Салат „Фантастичний перекус“

Буває  так, що особливо і їсти не хочеться, але водночас душа бажає чогось смачненького. Саме для такого і створені легкі салатні закуски, які злегка втамовують голод і дарують море насолоди. Вчені стверджують, що звичай подавати невеликі закуски, сформувався за часів розквіту Стародавніх Греції та Риму.Саме цей час славиться великими та пишними застіллями. Це був період, коли бенкетували протягом декількох днів.Щоб розтягнути трапезу, між ситними стравами за келихом вин, греки та римляни куштували свіжі фрукти і овочі, оливки, сири, яйця та морські делікатеси. Згодом, епохи змінювались та додавали нові звичаї одна в одну і під впливом тих чи інших особливостей культури та укладу життя, з’являлися різні кулінарні страви, здатні вгамувати легкий голод без перенасичення для всього організму. Саме таким є і наш салат-закуса „Фантастичний перекус“, який складається з ароматного твердого сиру, копченої курочки, курячого яйця, та корисної моркви. Спробувавши одну порцію, ви неодмінно повернетесь за добавкою, ми це гарантуємо!

салат рецепт

Для приготування цього смачного та оригінального салату вам потрібні такі інгредієнти:

– м’ясо копченої курки ( 150 – 200 грам)

– твердий сир ( приблизно 200 гарм)

– морква по-корейськи

– куряче яйце середнього розміру ( 1 штука)

– майонез ( 2 столові ложки)

тарталетки – 3-4 штуки

– сіль та перець за смаком

садат інгредієнти
  • Час приготування до 15-ти хвилин
  • Кількість порцій – 3-4

Покроковий рецепт та рекомендації щодо приготування

Крок 1.

Розпочніть приготування саме з курячого яйця. В даному рецепті воно буде досить нестандартне! Якщо на шкаралупі яйця є залишки бруду, то краще добре промийте його під водою. Після цього взбийте яйце у посудину та можете добавити до нього трішки солі та перцю.

смачний салат

Ретельно збивайте яйце виделкою, до утворення однорідної маси, в якій білок та жовток змішаються в одне ціле. Після цього поставте яйце на розігріту на оливковій олії сковороду та смажте його на маленькому вогні, при закритій кришці. Час смаження – приблизно 5 хвилин. У вас повинен вийти наче млинець, який потрібно розрізати на маленькі шматочки. Слідкуйте за тим, щоб нічого не пригоріло.поживний салат

Крок 2.

Після цього, натріть твердий сир на терці із дрібною поверхнею. Сир в даній закусці повинен бути справді якісним! Він не повинен кришитись та мати неприємний запах. Тому слідкуйте за цим при покупці та обирайте сири з натуральним складом!

салат приготування

Крок 3.

Копчену курку помістіть на дошку для нарізання та поріжте її на досить дрібні кубики.  Слідкуйте за тим,щоб цей продукт був справді якісним, а найголовніше свіжим та соковитим! В  жодному разі не купуйте копчену курятину, якщо запідозрили якісь нюанси.

яскравий салат

Крок 4.

Тепер перейдіть до моркви по-корейськи. Ви можете придбати у магазині вже готовий варіант. Проте, ми радимо вам спробувати приготувати її самостійно, адже не так все і складно. Просто потрібно очистити моркву, посипати сіллю, цукром та перцем ( червоним та чорним). Або ж просто скористатись готовою сумішшю приправ, призначених саме для моркви по-корейськи. Після цього видавити в моркву часник та ретельно перемішати. Ось і все! Проте, ми радимо готувати домашню моркву заздалегідь, адже вона має трішки настоятись в холодильнику ( хоча б 5 годин).

яскравий салат

Крок 5.

Тепер перевірте, чи всі інгредієнти готові до завершального етапу. 

простий рецепт

Після цього візьміть салатницю, змішайте в ній кубики копченої курочки, моркву по-корейськи та шматки смаженого омлету. Добавте до них трішки солі та перцю, а також майонезу. Дуже добре перемішайте все, щоб кожен інгредієнт увібрав в себе смак майонезу. Після цього, візьміть тарталетки та помістіть їх на тарілку.

ефектна подача

Далі просто заповніть їхнє дно густою масою салату. Зверху за бажанням можна прикрасити листочками петрушки або ж кропу. Ось і все, наша ефектна подача цього яскравого та святкового салату-закуски дійшла до кінця. Обов’язково спробуйте приготувати її до приходу гостей, або просто потіште себе чимось смачненьким! Смакуйте на здоров’я!

святковий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert