Салат „Впіймай насолоду“

Бажання готувати приходить не до всіх, адже часом це буває надто довго, нудно і не зовсім оригінально. Але ми точно впевнені, що ви можете змінити свою думку, якщо спробуєте приготувати салат під назвою «Впіймай насолоду». Цей апетитний салатик переверне вашу уявлення про готування, адже насправді ви витратите мінімум часу та зусиль, при цьому отримавши неймовірний та смачний результат з ефектною подачею. Він складається з оригінальної капусти «Романеско», апетитного сиру фети, соковитої апельсинки, корисних ягід ожини, смородини, листя руколи та насіння кунжуту. Ми справді хочемо щиро порекомендувати вам цей рецепт, адже спробувавши салат, ви отримаєте нові емоції в поєднанні смаків. Скоріш переходьте до нашого ретельного рецепту та уважно слідкуйте за нашими рекомендаціями.

салат рецепт
Для приготування цього яскравого та поживного салату вам потрібні такі інгредієнти: 
– капуста Романеско ( приблизно 200 грамів у очищеному виді)
– сир фета ( 250 грамів)
– ягоди ожини ( приблизно 80 грамів)
– апельсина середнього розміру ( половинка)
– смородина ( приблизно 30 грамів)
-листя руколи (маленький пучок)
-насіння кунжуту ( приблизно 50 грамів)
– оливкова олія ( 2 столові ложки)

салат інгредієнти
  • Час приготування – всього 20 хвилин 
  • Кількість порцій -2 

Покроковий рецепт та рекомендації щодо приготування
Крок 1.

Ми пропонуємо розпочати приготування саме з нашої незвичної капусти, адже тільки вона підлягатиме термічній обробці та забере найбільше часу. Для цього ретельно промийте капусту та розділіть. Злегка просушіть паперовим рушником та закиньте у каструлю з киплячою водою. Добавте солі та перемішайте все, а також зменшіть газ до середнього. Важливо не переварити романеско, адже так вона не матиме такого насиченого смаку. Також в жодному разі не накривайте все кришкою, тому що капуста втратить свій яскравий колір. Готуйте капусту приблизно 7 хвилин. Після завершення часу витягніть овоч та поставте у друшлак, піднесіть його під холодну воду, щоб зупинити процес термічної обробки та охолодити капусту. Цікаво, що романеско має щось спільне між броколі та цвітною капустою, проте володіє своїм особливим  та більш ніжним смаком!

оиргінальний салат

Крок 2.

Тепер приступіть до апельсину. Ретельно промийте фрукт та витріть паперовим рушником. Далі розріжте апельсин навпіл. Візьміть одну частинку та поріжте напів кільцями. Старайтесь обирати плоди з більш тонкою шкіркою, адже саме такі є дуже соковиті та солодкі.

апетитний салат

Крок 3.

Ожину помістіть у тарілку та залийте водою. Акуратно промийте її круговими рухами. За потреби очистіть від дрібного сміття та маленьких листочків. Після цього просто залиште її висихати, або ж промокніть паперовим рушником, щоб він увібрав всю вологу. Перечислити весь склад корисних речовин ягоди справді довго, але найбільш популярна ягода за рахунок вітамінів Р, С, А, В, біофлавоноїдів, органічних кислот: яблучної, нікотинової, лимонної та ін.

смачний салат

Крок 4.

Смородину також варто добре промити та очистити від дрібних гілочок та листочків. Після цього залиште їх висихати. Чорна смородина не тільки смачний перекус, але й дуже корисна ягідка, яку використовують у медицині. Вітамін А, що міститься у ній збільшує імунітет та кліточний обмін. А також каротин, який покращує зір та сповільнює старіння.

яскравий салат

Крок 5.

А тепер візьміть упаковку з сиром фетою, відкрийте її та злийте білу рідину. Акуратно дістаньте сир та помістіть на дошку для нарізання. Подрібніть фету на кубики. Важливо: фета повинна бути приємної консистенції, а саме: не надто кришитись та бути більш еластичною та ніжною. Колір сиру має бути приємним молочним, без жовтизни. Додавання фети у салат з різними ягодами та фруктами зробить просто неповторний смак, який ви ще ніколи не відчували!

поживний салат

Крок 6.

Далі сполосніть листя руколи у воді, висушіть паперовим рушником, або ж просто поставте у посудину.

свіжий салат

Крок 7. 

Відсипте потрібну кількість кунжуту.

ситний салат

Крок 8.

Вітаємо, ви вже на фінальному етапі! Не очікували, що так швидко? Візьміть велику тарілку, помістіть на неї капусту романеско, красиво викладіть кубики фети, задекоруйте листками руколи та напів кільцями апельсини, а також посипте зверху смородиною та ожиною. Окрім цього злегка полийте все оливковою олією холодного віджиму та присипте все насінням кунжуту. Ваш апетитний та неймовірно смачний салат готовий, смакуйте на здоров’я!

поживний салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert