Салат „Кулінарний експрес“

Обов’язкове правило справжньої господині з досвідом – їжа повинна бути смачною та оригінальною, але забирати мінімум часу! Так, час зараз на вагу золота, тому легкі страви, різноманітні закуски та прості салати – це точно правильний вибір! З ними ви зможете і втамувати голод вашої сім’ї, і при цьому затратити мінімум часу. Чудовим варіантом такого салату буде „Кулінарний експрес“. Цей салат готується до 30-ти хвилин та є достатньо ситним прийомом їжі. Він поєднує в собі хрустке листя пекінської капусти, гриби печериці, рисову локшину, вітамінну морквочку та соєвий соус. Мінімум інгредієнтів, а смак точно запам’ятається кожному! Неодмінно спробуйте приготувати його  та подарувати собі та своїм рідним море насолоди!

салат рецепт

Для приготування цього апетитного салату вам потрібні такі інгредієнти:

– рисова локшина ( приблизно 80-100 грамів/ у сухоу вигляді)

– пекінська капуста ( декільа листочків)

– гриби печериці середнього розміру ( приблизно 80 грамів)

– морква натерта ( приблизно 100 грамів)

– соєвий соус

салат інгредієнти
  • Час приготування – 20 хвилин
  • Кількість порцій – 2

Покроковий рецепт та рекомендації щодо приготування

Крок 1.

Розпочніть приготування салату „Кулінарний експрес“ з підготовки рисової локшини.Рисова локшина – це досить популярний азіатський продукт, для виробництва якого використовується рисове борошно. До складу локшини входять тільки два інгредієнта: рисове борошно і вода. На їх основі виготовляється доволі щільне тісто, з якого згодом за допомогою спеціального комбайна формуються довгі смужки. Під час приготування цього продукту потрібно уважно стежити за часом. Справа в тому, що такий виріб швидко розварюється, внаслідок чого перетворюється ніби “ в кашу“. Деякі кулінари радять краще не варити локшину,  а замочувати в окропі на 15  хвилин. Тому, покладіть локшину в каструлю або глибоку миску. Залийте окропом, щоб вода повністю покрила її. Залиште приблизно на 10 хвилин, поки локшина не стане досить м’якою та трішки набухне. Періодично акуратно помішуйте її. Після цього помістіть її в друшлак та промийте під водою, а потім добавте соєвий соус та перемішайте.

ситний слаат

Крок 2.

Наступним кроком буде морква. Для цього добре промийте її під водою, обсушіть паперовим рушинком та натріть на спеціальній терці, щоб отримати наче „локшину“ з цього овоча. Морква поивнна бути пружною та твердою, адже це на пряму впливає на соковитість та присмак плоду.

салат приготування

Крок 3.

А тепер підготуйте гриби печериці. Для цього промийте їх під водою від бруду, обов’язково витріть паперовим рушником та поріжте на невеликі шматки ( четвертинки). Тепер, візьміть сковороду та розігрійте на ній оливкову олію. Після цього помістіть туди гриби та смажте їх на дость сильному вогні. Нам потрібен саме досить рум’яний  відтінок грибів, тому якщо ви будете смажити гриби на малому вогні – отримаєте просто м’які печериці, які пустили багато соку. Смажте гриби приблизно 7 хвилин, на вогні не менше середнього Не забудьте добавити солі та перцю, а також час від часу перемішувати все.

апетитнй салат

Крок 4.

Тепер, візьміть листя пекінської капусти та промийте її під водою. Ретельно промивайте кожен листочок, щоб добре очистити їх від дрібного бруду та пороху. Після цього просушіть листя паперовим рушником  та подрібніть руками на невеликі шматки. Слідкуйте за тим, щоб капуста була справді свіжа, адже саме тоді листочки будуть більш смачні, а головне – злегка хрустітимуть в салаті та додаватимусь свіжості.

смачний салат

Крок 5.

Зараз, перевірте, чи підготували ви всі інгредієнти. Якщо все на місці – переходимо до завершального етапу.

оригінальний салат

Крок 6.

Візьміть салатницю та додайте у неї зварену локшину, натерту моркву, листя пекінської капусти та печериці. За бажанням можете додатково посолити та поперчити все. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.

вишуканий салат

Потім візьміть велику тарілку та красиво викладіть отриманий салат. Ось і все, надзвичайно простий, оригінальний та ситний салат готовий до споживання, смакуйте на здоров’я! Якщо вам сподобався рецепт – обов’язково поділіться ним зі своїми друзями, ми будемо дуже вдячні!

простий салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert