Салат „Лайтова закуска“

Прихід друзів на перегляд комедії – це завжди чудова ідея! Але що ж робити, коли потрібно щось приготувати та здивувати всіх неперевершеним смаком страви і своїми вміннями! Не переживайте, для таких випадків в нас дуже багато ідей салатів! Ну а сьогодні ми б хотіли поділиитсь саме варіантом під назвою „Лайтова закуска“. Цей апетитний та оригінальний салат чудово підходить для таких посиденьок за фільмом! Адже ти взяв маленьку порцію і одразу отримав море задоволення та ситість! Салат складається з доволі прости і звичних для всіх інгредієнтів, але його подача підкорить кожного! Хрусткий свіжий огірочок, варене куряче яйце, пікантна цибулька, ситний тунець та ніжний майонез – все це утворює досить оригінальний та незабутній смак! Тому, не вагайтесь та обов’язково записуйте цей чудовий рецепт собі у кулінарну книгу!

салат рецепт

Для приготування салату-закуски вам потрібні всього такі інгредієнти:

– куряче яйце середнього розміру

– тунець консервований ( банка/ 180 грам)

– свіжий огірок середнього розміру ( 1 штука)

– цибуля ріпчаста середнього розміру (1 штука)

– майонез ( 2 столові ложки)

– спеції за смаком

салат приготування
  • Кількість порцій – 4-5
  • Час приготування до 15-ти хвилин

Покроковий рецепт та рекомендації щодо процесу приготування

Крок 1. 

Розпочинати приготування нашої закуски варто саме з варіння яйця. Для цього, спочатку промийте яйце у воді, якщо воно має брудну поверхню, потім помістіть його у каструлю, залийте його холодною водою та поставте на плиту з великим вогнем, щоб вода закипіла. Після закипання додайте трішки солі та перемішайте все. Потім зменьшіть вогонь до середнього та готуйте яйце приблизно 10 хвилин. Коли яйце буде готове – злийте кип’яток та помістіть каструлю з яйцем під струмінь холодної води. Охолонувше яйце очистіть від шкаралупи та поріжте на дрібні кубики.

апетитний салат

Крок 2.

Пок и вариться яйце приступіть до дуже цікавого етапу – створення „корзинок“ для салатної маси. Для цього візьміть огірокк, ретельно промийте його під водою та відріжте хвостик. Після цього візьміть добре підгострений тонкий ніж та розріжте його на 4-5 рівних частин.

салат закуска

За допомогою ножа вийміть м’якоть огірка, при цьому стараючись не діставати до самого кінця, щоб у корзинці було дно, на якому буде поміщатись салат. Вийнявши м’якоть огірка, помістіть її на дошку для нарізання та подрібніть на кубики. 

поживний салат

Крок 3.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть під водою та помістіть на дошку для нарізання. Розріжте її навпіл та подрібніть цю половинку на кубики. Важливо змочувати час від часу ніж в холодній воді, щоб уникнути сліз під час процесу нарізки.

оригінальний салат

Крок 4.

Відкрийте банку консервованого тунця, злийте олію та помістіть його у посудину. Далі візьміть виделку та розімніть м’ясо, щоб воно стало більш рівномірної консистенції. Ми не радимо обирати одразу подрібнений „салатний“ тунець, адже такий, зазвичай, містить мало м’яса та багато відходів від м’яса і дрібні кістки. Тому, головне правило – купувати цілі шматочки, які потім можна розімнути самостійно. Не менш важливо є й те, якого кольору саме м’ясо тунця – якщо воно надто темне і має більш коричневий відтінок, то від такого краще відмовитись. Справді смачний та якісний тунець матиме бежевий або ж рожевуватий відтінок і приємний запах!

смачний салат

Крок 5.

Тепер переконайтесь, що всі інгредієнти подрібнені та готові до фінального етапу!

легкий салат

Крок 6.

Для початку помістіть у посудину подрібнену м’якоть огірка, консервований тунець, кубики цибулі та вареного яйця. Добавте до них столову ложку майонезу та спеції за смаком. Ретельно перемішайте все, щоб отримати рівномірну салатну масу.

простий салат

Натсупним кроком візьміть огіркові корзинки розставте їх на красиву тарілку та наповніть кожну салатною масою, використовуючи чайну ложку. Зверху можна прикрасити маленькими листочками петрушки або ж кропу. Ось і все, все максимально просто та смачно, наш поживний салатик готовий до подачі, смачного!

оригінальний рецепт

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert