Салат „До столу!“

Новий Рік – пора пишних застіль та неординарних страв. Саме в цей час справжні господині демонструють всі свої таланти та відкривають фантазію на повну! Дивувати рідних та гостей – особлива місія цього дня, тому важливо ретельно підготуватися, склавши детальне новорічне меню, яке враховуватиме всі нюанси. Важливо розуміти, що на столі повинні бути всі основні страви, такі як: гарніри, запечене м’ясо, різноманітні закуска, десерти та неодмінно салати! А на останньому варіанті ми саме і зупинимось! В більшості асоціації зі святами виникають саме через салати і не дарма, адже вони завжди присутні на святковому столі! Окрім цього, ви можете самостійно обрати його калорійність, обрати більш корисні інгредієнти та використати продукти для будь-якої кишені. Тому немає сумнівів, що салат – це дуже універсальна страва, яка прикрасить та зробить смачнішим будь-яке свято! Наша салатна новинка має назву „До столу!“. Цей апетитний та оригінальний салатик змусить всіх гостей не стримуватись від смакового задоволення та просити про добавку! Це й зрозуміло, адже він складається з м’яса курочки,  яєць, сушеного абрикосу, свіженької зеленої цибулі, хрусткого огірочка, горішків та майонезу. Така комбінація варта того, щоб її спробувати та поділитись враженнями з іншими!

салат рецепт

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

– куряча грудка копчена ( приблизно 200 грамів)

-курячі яйця середнього розміру 2 штуки)

– огірок середнього розміру ( 1 штука)

– зелена цибулька (пучок)

– арахіс ( орієнтовно 1 столова ложка)

– сушений абрикос (приблизно  20 грамів)

– невеликмий пучок зеленої цибульки

– майонез (2 столові ложки)

салат інгредієнти
  • Час приготування – 15 хвилин
  • Кількість порцій – 2

Покроковий рецепт

Крок 1. 

Варто розпочати саме з відварювання яєць, адже поки вони готуються можна займатись іншими продуктами. Отже, помістіть яйця у каструлю та залийте холодною водою. Доведіть каструлю з водою до кипіння, а потім добавте туди солі. Тепер зменшіть потужність та варіть яйця приблизно 8 хвилин. Після закінчення часу, злийте гарячу воду та наповніть каструлю крижаною ( так яйця швидше охолодяться). Після цього з легкістю очистьте яйця від шкаралупи та поріжте на кубики середнього розміру.

смачний салат

Крок 2.

Тепер переходимо дл курочки. Її потрібно помістити на дошку для нарізання та подрібнити на кубики однакового розміру. Смак копченого м’яска курячої грудки чудово насичуватиме салат своїм пікантним присмаком, а також робитиме салат більш ситим та багатим на білки!

оригінальний салат

Крок 3.

Тепер переходимо до сушеного абрикосу( кураги). Його потрібно сполоснути під водою, а потім порізати на менші, подовгасті шматки. Вітамінний склад кураги досить багатий,, адже в ньому міститься каротин (вітамін А), аскорбінова кислота (вітамін С), нікотинова кислота (вітамін РР) і вітаміни групи В (В1, В2, В5). Не менш вражає й мінеральний склад, адже до нього входить калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, мідь, марганець, кобальт.

поживний салат

Крок 4.

Після цього перейдіть до цибульки. Її обов’язково потрібно сполоснути під водою, а потім висушити паперовим рушником. Далі помістіть зелень на дошку та подрібніть її. Саме зелена цибулька додаватиме салату легкої пікантності.

оригінальний салат

Крок 5.

Наступним буде огірочок. промийте овоч під водою, потім висушіть паперовим рушником. Тепер відріжте хвостик та подрібніть овоч на кубики середнього розміру.

ситний салат

Крок 6.

Підготуйте посудину з арахісом

ефектний салат

Також не забудьте перевірити, чи підготовлені всі інгредієнти і чи можна приступати до формування салату.

яскравий салат

Крок 7.

Якщо всі інгредієнти на місці і всі основні дії зроблено – розпочинаємо створення салату! Для цього візьміть глибоку посудину та помістіть у неї кубики курячого м’яса, яєць та огірка. Також добавте половинку подрібненої цибульки. Тепер додайте туди майонезу і спецій та ретельно перемішайте все.

свіжий салат

Кожен інгредієнт повинен добре увібрати майонез. Тепер візьміть спеціальну форму для формування подачі десерту ( в нашому випадку циліндрична) та заповніть її салатною масою, що утворилась. Акуратно заберіть її. На поверхні сформованого салату викладіть шматки сушеного абрикосу та посипте все горішками та зеленню.

апетитний салат

Свіжий, ситний та справді пожвний салатик готовий до подачі на святковий стіл. Смакуйте на здоров’я!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert