Салат „Гостювання у бабусі“

Напевно, всім знайома така ситуація, коли ти приїжджаєш до бабусі в село, а їдеш від неї з + 2 кілограмами. Так, це справді не міф і наші бабусі дуже піклуются про нас! Для них ми завжди будемо надто худенькими та голодними! Секрет ситних страв усіх бабусь – це досить прості, але не менш смачні та ситні інгредієнти! Вони досить бюджетні та є майже в кожному холодильнику. Наш варіант салату цьому підтвердження! Салат „Гостювання у бабусі“ – це смачнюче поєднання ситної картоплі, домашніх квашених огірочків, курячої тушонки, варених яєць, зеленого горошку та плавленого сирка! Якщо ви хочете відтворити цей рецепт та поностальгувати за гостюваннями у бабці, то обов’язково залишайтесь з нами, щоб дізнатись всі етапи приготування!

Для салату „Гостювання у бабусі“  вам потрібні такі інгредієнти:

– куряча тушонка ( 150 грам)

– курячі яйця ( 2 штуки)

– картопля більшого розміру ( 2 штуки)

– квашені огірки середнього розміру ( 3-4 штуки)

– консервований зелений горошок

– плавлений сирок ( 85 грам)

– майонез ( 4 – 5 столових ложок)

Кількість порцій – 4

Час приготування – 45 хвилин

Етапи приготування

1. Всі прекрасно знають, що бабусі обожнюють домашню продукцію, тому стараються використовувати тільки домашнє та натуральне. Візьміть банку з курячою тушонкою ( бажаного власного виробництва) і акуратно відкрийте її. Дістаньте з банки потрібну кількість ( 150 грам) та помістіть у посудину. Після цього можете злегка розділити її вдавлюючими рухами виделки, щоб її консистенція була більш дрібна та однорідна.

2. Потім приступіть до приготування картоплі. В даному випадку ми будемо готувати її „в мундирі“, тобто із лушпинням. Для цього ретельно промийте картоплю, щоб на поверхні не було жодного бруду. Для цього можна також використати губку з жорсткою поверхнею. Після цього візьміть каструлю, помістіть туди картоплю та залийте холодною водою ( саме холодною, так як при контакті з одразу гарячою водою, картопля в подальшому може потріскати). Варіть все на сильному вогні, допоки не закипить вода. Після цього зменьшіть вогонь та додайте трішки солі. Далі варіть бульбу приблизно 30 хвилин, все залежить від розмірів картоплини. До речі, якщо картоплини досить великі, ми радимо перед приготуванням зробити в них маленькі проколи зубочисткою, так ви зварите все рівномірно і не буде сирих ділянок. Після цього злийте воду та залиште картоплю остивати в холодному приміщенні. Далі очистіть лушпиння та натріть її на терці.

3. У невелику каструлю помістіть яйця та залийте водою. Доведіть до кипіння, добавте солі та ретельно перемішайте. Після цього зменьшіть потужність вогню на середній та готуйте їх ще 8 хвилин. Потім злийте кип’яток, піднесіть каструлю під протічну холодну воду і охолодіть яйця. Далі полущіть їх та натріть на терці дрібного розміру.

4. Зніміть обгортку з плавленого сирка та потріть його на терці середнього розміру. Сама терка повинна бути досить гостра, а сирок якісний та більш еластичної консистенції. 

5. Обережно відкрийте банку з огірочками та вийміть звідти потрібну кількість. Можете злегка сполоснути їх, так як розсіл в банці може бути надто солоний та яскраво виражений. Таким способом ви отримаєте в міру пікантні квашені огірочки. Після цього поріжте їх на тонкі кружельця.

6. Відкрийте банку консервованого горошка та злийте зайву рідину. Далі дістаньте потрібну кількість горошку та помістіть у посудину. 

7. Після цього переконайтесь, що ви не пропустили жоден крок та підготуйте всі інгредієнти до з’єднання. 

8. Візьміть велику тарілку, для початку викладіть досить товстий шар з картоплі та злегка приплюсніть її, виробляючи форму по боках.  Далі добавте тушонки та також приплюсніть її виделкою до шару з картоплі. Після цього щедро змастіть шар майонезом. Викладіть зверху потерте яйце та полийте майонезом. Далі посипте шаром з плавленого сирка, потім шаром з зеленого горошку і ще одним щедрим шаром майонезу. Після цього викладіть на липку поверхню кружельця квашених огірків, які прекрасно триматимуться за рахунок консистенції майонезу під ними. Ось і все, бабусин ситний, оригінальний та пікантний салатик готовий до споживання ! Цей салат шарами точно нагадає вам про бабусю і її страви та перенесе вас у дитинство! Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert