Салат „Порція літа“

Найголовніше правило здорового харчування – побільше овочів та фруктів в раціоні! Дуже важливо дотримуватись його, адже користь овочів та фруктів не раз була доказана різними дослідниками. Вони не володіють великою калорійністю, але є постачальниками найважливіших нутрієнтів (харчових речовин, необхідних для нормального здійснення обміну речовин), від яких безпосередньо залежить здоров’я людини. Вітаміни, мінеральні речовини, вуглеводи, харчові волокна – це далеко не весь перелік корисних речовин, якими багаті ці дари природи. Овочі і фрукти – справжнє джерело вітамінів і мінералів. Вони багаті кальцієм, магнієм, залізом, цинком і вітамінами А, С, Е і К. Також ці яскраві та кольорові помічники здатні піднімати настрій та долати депресії! Сьогоднішній корисний перекус також базується на овочах, тому неодмінно збережіть його в своїй копілці рецептів! Салат „Порція літа“ – це досить просте, але не менш корисне поєднання свіжого хрумкого огірочка, яскравої редиски, вареного яйця, ніжної сметанки та спецій. Цей салат ідеально підходить для перекусу та збагатить вас всіма необхідними мікроелементами.

Для приготування салату „Порція літа“ вам потрібні всього лиш:

– свіжий огірок середнього розміру (1штука)

– редиска ( 3-4 штуки)

– куряче яйце середнього розміру ( 1 штука)

– сметана ( 1-2 столові ложки)

– сіль та перець за смаком

– додаткові спеції за бажанням

  • Час приготування – до 10-ти хвилин
  • Кількість порцій – на одну людину

Етапи приготування та рекомендації

1. Для початку візьміть куряче яйце та помістіть його в невеличку каструлю. Залийте його холодною водою ( саме холодною, адже при контакті з кип’ятком яйце може тріснути та пустити всю свою рідину у воді) та поставте на сильний вогонь. Доведіть все до кипіння, добавте чайну ложку солі та перемішайте. Додавання солі пришвидшить процес очищення шкаралупи від яйця, адже так вона буде краще відставати від нього та не зачіпати білок. Варіть яйце 10 хвилин, а потім злийте кип’яток, добавте до яйця  холодну воду, щоб воно швидше охолодилось та полущіть його. Розріжте його навпіл, а потім на тонкі скибки. Куряче яйце дуже корисне для організму, адже містить велику кількість білка,корисні жири  та вітамін Е.

2. Огірок ретельно помийте під струменем води, відріжте хвостики та поріжте овоч на тонкі кільця. Огірок повинен бути пружним, без яскраво виражених міхурців на шкірці, адже вона може свідчити про те, що овоч має гірчинку. Огірок – досить простий овоч, але відрізняється з-поміж інших тим, що він практично безкалорійний та позитивно впливає на засвоєння інших продуктів. Саме тому він ідеально підходить для дієтичного раціону!

3. Наступним кроком добре промийте редиску, відріжте хвостики і також поріжте тонкими кільцями. Редиска – досить непримітний овоч, проте містить в собі велику кількість вітамінів та корисних речовин. У ній багато вітаміну С, пучок редиски може на 50% заповнити щоденну норму цього вітаміну. Також в овочі містяться вітаміни групи В, вітамін PP та мінерали: натрій, фосфор, калій, кальцій, а найбільше – заліза. Тепер дізнавшись таку інформацію про користь цього овоча, ми сподіваємось, що ви частіше використовуватимете його в своєму раціоні.

4.  Перевірте, чи жоден крок не пропущено, підготуйте всі спеції та сметану. Приступіть до завершального етапу.

5. На тарілці розмістіть кільця огірків та редиски, а зверху розкладіть тонкі шматочки яйця. Посоліть та поперчіть салат за смаком, добавте додаткових спецій за бажанням. Зверху полийте все сметанкою. Вуаля, надзвичайно простий, легкий, та смачний літній салат готовий до споживання! Ви можете приготувати собі його у будь-який час доби та не переживати, що можна набрати зайві кілограми. Він не потребує багато зусиль та часу, а отже є повністю універсальним та простим у приготуванні. Ми впевнені, що цей апетитний салатик сподобається вам так сильно, як і нам. Смачного!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert