Салат „Ситна порція“

Традиційні поєднання салатів, такі як: огірок, помідора, ковбаса та майонез – давним-давно всім набридли. Такі салати хоч і були досить непогані на смак  і досить ситні, але не мали такого різноманіття інгредієнтів, і як наслідок – не зовсім багатий вітамінний та поживний склад. Проте, сьогодні існує безліч варіантів салатів, які комбінують між собою все, що тільки душа забажає! В сучасних салатах поєднуються не тільки овочі, зелень та м’ясні продукти, а й різноманітні крупи та жителі морських вод! Такі мікси справді дуже цікаві на смак та ще й до того мають більш урізноманітнений поживний склад! Салат „Ситна порція“ – це оригінальне поєднання довгозернистого рису, кільки в томатному соусі, солених огірочків, вареного ніжного яйця, пікантної цибулі та майонезу! Подавши цей салат до святкового столу – ваші гості точно не залишаться байдужими та попросять добавки, або ж захочуть дізнатись детальніше про рецепт!  Якщо ви також зацікавились таким оригінальним та пікантним салатом – залишайтесь з нами та обов’язково записуйте рецепт у свою кулінарну книгу! 

Для приготування смачного салату „Ситна порція“ вам знадобляться такі інгредієнти:

– довгозернистий нешліфований рис ( 100 грам)

– куряче яйце середнього розміру

– кілька в томаті  ( 200 грам)

– солоні огірки середнього розміру ( 2 штуки)

– ріпчаста цибуля середнього розміру

– майонез

  • Час приготування – 20-25 хвилин
  • Кількість порцій – 2-3 людини

Покроковий рецепт

Крок 1 .

Для початку добре промийте рис у воді ( приблизно 3-5 раз) поки вода не стане більш прозорою. Доведіть підсолену воду до кипіння, а після – висипте в неї крупу. Перемішайте рис один раз, щоб зерна не прилипали до дна. Потім дочекайтеся, коли рис почне закипати, зменьшіть вогонь до мінімуму і накрийте каструлю кришкою. У процесі приготування в жодному разі не підіймайте кришку каструлі  – в іншому випадку рис буде готуватися довше. Для того, щоб крупа була розсипчастою  не перемішуйте її (за винятком першого разу). Зробивши таку помилку – зерна будуть ламатися і виділяти крохмаль. Час приготування рису залежить від його виду. В нашому випадку це займе приблизно 20-25 хвилин. Коли рис буде готовий залиште його під кришкою ще на 5-10 хвилин.

Крок 2.

Поставте куряче яйце у маленьку каструлю та залийте холодною водою. Доведіть воду до кипіння, добавте солі, щоб яйце краще чистилось від шкаралупи та перемішайте. Зменьшіть вогонь до середнього та варіть яйце приблизно 10 хвилин. Коли яйце буде готовим, злийте кип’яток, добавте холодної води, щоб яйце швидко охолодилось та полущіть його. Далі акуратно розріжте яйце на 2 половинки. Дістаньте жовток  та потріть його на дрібній  терці, білок наріжте на невеликі кубики.

Крок 3.

Звісно ж, в першу чергу при покупці консервів варто звертати увагу саме на термін придатності продукту.  До складу якісної рибної консерви можуть входити тільки томатне пюре або томатна паста, рослинна олія, цукор, сіль та борошно. При відкритті банки зверніть увагу на консистенцію томатного соусу – вона повинна бути однорідною, мати в’язку структуру. Прослідкуйте, щоб вміст банки був саме з частинок з риби. Однак, якщо в банці є явні відходи, на кшталт: нутрощів, плавців і шматочків чорної плівки –  це свідчить про низьку якість та поганий смак.

Крок 4.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою та подрібніть на кубики.

Крок 5.

Більш вдалим варіантом будуть саме домашні солені огірочки, але якщо ж такої можливості немає – ретельно обирайте куповані. Зверніть увагу на термін придатності та колір розсолу. Вибравши огірки, поріжте їх на більш дрібні кубики.

Крок 6. 

Підготуйте всі інгредієнти до змішування.

салат рецепт

Крок 7.

Візьміть салатницю та помістіть туди інгредієнти, окрім потертого жовтка. Добавте туди майонезу та ретельно перемішайте все, а вже зверху – посипте жовтком. Наш ідеальний, ароматний салат готовий до подачі! 

Окрім цього, цей салатик може бути використаний і в ролі закуски. Ним сміло можна мазати різноманітні закусочні вироби, як, наприклад: багети, крекери та хлібці. Ідеальний варіант для шведського столу!

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert