Після цього гіркота повинна зникнути, або, хоча б, зменшитись.

салат приготування

Крок 2.

Далі візьміть помідору та добре промийте її у воді. Після цього відірвіть маленький хвостик та витріть паперовим рушником. Далі розріжте помідору на дві рівні половинки. Поріжте ці половинки на дольки середнього розміру. Враховуйте те, що чим пружніша та свіжіша помідора – тим менше м’якоті буде витікати під час нарізання. Окрім цього, використовуйте добре підгострений ніж.

смачний салат

Крок 3.

А тепер приступимо до найцікавішого інгредієнту – листя кислиці. Це дуже незвична зелень, тим більше у салаті, проте корисними речовинами та вітамінами вона точно може похвалитись!  Тому, добавивши ці чудодійні листочки, ви точно наповнитесь користю та енергією! Отже, візьміть пучок кислиці, потім ретельно промийте у воді, або ж замочіть у посудині з водою. Після цього дістаньте листочки, просушіть паперовим рушником та акуратно відірвіть тонкі стебельця. Ось і все, жодних додаткових дій!

легкий салат

Крок 4.

Для того, щоб сформувати пікантний та смачнючий соус, візьміть столову ложку гірчиці та помістіть її у посудину.

салат соус Далі, добавте до неї 2 столові ложки сметани, можете добавити додаткові спеції за смаком. ретельно перемішайте соус, щоб утворилась однорідна консистенція єдиного відтінку. 

оригінальний салат

Крко 5.

Відсипте потрібну кількість соняшників на сковороду та злегка підсмажте їх приблизно 2-3 хвилини на середньому вогні. Обов’язково час від часу помішуйте їх, щоб уникнути пригорання. Користь смаженого насіння соняшнику досить значна, адже вони здатні поліпшити стан шкіри і слизових оболонок, можуть нормалізувати кислотно-лужний баланс (недарма їх рекомендують при печії). У насінні міститься безліч незамінних амінокислот, які забезпечують нормальний обмін речовин. 

свіжий салат

Крок 6.

Далі подбайте про те, щоб всі інгредієнти були у посудинах та переконайтесь, що ви нічого не забули і можете приступати до завершального етапу. 

корисний салат

Крок 7.

Після цього розмістіть на великій тарілці порізані огірки, скибки помідору. Тепер полийте все густим шаром нашого соусу та посипте зверху кисилицею і смаженим насінням соняшника! Ось і все, дуже простий, корисний та свіжий салат готовий до подачі! Смакуйте на здоров’я та обов’язково записуйте цей рецепт собі у кулінарну книгу! Ми впевнені, ви ще не раз скористуєтесь цим чудовим рецептом!

простий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert