Салат „Овочі-рятівники“

Скоріше поспішайте, адже літо добігає до кінця, а це означає, що свіжі та натуральні фрукти та овочі скоро можуть зникнути з ринків та прилавків магазину. Тому, в цей час важливо наповнити свій раціон справді чимось корисним та вітамінним, а для цього якраз і підходять ці різнокольорові плоди. З’їдаючи хоча б 3 види овочів або ж фруктів в день, ви вбережете себе від авітамінозу та почуватиметесь в рази бадьоріше та здоровіше. Ми пропонуємо вам зробити для себе один салатик, який підтримає вашу енергію протягом дня та наповнить вам вітамінами та поживними речовинами. Апетитний овочевий салат під назвою „Овочі-рятівники“ складається з насиченого та смачного баклажану, яскравого болгарського перцю, соковитих помідорок, пікантної синьої цибулі та насіння кунжуту. Ці інгредієнти ви з легкістю зможете придбати на ринку, або ж у супермаркеті, а ще краще – надавайте перевагу домашнім плодам!

салат рецепт

Для приготування цього яскравого та смачного салату вам потрібні такі інгредієнти:

– перець болгарський червоний більшого розміру (1 штука)

– баклажан середнього розміру ( 1 штука)

– помідора середнього розміру ( 2 штуки)

– синя цибуля середнього розміру ( 1 штука)

– насіння кунжуту ( близько 50-ти грам)

– оливкова олія ( 2 столові ложки)

– сіль та перець за смаком

–  пшеничне борошно ( 2 столові ложки)

салат інгредієнти
  • Час приготування – 15 хвилин
  • Кількість порцій – 2 

Покроковий рецепт та рекомендації

Крок 1.

Так як тільки баклажан буде піддаватись термічній обробці, варто розпочати саме з його приготування. Для цього візьміть овоч та ретельно промийте його у воді. Після цього відріжте хвостик та просушіть паперовим рушником. Після цього поріжте баклажан на тонкі слайси. Посоліть та поперчіть їх з обох боків. Підготуйте посудину з пшеничним борошном. Тепер, налийте оливкову олію у гриль-сковороду та розігрійте її. Покрутіть слайс у борошні та помістіть на сковородіку. Так повторіть із кожним шматком. Смажте слайси баклажана приблизно по 2-3 хвилинки з кожної сторони на досить сильному вогні. Коли всі шматки будуть просмажені та мати золотисту скоринку, помістіть їх на тарілку, устелину паперовим рушником. Це дозволить лишній олії впитатись та розкриє інший смак.

апетитнй салат

Крок 2.

Болгарський перець ретельно вимийте у воді, після цього відріжте хвостик, розріжте навпіл та дуже добре прочистіть овоч від дрібних зерняток. Після цього, помістіть овоч на дошку для нарізання та поріжте його  на кільця. Плоди болгарського перцю можуть бути червоного, жовтого та зеленого кольорів. При цьому, забарвлення перця свідчить і про якість їх внутрішнього змісту.У червоному перці представлена велика кількість вітамінів С і А. За наявності аскорбінової кислоти овоч перевершує цитрусові і навіть визнаного фаворита за вмістом вітаміну С – чорну смородину. У його 100 г містяться 4 добових норми, необхідних організму людини.

яскравий салат

Крок 3.

Натсупним крококм буде підготовка помідорів. Для цього, візьміть помідорки та помістіть їх під воду. Ретельно промийте плоди від дрібного бруду та відірвіть маленькі хвостики зверху. Після цього, дуже акуртано поріжте помідори на кільця.Для того, щоб кільця вийшли ідеальної круглої форми, яка не розтікається – використовуйте тільки добре підгострений ніж та тільки свіжі і пружні помідори. Саме тоді у вас вийде чудова нарізка.

Крок 4.

легкий салат

Крокт5.

Тепер, візьміть синю цибулю, очистіть її від лушпиння та помістіть під кран, сполоснувши її. Наріжте цибулю на тонкі кільця. 

оригінальний салат

Крок 6.

А зараз переконайтесь, що у вас підготовлена оливкова олія у посудині, насіння кунжуту та сіль з перцем. Окрім цього, перевірте, чи гподрібнені всі інгредієнти.

Крок 7.

На фінальному етапі, візьміть велику тарілку, спочатку покладіть на неї просмажені шматки баклажану, потім викладіть кільця помідори, поверх помідорки красиво розкладіть кілцья цибульки. Додатково можна викласти на самі краї листочок петрушки, або ж чогось іншого. Ось і все, дуже яскравий та смачний салат готовй до споживання. Смачного!

смачний салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert