Салат „Капрезе“

Влітку їсти стиглий, пахучий, соковитий помідор – одне задоволення. Але салат „Капрезе“ – це ще один спосіб виділити чудові властивості помідорів. Коли мова заходить про цей салат, то усі одразу вважають, що його приготування є чимось надзвичайно легким – освоїть навіть дитина. З одного боку, це й справді виглядає так – що важкого у салаті, де потрібно просто нарізати помідори і моцарелу та додати зелень і заправити усе оливковою олією? Проте, декілька порад ми все ж підготували і з ними Ваш „Капрезе“ смакуватиме на всі сто! Використовуйте тільки найкращі помідори, а при нарізанні посипте їх сіллю і дайте їм постояти приблизно 10 хвилин, перш ніж приступати до приготування салату. Це ароматизує помідори та витягує частину їх вологи. Шукайте „мокру“ моцарелу, яка упаковується в рідину – тоді салат буде насиченішим, а за бажанням можете „висушити“ шматочки сиру на паперовому рушничку. Візьміть хорошу оливкову олію першого віджиму. Повірте, в салаті усі інгредієнти сирі і стара або гірка олія буде помітно відчуватись на язику. Обов’язково використовуйте олію, яка Вам приємна на смак – з трав’янистим відтінком, наприклад, адже вона чудово доповнює смаки в салаті. Хоч, традиційно, „Капрезе“ прийнято лише солити і злегка перчити, Ви за бажанням можете додати улюблені спеції – вибір тут тільки за Вами. Поїхали?

салат рецепт

Інгредієнти для салату „Капрезе“ :

– один свіжий помідор
– кулька сиру моцарела
– листя руколи
– оливкова олія
– кунжут

салат інгредієнти

Кількість порцій : продукти розраховані на одну порцію салату
Час приготування : 10 хвилин

Приготування

Крок 1.

Кульку сиру моцарела акуратно і тонко наріжте. Моцарела має низький вміст жиру: його в 100 грамах моцарели міститься в середньому 20 грамів. Близько семи грамів з них – ненасичені жирні кислоти. Вони є одними з найбільш здорових жирів. Тому Ви можете додати сир в меню, навіть коли сидите на дієті. Калорійність також досить низька в порівнянні з іншими видами сиру : у 100 гр. моцарели приблизно 250 калорій. Сир також містить багато білка і кальцію, який підтримує Ваші кістки. Моцарела не містить вуглеводів, а також, при її споживанні, Ви отримуєте вітамін А і вітамін Е. У багатьох інших видах сиру значно менше вітамінів. Залізо, фтор, цинк і мідь також присутні в моцарелі у великій кількості.

салат корисний

Крок 2.

Миємо помідор і нарізаємо його кружечками, які за формою і розміром відповідають нарізаному сиру моцарела. Помідор містить не тільки велику кількість вітаміну С, а й численні вітаміни групи В, які сприяють концентрації уваги. Залізо в томаті забезпечує енергією, фолієва кислота захищає від затвердіння артерій. Таким чином, помідор також зміцнює всю нашу імунну систему.

салат поживний

Крок 3.

Ретельно помийте листя руколи. Цей процес, до речі, є не дуже легким – тут двічі сполоснути не вийде. Перед миттям листя потрібно на декілька хвилин замочити в холодній воді, тоді промити. Після цього висушити його, знову замочити і аж тоді промити під холодною водою, ретельно очищуючи кожен листочок. Рукола містить багато цінних інгредієнтів і є хорошим джерелом заліза, кальцію і калію, вітаміну С і вітаміну А. Гірчичні олії (глюкозинолати), що відповідають за злегка гострий смак, є одними з другорядних рослинних речовин, які сприяють здоров’ю. Вони володіють багатьма перевагами, в тому числі є антиоксидантами та мають протиракову дію. Рукола зберігає нітрати, які природно зустрічаються в ґрунті або потрапляють у навколишнє середовище через добрива. Вони можуть перетворюватися в організмі в нітрозаміни і завдати шкоди здоров’ю. При споживанні руколи в нормальних кількостях вплив нітратів не становить ризику для здоров’я.

салат легкий

Крок 4.

Заправляти салат ми будемо, звісно ж, оливковою олією.

салат смачний

Крок 5.

Не обійдемо стороною і кунжут – він має не менше корисних властивостей, ніж наші основні інгредієнти.

салат простий

Крок 6.

Салат краще подавати свіжим, тому, коли будете готові презентувати свою страву, Викладіть на тарілку скибочки помідорів і моцарели поверх листя руколи. Зверху салат полити оливковою олією, потроху потрапляючи на кожну скибочку. На завершення посипте сіллю і кунжутом. Смачного!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert