Салат „Баклажан-гриль“

Ех, літо-літо! Ти даруєш стільки смачних страв та поєднань! Влітку можна створювати чудові овочеві салати, свіжі смузі та закуски. До речі, про закуски: вони дуже сильно набирають обертів на різноманітних літніх вечірках та святкування. Це чудова альтернатива салату на тарілці – адже ти просто взяв в руку щось смачненьке і одразу поласував! Дуже зручно, не менш смачно та оригінально. А ми рекомендуємо не чекати якогось свята, а робити шведський стіл в будній день та насолоджуватись вишуканими смаками! Салат-закуска „Баклажан-гриль“ ідеально підходить для вечірніх посиденьок влітку! Його інгредієнти – надзвичайно прості: соковита помідорка, плавлений сирок, апетитний баклажан, ароматна петрушка та кріп, а також пікантний часник! всього з декількох інгредієнтів ви отримаєте неймовірно смачну та оригінальну закуску! А тепер пошвидше приступаємо до детального рецепту!

салат рецепт

Для приготування вам потрібні наступні інгредієнти:

– баклажан середнього розміру (1 штука)

– помідора середнього розміру ( 1 штука)

– часник ( 2-3 зубчики)

– свіжий кріп (невеликий пучок)

– петрушка ( декілька листків)

– плавлений сирок

салат інгредієнти
  • Час приготування – 15 хвилин
  • Кількість міні- порцій – ( 10 штучок)

Покроковий рецепт та рекомендації.

Крок 1 .

Розпочніть приготування з баклажана. Спочатку добре промийте його, витріть паперовим рушником та наріжте на тонкі слайси. Поперчіть та посоліть нарізаний баклажан з обох сторін. Далі візьміть спеціальну сковороду-гриль та поставте на вогонь, добавте трохи оливкової олії. Викладіть шматочки баклажана на сковороду- гриль та смажте з кожної сторони по 2-3 хвилини, на досить великому вогні, поки не помітите злегка підгорілу кірочку! Обираючи баклажан завжди звертайте увагу тільки на спілі, пружні та не надто блискучі плоди ( такі збризкують хімічними речовинами, щоб зберегти товарний вигляд). Уникайте баклажани з плямами та вм’ятинами. Цей овоч доволі низькокалорійний, проте містить в собі вітаміни групи В, вітамін С, РР і каротин, а також такі необхідні організму мінеральні речовини, такі як: калій, залізо, кальцій, магній, натрій і фосфор.  Окрім користі цього овоча, він ще й має чудовий та незвичний смак, який додає стравам вишуканості.

легкий салат

Крок 2.

Вийміть плавлений сирок з упаковки, а потім потріть на терці. Якісний та свіжий плавлений сирок матиме пружну та тягучу структуру, а тому не буде кришитись під час тертя. Склад такого продукту повинен бути максимально простим: сир, масло, молоко, сіль та сичужні сири. Якщо на етикетці продукту зазначено „плавлений сирний продукт“ – це свідчить про низьку якість та малу ймовірність того, що продукт натуральний.

простий салат

Крок 3.

Після цього візьміть помідору, промийте її під водою та обсушіть паперовим рушником. Далі відірвіть маленький хвостик та розріжте навпіл. Дві частинки подрібніть на кубики. Для того, щоб отримати рівні кубики, які не розтікаються, використовуйте гострий ніж та справді пружні і свіжі плоди. Вірогідність того, що м’якоть витече – набагато менша!

смачний салат

Крок 4.

Свіжий кріп та петрушку ретельно промийте під протічною водою та просушіть паперовим рушником. Далі покладіть зелень на дошку для нарізання та подрібніть її. Слідкуйте за тим, щоб листочки петрушки та кропу були свіжі, без засохших кінчиків та доволі яскраві, адже так аромат та присмак зелені набагато вираженіший і смачніший!

салат приготування

Крок 5. 

Візьміть декілька зубчиків часника ( 2-3) та очистіть від лушпиння. Сполосніть під водою та подрібніть, або пропустіть через часникодавку.

легкий салат

Крок 6.

Переконайтесь, що ви не пропустили жоден крок та готові приступати до завершального етапу!

оригінальний салат

Крок 7. 

Для цього візьміть посудину та змішайте у ній тертий плавлений сир, кубики помідори та зелень. Добавте трішки солі та перцю, ще раз перемішайте. Після цього візьміть підсмажені шматки баклажану та рівномірно розприділіть на них утворену масу. Далі акуратно загорніть їх та викладіть на тарілку. Прикрасьте за власним бажанням, або ж скористайтеся нашим прикладом подачі. Оригінальний, смачний та легкий „Баклажан-гриль“ готовий до подачі! Обов’язково скуштуйте таку закуску і ви ше не раз повернетесь до неї. Смачного!

салат закуска

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert