Салат „Гра смаків“

Ще з самого дитинства нам говорили всі дорослі, що творог – це велике джерело кальцію, яке необхідне для росту і зміцнення кісток. Проте, це все, що знає більшість про кисломолочний сир. Додаючи в свій раціон справді якісний та натуральний сир, не всі усвідомлюють, що для нашого організму ми ще й даруємо досить велику кількість легкозасвоюваного білка, амінокислот, заліза та магнію. Цей чудовий кисломолочний продукт містить вітаміни А, E, PР, С і групи В, а також  пантотенову кислоту та багато іншого. Дуже важливо розуміти, що на відміну від молока, він не містить лактозу, яку з віком організм перестає сприймати. Окрім цього, цей продукт є дуже універсальним, адже може поєднуватись і смакувати на всі сто і в соленому варіанті, і у солодкому! Одним з прикладів такого поєднання буде салат під назвою „Гра смаків“, який складається з першого погляду непоєднуваних інгредієнтів, але спробувавши їх, ви точно заберете свої слова назад і додасте цей рецепт у свою скарбничку неймовірно смачних салатів! Салат „Гра смаків“ складається з солоденької малинки, кисломолочного сиру, пікантно ріпчастої цибулі, соковитої помідори, лимону, та оливкової олії. Правда ж, інтригуюче?

салат рецепт

Для цього яскравого салату вам потрібні такі інгредієнти:

– малинка ( приблизно 50 грамів)

– помідора середнього розміру ( 1 штука)

– сир кисломолочний ( приблизно 100 гармів)

– ріпчаста цибуля середнього розміру ( половина)

– лимон середнього розміру ( 1 штука)

– оливкова олія

салат інгредієнти
  • Час приготування – 10 хвилин
  • Кількість порцій – 1-2

Покроковий рецепт та рекомендації щодо приготування

Крок 1.

Акуратно помістіть малину в посудину та заповніть її водою. Злегка помішайте воду рукою, при цьому очищуючи ягоди від бруду. Також не забудьте перевірити малину на наявність черв’ячків та гнилих ділянок. Після цього злийте воду та залиште ягоди сохнути. Ця маленька ягідка містить в собі багато антиоксидантів: антоціани, вітаміни Е і С, каротиноїди, флавоноїди та інші корисні речовини, які лише збагачують наш організм!

смачний салат

Крок 2.

Творог помістіть у посудину та можете злегка розім’яти його виделкою. Обирайте сир середньої жирності, щоб він був злегка розсипчастим та не втрачав свою пастоподібність! Якість сиру, колір, запах та смак безпосередньо залежать від технології виробництва, масової частки жиру, використання різних харчових наповнювачів і добавок. У якісного сиру колір завжди білий з кремовим відтінком, а запах трохи кислуватий. В нежирному сирі може виділятися сироватка, але тільки в невеликій кількості. При покупці цього продукту особливу увагу варто звернути на упаковку: в першу чергу, вона повинна бути герметичною, що гарантує правильне збереження продукту. До речі, вона і більш гігієнічна, адже ризик потрапляння хвороботворних бактерій мінімальний. А взагалі – ми завжди за  натуральність, тому радимо використовувати не купований варіант, а домашній! Який, до речі, можна з легкістю приготувати вдома!

оригінальний салат

Крок 3. 

Візьміть помідору та промийте її під водою. Відірвіть хвостик та розріжте навпіл. Після цього, поріжте її на маленькі скибки, при цьому повністю усунувши м’якоть і залишивши тільки тверду частину.

пікантний салат

Крок 4.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння та сполосніть під водою. після цього розріжте її навпіл та візьміть одну частинку. Помістіть її на дошку та поріжте тонкими напів кільцями. При нарізанні змочуйте ніж у холодній воді, щоб уникнути сліз.

яскравий салат

Крок 5.

Промийте лимон під водою, витріть паперовим рушником та наріжте 2 шматки кільцями.

апетитний салат

Крок 6.

Тепер, ви практично на фінальному етапі, варто всього лиш перевірити, чи всі інгредієнти подрібнені та готові до з’єднання!

вишуканий салат

Крок7. 

Візьміть тарілку, помістіть на неї творог, додайте скибок помідори, трішки ріпчастої цибулі та посипте малинкою, також зверху злегка полийте оливковою олією. За бажанням можна додатково задекорувати салат листям м’яти. Ось і все, всього 10 хвилин і настільки простий і водночас оригінальний та пікантний салатик готовий дивувати вас. Смачного! Цей салат настільки нестандартний за смаком, що його можна подавати навіть до святкового столу та привертати увагу всіх гостей!

яскравий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert