Салат „Бон апетіт“

Якщо ви хочете покращити свої кулінарні вміння, урізноманітнити меню і просто поласувати чимось новим та смачним – не бійтеся! Експериментувати – це завжди круто, незалежно від сфери діяльності. Проте, більшість господинь боїться, що це занадто важко, забирає багато часу та сил. Але ми можемо вам доказати протилежне! Навіть з мінімальним набором продуктів можна приготувати досить смачну та апетитну страву. Прикладом цього є салат „Бон апетіт“. Цей смачнючий салатик складається всього печериць, невеличкого свинного стейку, хрусткого огірка та ароматного майонезу. От і все, насправді не так страшно! А дізнавшись сам процес приготування, ви точно переконаєтесь, що готувати кулінарні шедеври вдома – дуже просто! Заінтригували вас? Тоді поїхали! 

Для приготування цього ситного та апетитного салату вам потрібні такі продукти:

– свіжі гриби печериці ( 5-6- штук)

– свіжий огірок середнього розміру ( 1 штука)

– свинина, а саме – свинний стейк з малою кількістю жиру ( 300 грам)

– майонез ( 1-2 столові ложки)

  • Час приготування – 20 хвилин
  • Кількість порцій – 1-2

Покроковий рецепт та рекомендації.

Крок 1.  

Звісно ж варто розпочати приготування зі свинини. Спочатку промийте м’ясо, потім обсушіть паперовим рушником. Далі трохи посоліть та поперчіть свинину, злегка змастіть її оливковою олією. Розігрійте сковороду, добавте ще капельку олії та помістіть туди шматок м’яса. Смажте його приблизно 5 хвилин з кожної сторони на середньому вогні. Далі візьміть м’ясо та трішки зачекайте, поки воно остине. Після цього просто відривайте руками невеликі шматочки м’яса. При виборі свинини завжди звертайте увагу на її зовнішній вигляд. Запах м’яса повинен залишати приємні враження, бути свіжим. Свіжа свинина завжди соковита, яскрава і красива. На м’ясі не повинно бути ніяких сторонніх плям, слизу, крові і рідини. Кров – джерело бактерій, вона провокує розвиток інфекцій і мікроорганізмів. Чим більше крові в м’ясі, тим небезпечніше його вживати.

Крок 2.

Візьміть огірок, ретельно промийте його під протічною водою та відріжте хвостики. Далі поріжте його на маленьку соломку. Обираючи огірки слід звертати увагу на їхню пружність, адже це прямий показник свіжості овоча. Не вибирайте надто великі плоди, адже такі, швидше за все,будуть містити в собі велику кількість нітратів. Якщо вам попався огірок з гірчинкою, замочіть його в холодній воді приблизно на пів години. Після цього гіркота повинна зникнути, або бути менш вираженою.

Крок 3.

Печериці добре промийте у воді, потім очистіть їхній верхній шар та поріжте на скибки. Після цього поставте на розігріту на оливковій олії сковороду та смажте на більшому вогні приблизно 5-7 хвилин. Не забудьте добавити солі та перцю за смаком. При виборі цих грибів необхідно звертати увагу на їх колір. Свіжі печериці мають більш білий або ледь коричневий відтінок. Чим світліші гриби, тим довше вони будуть зберігатися і мати в собі поживні речовини. Перевагу варто віддавати „цілісним“ грибам з неушкодженою плівкою, яка з’єднує шапочку і ніжку – це пряма ознака справді свіжої печериці. Смак у печериць приємний та грибний, без гіркоти. Натуральні та якісні  гриби можна пробувати в сирому вигляді. Перед покупкою розламайте гриб і принюхайтесь, у печериці виражений грибний запах. Залежаний товар буде мати ледь чутний, слабкий запах. Не беріть гриби з запахом вогкості, цвілі, тухлого яйця. Зіпсовані печериці мають липку і слизьку поверхню, тому їх одразу можна розгледіти.

Крок 4.

Перевірте, чи всі інгредієнти подрібнені та підготуйте майонез. Ми переходимо до завершального етапу.

Крок 5.

Візьміть салатницю, помістіть туди шматки м’яса, порізаний огірок та підсмажені гриби ( проте декілька залиште на декор). Потім добавте столову ложку  майонезу та ретельно перемішайте. Зверху викладіть шматочки печериць. Готово! Цей апетитний салат справді дуже простий та не забере у вас багато часу, але ми знаємо точно: він доставить вам море гастрономічного задоволення! Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert