Салат „Вітамінне авеню“

Правильне та здорове харчування – це не відмова від солодощів та інших шкідливостей. Правильне харчування – це уміння правильно замінити ці шкідливості на корисну та вітамінну їжу, яка зовсім не поступається за смаковими якостями! Якщо ви захотіли чогось оригінального, яскравого, корисного та апетитного, тоді обов’язково уважно слідкуйте за нашим чудовим рецептом сьогоднішнього салату! Салат під назвою „Вітамінне авеню“ – це неймовірне поєднання соковитих та солоденьких нектаринів, корисних волоських горіхів, ароматного листя руколи, ніжного вершкового творогу, ніжного меду, оливкової олії та французької гірчиці. Це поєднання -справді чудова альтернатива різним шкідливим стравам та солодощам, адже салатик має доволі оригінальний смак та апетитний вигляд! Залишайтесь з нами, щоб дізнатись цей простий рецепт салату, який займе у вас всього декілька хвилин.

салат рецепт

Для приготування цього поживного та вітамінного салату вам потрібні наступні інгредієнти:

– нектарин середнього розміру ( 2 штуки)

– волоські горіхи ( приблизно 5 штук)

– листя свіжої руколи ( невеликий пучок)

– вершковий творог ( невелика упаковка/ 120 грамів)

– мед ( 1 столова ложка)

– оливкова олія (  столова ложка)

– французька гірчиця ( 1 столова ложка)

  • Час приготування – до 15-ти хвилин
  •  Кількість порцій – 2салат інгредієнти

Покроквий рецепт та рекомендації.

Крок 1.

Для початку візьміть нектаринки та добре промийте їх під протічною водою від бруду. Потім витріть паперовим рушником та помістіть на дошку для нарізання. Притримуйте плід рукою та розріжте його навпіл. Очистіть фрукт від кісточки всередині та поріжте його на кільця середнього розміру ( товщина повинна бути не більше 3-х сантиметрів).

поживний салат

Далі помістіть порізані плоди на сковороду-гриль та смажте їх на середньому вогні приблизно 5 хвилин з обох сторін. Стежте за тим, щоб нектаринки не підгоріли, а лише злегка підсмажились та отримали легку, рум’яну скоринку! Ці чудові плоди наповнять салат не тільки вітамінами, а ще й додадуть солодкого та приємного присмаку!

оригінальний салат

Крок 2.

Візьміть вершковий творог та дістаньте його з упаковки, подрібніть його на шматочки. Саме творог вершкового походження додасть салату більшої ніжності та „повітряності“. Вибираючи такий продукт, обов’язково звертайте увагу на упаковку, огляньте термін придатності та склад. Якісний  вершковий творог складається із знежиреного пастеризованого молока і молочного жиру, концентрату сироваткового білка, сирної культури та солі. Інші додаткові шкідливі добавки – впливають на якість та смак продукту.

вітамінний салат

Крок 3.

Очистіть волоські горіхи від твердої шкаралупи за допомогою спеціального пристрою. Старайтесь сильно не давити на горіхи, щоб всередині горіх зберіг свою структуру та не розсипався. Або ж використовуйте невеличкий молоток. Кажуть, що раз горіх має форму мозку, то саме для нього він і буде корисний.Омега жирні кислоти, що входять до складу горіхів, живлять мозок, сприяючи його нормальної життєдіяльності. А також ці горішки здатні покращувати роботу серця.  Не менш важливо й те, що в волоських горіхах є велика кількість білка, також вітаміни групи В, вітаміни А, С, Е, PP, різноманітні мінерали, такі як: цинк, магній, калій, корисна клітковина.

апетитний салат

Крок 4.

Візьміть листя руколи та помістіть його у посудину. Залийте все водою та замочіть листочки приблизно на 2 хвилини. При цьому, можна додатково провести круговими рухами руки та ретельніше очистити зелень від бруду. Потім злийте воду та промокніть листочки у паперовий рушник, щоб забрати вологу.

простий салат

Крок 5.

Наступним кроком буде утворення соусу. Для цього візьміть гірчицю, рідкий мед та оливкову олію та змішайте їх у посудині. Ретельно все перемішуйте, щоб утворилась однорідна маса. Все дуже просто, соус готовий! Додавши його до салату – ви отримаєте незабутній та яскравий присмак!

яскравий салат

Крок 6.

Тепер, коли всі інгредієнти подрібнені, можна приступати до фінального етпау оформлення салату. Головне впевнитись, чи нічого не пропущено!

легкий салат

Крок 7.

А тепер – найцікавіше! Візьміть тарілку, помістіть на неї листочки руколи, зверху розкладіть шматки ніжного сиру, акуратно розкладіть грильовані шматки нектарину та злегка полийте все соусом. Куштуйте на здоров’я! Обов’язково поділіться таким оригінальним та вишуканим рецептом салату зі своїми друзями!

вишуканий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert