Салат „До столу“

Інколи не вистачає часу, щоб приготувати якусь незвичну, оригінальну, а головне – смачну страву, адже гості на порозі! В таких випадках господині відчайдушно намагаються щось нафантазувати та поспіхом накривати на стіл. Проте, ми підготували для вас чудове рішення, яке стане універсальною стравою і до приходу гостей, і на обід, і навіть на вечерю! „До столу“ – це надпростий рецепт доволі ситного та дуже апетитного салату, який складається з усім доступних інгредієнтів, а його приготування займає всього декілька хвилин. До складу цього оригінального салату входять ніжні варені яйця, солені огірочки, пікантна зелена цибуля, вермішель, смачнюча варена ковбаса та плавлений сирок. Така комбінація не залишить нікого байдужим та буде ловити погляди всіх гостей! Зекономте свій час, відкиньте довгі роздуми над тим „що ж приготувати?“ та приступіть до цього простого салатику! 

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

– курячі яйця середнього розміру ( 2 штуки)

-солоні огірки середнього розміру ( 2 штуки)

– невеликий пучок зеленої цибулі

– варена ковбаса ( 150-200 грам)

– вермішель „Мівіна“ ( 1 пачка)

– плавлений сирок ( 1 пачка)

– майонез

– сіль та перець за смаком

Час приготування – до 20-ти хвилин

Кількість порцій – 3

Покроковий рецепт

Крок 1.

Для початку закип’ятіть воду, помістіть вермішель „Мівіна“ в глибоку посудину та залийте її кип’ятком. Додайте спеції, які були в комплекті з макаронами.  Далі накрийте все зверху тарілкою, щоб утворити парниковий ефект. Залиште макарони на 3-5 хвилин, поки вони не перестануть бути сухими і набухнуть. Ми знаємо, що такий вид макаронів не зовсім корисний, проте, якщо не зловживати цим продуктом – це може стати хорошою альтернативою для швидкого прийому їжі.

Крок 2.

Візьміть невеличку каструлю та помістіть туди курячі яйця. Залийте їх холодною водою та доведіть до кипіння. Саме таким способом яйця збережуть форму та не тріснуть. Після цього додайте трохи солі, щоб шкаралупа краще відлущувалась. Варіть яйця на середньому вогні приблизно 8-10 хвилин. Жовток всередині має бути більш твердої консистенції. Після того, як яйця приготувались, злийте гарячу воду та поставте каструлю з яйцями під струмінь холодної води, щоб вони швидше охолодились. Потім ретельно очистіть яйця від шкаралупи та акуратно поріжте кубиками.

Крок 3.

Звісно ж, найкращі солені огірки будуть саме домашнього виробництва, проте, якщо таких у вас немає – уважно оглядайте їх при покупці в супермаркеті. В першу чергу зверніть увагу на термін придатності продукту, а потім перевірити колір розсолу – він не повинен бути надто мутного кольору. Дістаньте огірки з банки та поріжте їх невеликими кубиками.

Крок 4.

Вибираючи варену ковбасу, обов’язково звертайте увагу на її консистенцію, колір і склад. Якщо продукт має яскраво-рожевий або червоний колір, то в нього додані барвники, нітрати та інші хімічні добавки, тому варто обирати ковбасу з сіруватим відтінком. При можливості зігніть шматочок ковбаси: якщо він кришиться, рветься – значить, в ковбасі багато крохмалю або сої. Дуже часто виробники замінюють натуральний м’ясний фарш на спресовані кістки із залишками м’яса. Під дією преса все це перетворюється в пюре, яке змішують з соєю. Однак, виробники не завжди про це пишуть на етикетці. Замість кісток – вказують м’ясо, а замість сої в складі – рослинний білок. Саме тому варто обирати справді перевіреного виробника з авторитетом в покупців. Отже, зробивши вибір, наріжте ковбасу кубиками середнього розміру.

Крок 5.

Візьміть зелену цибулю, сполосніть її під водою та просушіть кухонним рушником. Далі дрібно наріжте її.

Крок 6.

Вибираючи якісний плавлений сир, зверніть увагу на його упаковку, а саме на дату виробництва та термін придатності. Не менш важливим є склад продукту. Старайтесь обирати сирок без додаткових смаків та добавок, а навпаки – класичний вершковий смак. Саме такий сирок міститиме менше хімії. І найголовніше, не купуйте товар, на якому вказано „Продукт молоковмісний плавлений“, адже в такому сирку присутні тільки одні домішки. Злегка розтопіть плавлений сирок в мікрохвильовій, але не перестарайтесь.

Крок 7.

Переконайтесь, що всі інгредієнти готові до змішування.

Крок 8.

Візьміть салатницю та помістіть туди набухшу вермішель, варені яйця, кубики вареної ковбаси та солоного огірка. Додайте цибулі та полийте зверху плавленим сиром. Додайте трішки майонезу та ретельно перемішайте все. Салат готовий до подачі, смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert