Салат „Літній люкс“

Літо – час спонтанних поїздок, гарячого сонечка та прохолодної водички! В кулінарії ця пора також всіма улюблена, адже дарує море смачних, яскравих та оригінальних рецептів! Саме в цю пору до всіх господинь приходить натхнення та бажання готувати! Ми подбали про всіх, хто любить смачненько поїсти влітку та підготували великий арсенал простих рецептів, який зможе підібрати для себе кожна господиня! Одним з такий рецептів є салат під назвою „Літній люкс“. Цей салат точно здивує вас своєю ефектною подачею та оригінальністю продуктів. Він поєднує в собі солоденьку малину, яскраву кукурудзу, хрусткий болгарський перець, ситну курячу грудку, оригінальну цвітну капусту „Романеско“, зелену цибульку та ароматні соуси! Обов’язково потіште себе таким апетитним літнім салатиком

салат рецепт

Для приготування цього оригінального та смачного салату вам потрібні наступні інгредієнти:

– молода кукурудза качан ( 1 штука)

– цвітна капуста „Романеско“ середнього розміру ( 1 штука)

– куряче філе ( приблизно 250 грам)

– перець болгарський зелений ( 1 штука)

– малинка ( приблизно 80 грам)

– пір’я зеленої цибульки ( 2-3 стебельця)

Для соусу вам потрібні :

  • соєвий соус ( 2 столові ложки)
  • мед ( 2 столові ложки)
  • салат інгредієнти

Додатково використовуйте сіль та перець, а також за смаком інші спеції.

  • Час приготування – до 30-ти хвилин
  • Кількість порцій – 2 

Етапи приготування та рекомендації

1.Першочергово слід приступити до приготування курячого м’яса. Для цього спочатку промийте куряче філе під протічною водою, очистіть його від тонкої плівки жиру та витріть паперовим рушником. Далі подрібніть на шматки середнього розміру та помістіть у розігріту на оливковій олії сковороду. Смажте м’ясо на середньому вогні приблизно 10 хвилин. При цьому не забувайте час від часу помішувати все та добавте різних спецій, щоб м’ясо мало більш насичений смак та соковитість. Після цього дістаньте м’ясо та поставте у посудину, щоб воно трішки охолодилось.

салат приготування

2. Поки м’ясо готується візьміть качан кукурудзи, очистіть його від листя та дрібних „ниточок“. Після цього злегка сполосніть її, розріжте на декілька частинок і опустіть в киплячу воду у каструлі. Вода повинна знову закипіти і після цього накрийте каструлю кришкою і трохи зменшіть вогонь до середньої потужності. Варіть кукурудзу протягом 15 хвилин. Молоду кукурудзу легко переварити, тому необхідно засікти час варіння і строго дотримуватися часу приготування.Не забудьте добавити трішки солі у воду. Після того, як кукурудза звариться, помістіть її на сковорідку-гриль з антипригарним покриттям та ще додатково просмажте її до 5-ти хвилин, поки не утвориться золотиста скоринка.

оригінальний салат

3. Візьміть перець та промийте його під водою. Далі розріжте його навпіл, очистіть від зерняток та сполосніть всередині. Після цього поріжте його на тонкі шматочки.

легкий салат

4. Візьміть пір’я зеленої цибульки та сполосніть їх у воді, потім витріть паперовим рушником та помістіть на дошку для нарізання. Дрібно наріжте її.

смачний салат

5. Малинку ретельно промийте у воді, відберіть зігнившу та просто залиште на тарілці сохнути.

апетитний салат

6. Капусту „Романеско“ добре промийте у воді. Далі відірвіть зайві листочки та відділіть суцвіття. Помістіть шматки капусти у киплячу воду та варіть приблизно 15 хвилин на середньому вогні. Ця оригінальна та не всім відома капуста досить схожа за смаком до цвітної капусти та броколі, але вигляд має найнестандартніший! Романеско містить вітаміни С, К, А, які зміцнюють стінки судин і відповідають за згортання крові, також капуста багата каротиноїдами і антиоксидантами. Вона є цінним джерелом харчових волокон і клітковини, що позитивно впливають на обмін речовин в організмі, виводять шлаки і сприяють схудненню.

вишуканий салат

7.  Для нашого соусу просто змішайте мед та соєвий соус. Ретельно перемішуйте все до однорідної консистенції.

оригінальний салат

8. Коли всі інгредієнти готові – приступайте до фінального етапу. Для цього візьміть велику тарілку, помістіть на неї підсмажені та соковиті шматки курячого філе, зварену капусту „Романеско“, кукурудзу-гриль та посипте зверху подрібненою зеленою цибулею, а також солодкою малиною. Також не забудьте полити все ароматним соусом і сміло подавайте до столу! Цей оригінальний перетин овочів, м’яса та ягід точно запам’ятається кожному. Куштуйте на здоров’я!

літній салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert