Салат „Літня насолода“

Найкращий варіант поживного і корисного перекусу – це наш салат „Літня насолода“ з зеленню, огірком і перчиком чилі. Багато людей знають, що салат – це здоровий вибір, особливо якщо Ви зосереджені на „чистому“ харчуванні. Але чому салат такий корисний для здоров’я? Ми маємо відповідь на це запитання. Здорові салати допомагають організму отримати достатньо фруктів і овочів, а це важливо, оскільки часто люди просто не люблять вживати ці корисні продукти поодинці. А салат – це чудовий варіант, адже можна поекспериментувати з інгредієнтами і зробити усе так, як Вам найбільше смакує. Свіжий салат щодня може полегшити отримання всіх необхідних порцій вітамінів, а також підтримуватиме здоровий спосіб життя. Овочеві салати також повні клітковини, яка допомагає Вам довше відчувати ситість і може надати цілу низку переваг для здоров’я. Наприклад, дієта, багата клітковиною, може допомогти полегшити та запобігти запори та знизити рівень холестерину. Це також може допомогти Вам підтримувати здорову вагу тіла, що знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань та діабету. Рівень цукру в крові також може залишатися більш рівномірним, стримуючи тягу до солодкої їжі. 

салат рецепт

Інгредієнти для салату „Літня насолода“ :

– один свіжий огірок
– листя руколи
– перець чилі
– оливкова олія                             
– кунжут (білий і чорний)

салат інгредієнти

Кількість порцій : одна порція
Час приготування : 15 хвилин

Приготування

Крок 1.

Помийте огірок і наріжте його тоненькими полосками за допомогою овочерізки. Овоч містить вітаміни групи В, а також вітамін С і вітамін Е. Окрім цього, плід багатий на мінерали – кальцій, цинк, залізо, магній, калій і фосфор.Огірки розчиняють і зневоднюють сечову кислоту, тому в народній медицині їх використовують при подагрі, проблемах сечового міхура та для дренажу. Огірок також використовується в косметиці: в якості маски шкірка і шматочки цього плоду забезпечують суху шкіру вологою. Огірок також може зняти набряк або сонячний опік, а гірка речовина кукурбітацин надає освіжаючу і в’яжучу дію на шкіру. Ферменти в огірках допомагають боротися з неприємним запахом з рота, вбивають бактерії в кишківнику і полегшують перетравлення білка.

салат простий

Крок 2.

Листя руколи декілька разів промийте під холодною водою. Рукола вражає не тільки своїм пряним, горіховим смаком, але й тим, що зубчасті листя насичені вітамінами та мінералами. До них належать, наприклад,  бета-каротин, який організм перетворює у вітамін А і захищає Ваші очі, а також сприяє здоров’ю серця. Крім того, рукола також корисна, оскільки її листя містять цінні фітохімічні речовини – гірчична олія, яка є однією з важливих речовин у боротьбі з раковими захворюваннями. Рукола також відома завдяки високому вмісту антиоксидантів. Вони борються з вільними радикалами і, таким чином, мають протиракову дію, беруть участь в оновленні клітин і зменшують окислювальний стрес.

салат апетитний

Крок 3.

Дослідження показують, що чилі має величезний терапевтичний і профілактичний ефект. Свіжий перець чилі містить у три рази більше вітаміну С, ніж цитрусові. Тому його можна використовувати для зміцнення імунної системи. Він також захищає організм від інфекцій – плоди мають антибактеріальні властивості. Патогенні мікроорганізми, такі як бактерії або грибки, відштовхуються. Це також покращує умови зберігання та гігієни їжі. Тому продукти, які містять перець чилі, зберігаються довше. Це одна з причин, чому жаркі країни та країни з невідповідними стандартами гігієни часто готують і їдять гострі страви. Бактерії, які вже присутні в шлунку, гинуть при вживанні гострої їжі. Крім того, все більше виробляється шлунковий сік. 

салат поживний

Крок 4.

Наріжте перчик чилі маленькими шматочками.

салат корисний

Крок 5.

Підготуйте оливкову олію для заправки салату.

салат смачний

Крок 6.

Прикрашати салат ми будемо кунжутом – білим і чорним, обидва з яких мають багато корисних властивостей.

салат легкий

Крок 7.

Акуратно і красиво викладіть на тарілку зелень і огірок, додайте перець чилі і заправте салат оливковою олією. Додайте кунжут і можна подавати на стіл. Смачного!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert