Салат „Літнє комбо“

Зазвичай, зимове щоденне меню наповнене різними м’ясними та ситними стравами, а така легка та сонячна пора літа навпаки містить в собі велику кількість свіжих, натуральних та корисних овочів та фруктів. Поживні страви з ововчів та фруктів витісняють важкі, тому легкість у шлунку вам гарантована. Ми вважаємо, що в такий теплий період кожен просто мусить спробувати салатик під назвою „Літнє комбо“. Цей апетитний та яскравий салат складається з ситного та корисного бклажану, соковитих помідорок, смачнючого сиру сулугуні, ароматних листочків руколи та базиліку, насіння соняшника та декілька ложок оливкової олії. Скуштувавши цей салатик, ви точно відчуєте прилив енергії, а також чудове самопочуття. Всі інгредієнти в цьому салаті надзвичайно прості та доступні, тому дозволити собі його зможе кожен. Поїхали!

салат рецепт

Для приготування цього оригінального салату вам потрібні такі інгредієнти:

– баклажан середнього розміру ( 1 штука)

– сир сулугуні (приблизно 150 грамів)

– помідори середнього розміру ( 2 штуки)

– листя руколи ( невеликий пучок)

– листя базиліку

– насіння соняшника ( приблизно 50 грамів)

– оливкова олія (  3 столові ложки)

– сіль та перець за смаком

салат інгредієнти

Час приготування – 20 вхилин

Кількість порцій – 2 

Покроковий рецепт 

Крок 1.

Спочатку візьміть баклажан та добре промийте його у воді, очищаючи від пилу та дрібного бруду. Потім витріть овоч паперовим рушником та відріжте хвостик. Далі помістіть баклажан на дошку для нарізання і поріжте на кубики середнього розміру. Після цього, розігрійте оливкову олію в сковороді. Кубики баклажану обмакуйте у пшеничному борошні ( в борошно також додана сіль та перець) та помістіть на розігріту сковорідку.

оригінальний салат

Обмакування у борошні додасть баклажану при смаженні красивий золотистий відтінок та запечену скоринку. Смажте баклажан на вогні не менше середньої потужності. По часу це займе у вас всього 5-8 хвилин. Як тільки ат побачите рум’яність на поверхні баклажана – все готово.

ситний салат

Крок 2.

Візьміть помідори та ретельно сполосніть їх у воді. Після цього відірвіть маленькі хвостики та витріть паперовим рушником. Помістіть плоди на дошку для нарізання та подрібніть на кубики середнього розміру. Щоб отримати рівні та чіткі кубики помідори, потрібно всього лиш використовувати добре підгострений ніж та пружні помідорки. 

поживний салат

Крок 3.

Листя руколи помістіть у глибоку посудину та залийте їх водою. Листя замочаться, а тому, весь пил та бруд будуть краще відходити від зелені. Додатково можете промити їх круговими рухами руки. Після цього злийте воду та просушіть все паперовим рушником. Помістіть зелень на дошку для нарізання та подрібніть.

апетитнйи салат

Крок 4.

Візьміть сир сулугуні та вийміть його з упаковки. Далі помістіть на дошку для нарізання та подрібніть на кубики. Сир в жодному разі не повинен бути надто вологий, або ж надто сухий та ще й кришитись при нарізанні.Консистенція сулугуні повинна бути пружною та чимось середнім між м’якою та водянистою. Сулугуні – прекрасно доповнюватиме цей салат, адже він розбавить інші інгредієнти,  а саме овочі та додасть більшої ситності салату!

ароматний салат

Крок 5.

Листя базиліку також сполосніть під водою та залиште висихати на тарілці.

простий салат

Крок 6.

Підготуйте потрібну кількість насіння соняшника, оливкової олії та солі. Щодо насіння соняшника – це чудовий додаток до салату, який містить в собі  багато жиророзчинних вітамінів: А, Е, D і групи В. Ці вітаміни  добре всмоктуються в кишечнику саме завдяки жирам в складі насіння. Також соняшники, а саме їхнє насіння, багате мінералами, такими як: магній, кальцій, цинк, залізо та інші. До речі, для нашого салату, ви можете підсмажити його на сковороді без олії, близко 2-ох хвилин.

саалт приготування

Крок 7.

Тепер, перевірте, чи всі інгредієнти подрібнені та стоять на своїх місцях. Якщо ви нічого не пропустили – приступайте до завершального етапу.

яскравий салат

Крок 8.

Візьміть глибоку салатницю та помістіть у неї смажені кубики баклажану, додайте шматки помідори, потім поставте до них руколу і кубики сиру сулугуні. Після цього посоліть та поперчіть все за власним смаком і додайте столову ложку олії. Добре перемішайте все та прикрасьте зверзу листком базиліка. Ось і все, такий літній, ароматний та поживний салатик готовий до споживання. Смакуйте на здоров’я та обов’язково поділіться рецептом з близькими!

літній салат

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert