Салат „Віп подача“

Більшість людей просто перенаситились вишуканою кухнею та подачею в ресторанах, тому підготувати святковий стіл та приготувати щось справді оригінальне, таке, що вразить гостей справді ще те завдання! Різноманітні кулінарні форуми можуть надати велику кількість салатів, які складаються з незвичних і , здавалося б, непоєднуваних продуктів. Проте всі вони забувають врахувати одне – подачу! Ми розповімо вам секретний рецепт салату, з неймовірною подачею, від якого всі ваші гості будуть просто в захваті! Салат „Віп подача“ – це поєднання ніжного вареного яйця, насичених чорних оливок, маринованих огірочків, ситного тунця та царських креветок! Окрім того, що сам мікс є досить пікантним та оригінальним, цей салат подається в булочці для бургера, яка використовується в ролі тарілки.  Такого ви ще точно не бачили! Якщо вас зацікавив наш нестандартний рецепт, обов’язково беріть свою кулінарну книгу та уважно записуйте всі кроки та рекомендації. Поїхали! 

Для приготування цього вишуканого та апетитного салату вам знадобляться такі інгредієнти:

– булочка для бургера

– консервований тунець ( 180 грам)

– куряче яйце середнього розміру

– мариновані огірки ( 2 штуки)

– чорні оливки ( 50-80 грам)

– креветки середнього розміру ( 100 грам)

– майонез ( столова ложка)

  • Час приготування – 20 хвилин
  • Кількість порцій – 1-2 персони

Покроковий рецепт

Крок 1.

Обережно відкрийте банку консервованого тунця та дістаньте його. Перед покупкою цього продукту уважно огляньте дату виробництва та термін придатності, а також візуально оцініть якість упакування. Огляньте банку, якщо вона деформована, від покупки краще відмовитися. При деформації змінюється тиск всередині упаковки і продукт починає окислюватися швидше. Ідеальний склад консервованого тунця має містити тільки м’ясо тунця, сіль ( часто оливкова олія). Ми радимо вибирати тунець у власному соку. У ньому куди більше користі, ніж в консервах з олією. Краще обирати цілісний тунець, або ж шматочками. Ніколи не купуйте дуже подрібнений тунець, який маскують під словом «салатний».
За кольором і текстурою м’ясо тунця – злегка рожеве та волокнисте, але ніяк не сіре. Пружне, легко відділяється та не містить кісток. 

Крок 2.

Куряче яйце помістіть в каструлю залийте холодною водою та поставте на вогонь. Доведіть воду до кипіння та додайте чайну ложку солі, ретельно перемішайте. Далі зменшіть вогонь та варіть яйце протягом 8-10-ти хвилин. Після цього піднесіть каструлю під холодну протічну воду, щоб охолодити яйце. Далі очистіть його та наріжте кубиками.

Крок 3.

Чорні оливки дістаньте з банки та розріжте навпіл. Рекомендуємо купувати оливки в склянних банках (в склі ви зможете оцінити якість продукту, до того ж плоди краще зберігаються саме в такому варіанті). На банці з оливками повинен бути зазначений склад. Ретельно огляньте його та переконайтесь, що там немає барвників та хімічних добавок.
Якщо є можливість оглянути оливки, то треба переконатися в тому, що плоди однакового розміру (консервація оливок різного розміру неприпустима і вважається порушенням технології виробництва). 

Крок 4.

Булочку для бургера розріжте, дістаньте м’якоть та подрібніть її на кубики. Зовнішню частину відкладіть в сторону. Поставте нарізані кубики у мікрохвильову піч на декілька хвилин, або ж у духовку. Запікайте кубики хліба до золотистої скоринки.

Крок 5.

Після закипання води опустіть в неї креветки, ретельно перемішайте воду. Коли вода закипить знову, а панцирі креветок стануть яскраво-рожевими і почнуть спливати, вимикайте плиту. Креветки середнього розміру варяться приблизно 3-5 хвилин. Злийте воду та полущіть креветки. Вибираючи заморожені креветки, звертайте увагу на те, щоб на них не було занадто багато льоду. Це однозначно свідчить про те, що продукт неодноразово заморожували. Звертайте увагу на форму креветки: чим сильніше у креветки закручений хвіст, тим вона свіжіша. 

Крок 6.

Підготуйте всі інгредієнти до з’єднання.

Крок 7.

Візьміть салатницю, помістіть у неї всі інгредієнти ( окрім креветок) та зверху добавте столову ложку майонезу.

Далі ретельно перемішайте все.

Після цього, візьміть розрізану булочку без м’якоті, помістіть на тарілку. Далі акуратно накладайте в середину салатну масу, що утворилась. Після цього розставте вздовж креветки у вигляді щупальців краба, а зверху викладіть дві оливки у вигляді очей і накрийте це все зверху ще однією основою з булки. Наш яскравий та шедевральний салат готовий дивувати ваших гостей!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert