Салат „Кенді десерт“

Після дуже смачного та апетитного обіду хочеться з’їсти щось не менш добреньке, але солодке. Особливо це полюбляють жінки! Звичайні солодощі не зовсім корисні, а якщо точніше – взагалі наносять досить сильну шкоду фігурі, тому приходиться викручуватись з ситуації. Фруктові салати – чудова альтернатива солодким цукеркам та шоколадкам! Вони не тільки солоденькі та смачні, але й приносять вашому організму користь та вітаміни! Одним з таких чудових фруктових салатів є „Кенді десерт“. Цей оригінальний салатик складається з яскравого та соковитого нектарину, ніжної полуниці, насичено червоних черешень, білої  сметанки та вафельних трубочок. Ви тільки спробуйте цю смакоту і більше ніколи не захочете повертатись до шкідливих солодощів! 

салат рецепт

Для цього легкого салату вам потрібні такі інгредієнти:

– нектарин середнього розміру ( 1 штука)

– полуниця ( приблизно 150 грам)

– черешні ( приблизно 100  грам)

– вафельні трубочки ( 4 штуки)

– сметана ( 2 столові ложки)

салат приготування

Час приготування – всього 5 хвилин! А насолоди – просто на увесь день!

Покроковий рецепт та рекомендації

Крок 1. Візьміть черешні та закиньте їх у друшлак. Поставте його під кран з водою та ретельно промийте черешні рукою. Після цього уважно огляньте кожну черешню на наявність темних плям, або ж гнилих ділянок. Якщо такі трапились – викидайте їх в смітник. Після відбору черешень відірвіть від усіх плодів хвостики та вийміть кісточки. Розріжте їх навпіл. Ці чудові маленькі кульки містять багато вітаміну A, B1, B2, E, PP і достатню кількість мікроелементів: кальцій, магній, фосфор, залізо, йод, мідь. 

смачний салат

Крок 2. Нектарин промийте під протічною водою та обсушіть паперовим рушником. Далі розріжте фрукт навпіл та вийміть кісточку. Після цього поріжте його на кубики. Цей соковитий плід містить вітаміни (А, С, Е, К, групи В), бета-каротин, лютеїн,пектини, антиоксиданти, вуглеводи (фруктозу, сахарозу, глюкозу), органічні кислоти (яблучну, лимонну), мінерали , розчинну і нерозчинну клітковину.

апетитний салат

Крок 3.  Наступним кроком буде утворення смачнючого соусу. Для цього візьміть полуницю, закиньте у друшлак та покладіть під струмінь води. Ретельно промийте ягоди, перебираючи не зовсім свіжі плоди. Якщо вам трапляються ягоди з підігнившими ділянками – краще не додавайте їх у соус, адже інколи така полуниця може мати гірчинку через свою зіпсованість. Далі відірвіть від усіх полуниць маленькі хвостики та помістіть у посудину. До складу цієї яскравої ягоди входять вітаміни С, В і РР. Також у ній містяться природні цукри, фруктові кислоти, пектини і клітковина.

корисний салат

Після цього, візьміть декілька полуниць окремо для соусу, а решту залиште для основи салату. 

яскравий салат

Розітріть ягоди ложкою та можете добавити зовсім трішки цукру, проте не перестарайтесь і пам’ятайте, що самі фрукти досить солодкі і надто багато цукру може вплинути на калорійність страви! Після цього змішайте сметану та добре перетерту полуницю, щоб утворилась консистенція однорідного кольору! 

літній салат

Крок 4. Вафельні трубочки поріжте на менші шматочки, а дві залиште для того, щоб задекорувати салат.  Саме вони додаватимуть ще більше солодкого присмаку, тому затяті солодкоїжки точно оцінять цей салат! 

фруктовий салат

Крок 5. Тепер переконайтесь, чи зробили ви всі кроки. Якщо так – приступаймо до з’єднання всіх компонентів!

вітамінний салат

Крок 6. Візьміть салатницю з глибоким дном, помістіть туди спочатку порізані черешні, а потім полийте їх тонким шаром полуничного соусу. Далі поставте кубики нектарину і також злегка полийте їх. Під кінець додайте полуницю, яка залишилась та шматочки вафельних трубочок. Зверху ще раз полийте все соусом та добавте 2 дольки нектарину та 2 трубочки, щоб задекорувати салат. Ось і все, цей корисний, вітамінний літній салат зробить вам настрій на увесь день! Чудовим ласуванням цей оригінальний салат стане і для дітей, які так обожнюють солоденьке! Тому обов’язково спробуйте приготувати його і потішити себе таким чудовим десертом! Смачного!

легкий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert