Салат „Овочевий преміум“

Правильне харчування – це не знурення себе від дієт та обмеження у всьому, це стиль життя, який повинен супроводжувати вас у всьому. Ми вважаємо, що харчуючись правильно, ви показуєте собі та іншим, наскільки сильно любите себе та своє тіло, дбаєте та оберігаєте від шкідливої речовин та добавок. Піклуючись про себе таким чином, ви не тільки будете відчувати себе дуже комфортно та здорово, а ще й в рази продовжите молодість та красу. Одним з проявів любові до себе є й наш сьогоднішній салат під назвою „Овочевий преміум“, адже він складається виключно з корисних та натуральних продуктів, які наповнять тіло вітамінами та мінералами. Цей апетитний та яскравий салат поєднує соковиті помідорки, хрусткий огірок, ароматну петрушку, гостреньку синю цибульку, мега корисні волоські горіхи та пікантний часник.Тільки вдумайтесь, скільки користі можна почерпнути з цього свіжого салатику! 

салат рецепт

Ось такий список продуктів знадобиться вам, якщо ви захочете потішити себе цим корисним салатом:

– помідора подовгастих сортів ( 5 штук)

– огірок середнього розміру

– синя цибуля середнього розміру

– петрушка ( декілька стебелець)

– зубчик часника ( 2 штуки)

– волоські горіхи ( приблизно 20 грамів)

– оливкова олія ( 1-2 столові ложки)

– паприка мелена

салат інгредієнти

Щоб насолодитись таким дієтичним салатиком вам знадобиться всього 10 хвилин.

Крок 1.

Можемо розпочати із хрусткого огірочка. Овоч промийте під струменем води, далі відріжте хвостик та обсушіть. Після цього поріжте огірок на кільця середньої товщини. Зверніть увагу на те, яка поверхня у огірка. Якщо на шкірці овоча сильно виражена текстура, то є велика ймовірність того, що він може злегка гірчити. Проте, не варто сильно боятися такого, адже його можна буде замочити у воді та мінімізувати цей неприємний присмак. До речі, з плюсів огірка не можна не зазначити, що цей овоч є абсолютно дієтичним, дуже низькокалорійним, адже його склад практично повністю базується на воді. Тому, його можна їсти в будь-який час дня і не боятись за лишні кілограми.

свіжий салат

Крок 2.

Наступними будуть помідорки. Ми обрали подовгастий вид помідорок, адже він більш стійкий до натискань та не розтікається при нарізанні. Отже, промийте плоди під водою, далі відірвіть маленькі листочки і після цього помістіть на дошку для нарізання. Поріжте їх на кільця середньої товщини. Помідори є теж не менш корисними, адже містять в собі багато вітаміну А та вітаміну К, а також досить значну кількість вітамінів групи В. Цікаво, що одна помідора забезпечує близько 40% добової потреби у вітаміні С. Також ці плоди  є джерелом заліза, калію,  магнію, фосфору та міді.

простий салат

Крок 3.

Синю цибулю очистьте від лушпиння та сполосніть. Далі акуратно поріжте її на кільця. Хочемо зауважити, що замінити її ріпчастою цибулею не буде гарною ідеєю, адже саме синя є бліьш делікатною та не такою пекучою. Саме це нам і потрібно: зробити злегка пікантний та гостренький смак, але не перестаратись!

пікантний салат

Крок 4.

Тепер можна взятись і за горішки. Візьміть декілька штук та очистьте їх від шкаралупи. Потім помістіть на дошку для нарізання та подрібніть.Волоський, або як ще кажуть „Грецький горіх“ – джерело біотину, Омега-3, вітамінів групи В. Також ці горіхи багаті на вітаміни A, C, PP, E. При чому, останній представлений в унікальній формі, а тому здатний особливо активно працювати над зміцненням серцево-судинної системи.

оригінальний салат

Крок 5.

Зубчик часника очистьте від лушпиння і сполосніть. Далі пропустіть його через спеціальний інструмент, або ж дуже подрібніть. Обирайте молоді головки часнику, які не матимуть зігнивших ділянок та будуть пружні. Це важливо насамперед тим, що так, присмак часника буде більш приємним та гостреньким.

дієтичний салат

Крок 6.

Не забудьте підготувати всі спеції та олію, і приступайте до найголовнішої частини! 

яскравий салат

Візьміть більш глибоку тарілку та викладіть на неї кільця з огірків, далі розкладіть шматки помідорок та кільця цибулі. Повторюйте так знову, утворюючи наче вежу з овочів. Зверху прикрасьте все листками петрушки, посипте подрібненими горішками та паприкою. Також полийте все оливковою олією та подавайте готовий смачний салат до столу! Смакуйте на здоров’я!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert