Салат „Божественні лумаконі“

В наш час дуже вадливо вміти здивувати всіх своїх гостей та показати найкращі кулінарні вміння! Стандартні та всім набридлі класичні страви та стали давно набридли всім, тому щось яскраве та ефектне на столі точно приверне увагу всіх за столом! А що ж робити, якщо фантазія закінчилась, а часу видумати новий рецепт немає? В цьому допоможемо вам ми, адже у нас великий арсенал оригінальних рецептів, які ідеально підходитимуть для святкового столу! Представляємо вашій увазі салат „Божественні лумаконі“, який поєднує в собі пікантні квашені огірки, ароматний твердий сир, надсмачні мариновані мідії, макарони „лумаконі“, ароматний кріп та цибульку та насіння льону. Ми впевнені, що приготувавши його, ви вразите всіх своїх гостей!

Для приготування цього апетитного та оригінального салату вам потрібні такі інгредієнти:

– мариновані мідії ( 120 грам)

– квашені огірки середнього розміру ( 2 штуки)

– макарони „лумаконі“ ( 100-120 грам)

– стебло зеленої цибулі

– свіжий кріп ( невеликий пучок)

– сир твердий ( 150 грам)

– насіння льону ( 30 – 50 грам)

– оливкова олія ( столова ложка)

– сіль та перець за смаком

  • Час приготування – 15 хвилин
  • Кількість порцій – 2

Етапи приготування

1. Першочергово готування варто розпочати з підготовки макаронів. Макарони лумаконі досить нестандартні та оригінальні, у нашому випадку в формі мушель, тому одразу кидатимуться в очі на столі. Проте, приготування цих виробів буде таким самим, як і у звичайних макаронів. Просто залийте воду у каструлю, закип’ятіть її та додайте макарони у воду. Варіть як зазначено в інструкції, зазвичай це займає приблизно 9 хвилин. В нашому ж випадку ми радимо готувати їх 8 хвилин, для того, щоб отримати макарони „аль-денте“. Під час варіння не забудьте добавити сіль та ретельно перемішати все. Після завершення часу злийте макарони на друшлак та сполосніть під холодною водою. Добавте трішки олії та перемішайте, щоб в процесі очікування вони не злиплись.

2. Квашені огірки подрібніть на кубики середнього розміру. Звісно ж, варто надавати перевагу саме домашнім квашенням, проте, якщо такої можливості немає – не переживайте! Просто перед покупкою уважніше оглядайте банку, склад та термін придатності.

3. Наберіть води у глибоку посудину та помістіть туди свіжий кріп та зелену цибулю. Круговими рухами промийте зелень, а потім обсушіть паперовим рушником. Далі подрібніть все гострим ножем.

4. Далі візьміть терку та натріть на ній твердий сир. Якщо сир справді якісний, то під час процесу він не буде кришитись, а чітко розрізатись під дією тертя. Натуральний та смачний сир більш тягучий та еластичний, містить в своєму складі тільки молоко, закваску, сижучі елементи та сіль. Колір в такого сиру не надто насичений та яскравий, а більш блідо-жовтий, молочний.

5. Відкрийте упаковку з маринованими мідіями та злийте непотрібну олію. Після цього помістіть їх на посудину, щоб з мідій стекла олія, яка ще залишилась. Ці молюски дуже корисні для людського організму, адже містять в собі велику кількість вітамінів, таких як: А, Е, С, D і група вітамінів В. Крім цього, до складу мідій входять мікроелементи: цинк, залізо, йод, калій і кальцій і багато інших. Окрім користі вони мають неймовірний морський присмак, який доставить вам гастрономічне задоволення!

6. Підготуйте насіння льону та відділіть необхідну кількість у посудинку.  Ці дрібні насіннячка багаті вітамінами групи В, магнієм, калієм та фосфором. Саме тому додавання їх в салат зробить його в рази кориснішим!

7. А тепер найголовніше – подача салату. Для цього візьміть велику тарілку, розкладіть на ній макаронні мушлі, далі зафаршируйте їх мідіями, сиром та квашеними огірочками. Посипте зверху зеленню та насінням льону. Зверху можете додатково полити все оливковою олією. Оригінальний, поживний та смачний салат готовий дивувати всіх гурманів! Смачного! Ви можете проявити фантазію та додатково прикрасии його, або ж просто скористатись нашою підказкою. Поставивши цей вишуканий салат на святковий стіл, всі одразу накинуться на нього з проханням про добавку!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert