Салат „Закуска по-флотськи“

Літо – це пора морської тематики у всьому, навіть у кулінарії! Люди переходять з м’ясних зимових страв на більш легкі, використовуючи вже м’ясо рибки. І м’ясо класичне, і м’ясо з риби багаті білками, необхідними для повноцінного здорового функціонування організму людини, але в рибі набагато менше сполучної тканини, завдяки чому вона здатна краще та легше засвоюватися, що чудово підходить для літньої пори, щоб не перевантажувати свій організм! Морепродукти і риба наділені високою харчовою цінністю, завдяки підвищеному вмісту жирних кислот Омега-6 і Омега-3. Вітамін А в рибі міститься в рази більше, аніж в м’ясі, тому риба є важливим природним джерелом отримання цього вітаміну. Думаємо, ми навели багато аргументів в користь риби і ви одразу приступите до приготування нашого рецепту! Салат „Закуска по-флотськи“- це легке та поживне поєднання корисного м’яса тунця, зеленого яблучка, хрусткого огірка, зелених оливок, листя салату та майонезу. Приготувавши його ви достатньо насититесь, але при цьому відчуватимете легкість та багато енергії!

салат рецепт

Для приготування цього смачного та апетитного салату вам потрібні наступні інгредієнти:

– м’ясо тунця консервованого у власному соці ( банка/ 180 грам)

– яблуко зелене середнього розміру ( 1 штука)

– оливки консервовані зелені ( 60 грам)

– огірок середнього розміру ( 1 штука)

– листя пекінської капусти ( 7 листочків )

– майонез ( 1 столова ложка)

салат інгредієнти
  • Час приготування – всього 10 хвилин

Етапи приготування та рекомендації

1.  Обережно відкрийте банку консервованого тунця та злийте рідину. Тунець обов’язково повинен бути у власному соці, адже цей показник, зазвичай, свідчить про високу якість. В такому тунці не використовується олія, яка в більшості випадків є звичайною рослинною та не зовсім корисна для фігури. Після цього вийміть м’ясо та помістіть у посудину. Злегка розімніть його виделко. До речі, про саме м’ясо: справді натуральне м’ясо тунця повинно бути цілісне, а не подрібнене ( зазвичай тунець у подрібненому вигляді містить мало справжнього м’яса, а більше відходів та кісток). Консервований тунець за своїми властивостями практично не поступається м’ясу в свіжому вигляді. Проте доступність протягом року та швидкість приготування страв є беззаперечним плюсом консерв. Окрім вищеперелічених корисних властивостей риби в загальному, консервований тунець містить амінокислоти і вітаміни групи В. також тунець багатий на магній і залізо – важливі мінерали, яких досить часто бракує нашому організму.

салат приготування

2. Візьміть листя пекінської капусти та ретельно промийте його під протічною водою. Після цього обсушіть паперовим рушником відділіть 2 листки і подрібніть. Решта відкладіть у сторону. Важливо, щоб листочки були пружні та без засохших ділянок. Адже так смак буде не зовсім свіжий, а листок вже не буде так хрустіти у роті.

смачний салат

3. Наступним кроком візьміть огірок та помийте його під водою. Після цього відріжте хвостик та наріжте на кубики. Смачний та хрумкий огірок повинен бути твердим та не зморщеним. Такий однозначно буде соковитим та  без гірчинки! 

ситний салат

4. Акуратно відкрийте банку консервованих оливок. Злийте рідину та дістаньте потрібну кількість плодів. Після цього помістіть оливки на дерев’яну дошку та подрібніть ножем. Ці плоди хоч і маленькі, проте багаті харчовими волокнами, які позитивно впливають на систему травлення.

апетитний салат

5. Зелене яблуко сполосніть під водою, витріть паперовим рушником. Далі розріжте його навпіл та очистіть від зерняток. Після цього поріжте фрукт на кубики середнього розміру.

простий салат

6. Переконайтесь, що всі інгредієнти подрібнені та жоден крок не пропущено!

оригінальний салат

7. Візьміть салатницю, помістіть у неї подрібнений огірок, яблука, листя салату, тунець та оливки. Добавте до них столову ложку сметани та ретельно перемішайте. Слідкуйте за тим, щоб кожен інгредієнт був впитаний майонезом.

поживний салат

8. Фінальний етап – найцікавіший! Візьміть велику тарілку, помістіть на них листя пекінської капусти, яке ви відклали. Далі візьміть в ложку готову салатну масу, що вийшла і помістіть її на листок. Повторіть так з кожним листком. Ось і все! Оригінальний салат-закуска зацікавить кожного, а його поживність наповнить вас всіма корисними речовинами! Смакуйте на здоров’я!

салат закуска

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert