Салат „Легка вечеря“

Приготувати влітку щось корисне та на швидкоруч – простіше простого! Ця пора дарує нам багато овочів та фруктів, які не потребують довгої обробки та є у кожного вдома! Найчастіше з цих чудових вітамінних бомб готують апетитні та легкі салати! Ми також вирішили поділитись з вами одним з таких і нагадати, що літо надворі, пора використовувати всі його дари на повну! Салат „Легка вечеря“ – це ідеальний варіант для того, щоб злегка перекусити та не переїдати перед сном! Він складається з апетитного баклажана, хрумкої морквинки, ароматної петрушки, пікантної цибульки, соковитої помідори  та ніжного майонезу! Ви просто повинні його спробувати і регулярно вживати, наповнюючись вітамінами та користю!

салат рецепт

Для цього смачного овочевого салату вам потрібні такі інгредієнти:

– баклажан середнього розміру ( 1 штука)

– помідора середнього розміру ( 1 штука)

– морква середнього розміру ( 1 штука)

–  невеликий пучок петрушки

– ріпчаста цибуля середнього розміру ( 1 штука)

– майонез ( 2 столові ложки)

– спеції за  смаком

салат інгредієнти
  • Час приготування – 20 хвилин
  • Кількість порцій – 2

Етапи приготування та рекомендації

1. Приступіть до приготування баклажану. Баклажан – це напрочуд чудовий овоч темного кольору з дуже цікавим присмаком, а підсмаживши його на сковороді – ви просто подвоюєте його неперевершений смак! Тому візьміть баклажан, ретельно промийте його під водою, обсушіть паперовим рушником та відріжте хвостик. Після цього поріжте його на кільця не надто товстого розміру. Надто великі кільця не зможуть добре просмажитись і всередині будуть трохи сируваті. Отже, поставте кільця баклажану в розігріту на оливковій олії сковороду. Смажте їх на середньому вогні до легкої рум‘яності. Обсмажування триває 2-3 хвилинки з однієї сторони. Після цього відкладіть баклажани на тарілку встелену паперовим рушником, щоб вона ввібрала в себе всю зайву олію.

салат приготування

Баклажан – низькокалорійний продукт, проте містить в собі вітаміни групи В, вітамін С, РР і каротин, а також такі необхідні організму мінеральні речовини, як: калій, залізо, кальцій, магній, натрій і фосфор. 


 2. Моркву добре промийте під водою, а потім очистіть верхній шар, зіскрябуючими рухами. Відріжте зайві кінчики. Потім візьміть терку середнього розміру та натріть овоч. Морква обов’язково повинна бути пружна, тверда та яскрава. Це гарантований показник смачної, соковитої та вітамінної моркви! Свіжа оранжева красуня містить в собі вітаміни: С, Е, D, РР і групи В, мікроелементи: хлор, калій, кальцій, фосфор, бор, селен, магній і багато інших. Морква є безсумнівним лідером за вмістом вітаміну А.

смачний салат
 3. Помідору добре помийте у воді і відірвіть зелений хвостик. Обсушіть її паперовим рушником та поріжте на кільця. Для того, щоб у вас вийшли кільця, які не розтікатимуться, використовуйте добре підгострений ніж. Сама помідора повинна бути також досить пружною і злегка твердувато. Тоді ідеальні кільця гарантовані!

овочевий салат

4. Потім візьміть ріпчасту цибулю та очистіть її від лушпиння. Промийте її під водою і поріжте напів кільцями. Час від часу змочуйте ніж у холодній воді, щоб не плакати пд час процесу нарізки.

легкий салат

5. Пучок петрушки промийте у воді і обсушіть паперовим рушником. Потім викладіть зелень на дошку для нарізання та подрібніть її ножем. Листочки петрушки мають бути свіжі, пружні та без засохших кінчиків. Так, зелень зможе передати весь свій аромат на інші інгредієнти.

апетитний салат

6. Перед завершальним етапом ще раз перевірте, чи підготовлені всі інгредієнти. У вас повинні бути: тарілка з підсмаженим баклажаном, тарілка з помідорами, посудинка з подрібненою петрушкою та натерта морква з пів кільцями у одній тарілці ( ви можете змішати їх).

простий салат

7. Тепер найцікавіший етап!  Розмістіть на тарілці спочатку кільця баклажанів, потім поставте змішану моркву з цибулею, зверху викладіть кільця помідори та полийте все майонезом.

яскравий салат

Після цього посипте зверху ароматною петрушкою. Ось і все! Такий простий, легкий та апетитний салат готовий до споживання. Смачного!

корисний салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert