Салат „Апетитний контур“

Салати хоч і вважаються більш дієтичною стравою, проте їх можна круто розбавити іншими , ситнішими інгредієнтами, які зроблять салат практично повноцінною стравою для обіду. Поєднання корисних овочів та ситних круп – ідеальний варіант. Наш чудовий салат під назвою «Апетитний контур» якраз підходить під усі критерії. Цей смачний та поживний салатик складається з довгозернистого рису, соковитих плодів помідори, смачнючої стручкової квасолі, оливкові олії та різноманітних спецій. Негайно приступайте до приготування, щоб якнайшвидше поласувати цим яскравим та оригінальним салатом!

салат рецепт

Для приготування цього ситного салату вам потрібні і наступні інгредієнти: 
– помідора середнього розміру ( 2 штуки) 
– стручкова квасоля ( приблизно 150 грамів) 
– рис довгозернистий пропарений ( 100 грамів у сухому вигляді) 
– оливкова олія ( 2-3 столові ложки) 
– сіль та перець за смаком 
– паприка

оригінальний салат

Час приготування – до 30-ти хвилин 
Кількість порцій- 2

Етапи приготування та рекомендації 
1.  Розпочніть приготування салату саме з рису.  Обов’язково замочіть рис у прохолодній воді. Круговими рухами руки проведіть по рисі, тим самим очищуючи його. Після цього злийте воду та ще раз повторіть процедуру. Рекомендуємо зробити це 3-4 рази, щоб вода у посудині стала прозорою. Далі, щоб отримати розсипчастий та смачний рис, вам потрібно закип‘ятити воду у каструлі, і тільки тоді закинути рис у кип‘яток. Варіть крупу приблизно 20 хвилин під накритою кришкою, на маленькому вогні. В жодному разі не відкривайте її, під час процесу варіння, адже так ви можете зіпсувати процес та отримати липкі крупинки. Не забудьте на початку добавити солі та перемішати все. Коли час завершиться, вимкніть вогонь та залиште рис під накритою кришкою на 5 хвилин. Вуаля, тепер ви можете насолоджуватись розсипчастим та дуже апетитним рисом.

ситний салат

2. Поки рис готується приступіть до квасолі. Стручкову квасолю добре очистіть від бруду, поклавши у друшлак та ретельно промивши. Після цього, відріжте хвостики та висушіть її паперовим рушником. Далі розігрійте оливкову олію в сковороді і покладіть туди квасолю. Посоліть та поперчіть все і смажте на середньому вогні приблизно 10 хвилин. Як тільки ви побачите золотисту скоринку – вимикайте вогонь та діставайте стручкову квасолю. Стручкова квасоля відрізняється від усіх інших овочів низькою калорійністю і в той же час досить високою поживністю. У 100 грамах сирої квасолі трохи більше 20 ккал. Якщо вирішити обсмажити цю квасольку, калорійність підвищиться до 175 ккал. Найбільше в складі цієї корисної квасолі білка і вуглеводів. Жирів зовсім небагато. Основні компоненти квасолі – клітковина і вода.

салат інгредієнти

3. Помідори добре промийте у воді, відірвіть маленькі хвостики та просушіть паперовим рушником. Після цього поріжте овочі на дольки середнього розміру. Дуже важливо розрізати помідори саме гострим та тонким ножем, так втрати соку та м’якоті будуть мінімальні. Окрім цього, самі помідори повинні бути пружні та свіжі. Ці плоди багаті на вітамін С, калій, фолати та вітамін К. Проте, найбільше ці червоні яблучка цінні тим, що вони є основним джерелом потужного антиоксиданту лікопіну, який знижує ризик серцевих захворювань і раку.

яскравий салат

4. Підготуйте всі необхідні спеції. Відкиньте паприку в окрему посудинку, щоб легше було все посипати.

салат приготування

5. Переконайтесь, що всі інгредієнти подрібнені та готові до з‘єднання. Приступайте до формування нашого оригінального салатику. Візьміть тарілку з глибшим дном та великими краями. Помістіть у неї зварений рис, добавте стручкову квасолю та шматки помідорів.  Можна додатково посолити та поперчити все. А зараз – найцікавіше. Помістіть десертну виделку на край тарілки, а зверху посипте паприкою, заберіть виделку і насолоджуйтесь апетитним контуром та ароматом. Смачного!

поживний салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert