Салат „Макаронне переплетіння“

Хіба хтось можете заперечувати те, що макарони – це найуніверсальніший та найулюбленіший продукт для багатьох. З ним можна поєднювати різноманітні інгредієнти і при цьому, він прекрасно доповнюватиме смак.  Цей продукт особливо популярний в Італії, але в наш час його обожнюють практично всі! Хочемо поділитись з вами одним із таких смачнючих рецептів, який підкорить вас своєю ситністю та саком! Салат під назвою « Макаронне переплетіння» – це не просто змішане спагеті з іншими інгредієнтами, це повноцінний салат, адже інгредієнти ідеально підходять один до одного, переплітаються між собою та створюють ідеальний та неповторний смак! До складу цього апетитного салату входить спагеті, ніжна і ситна куряча грудка, зелені оливки та трішки сметанки. Спробуйте і не пошкодуєте жодного разу, адже такий салат втамовує голод за лічені хвилини, а тому, ідеально підійде для того, щоб нагодувати всю сім‘ю, або ж зробити романтичну вечерю!

салат рецепт
Давайте розглянемо детальніше, яка саме кількість продуктів вам знадобиться: 
– спагеті з твердих сортів пшениці (фетучіні, близько 150 грамів)
– куряче філе ( приблизно 250 грамів)
– консервовані зелені оливки ( приблизно 70 грамів)
– сметана ( 3 столових ложки) 
– оливкова олія ( 1 столова ложка)
– сіль та перець за смаком

Час приготування – не більше 25 хвилин

салат інгредієнти


Пропонуємо приступити до нашого покрокового рецепту,щоб ви могли якнайшвидше взятися до смачної трапези! 


Крок 1. 
Розпочнімо саме з підготовки макаронів. Налийте воду у каструлю та доведіть її до кипіння, потім закиньте туди потрібну кількість макаронів. Зменшіть газ та варіть спагеті згідно з інструкціями на упаковці. Зазвичай цей процес займає 6-9 хвилин. Не забудьте додати у воду трішки солі та ретельно перемішати все. Рекомендуємо повністю не вичерпувати час і витягнути спагеті за 1 хвилину до повної готовності. Так ви отримаєте ідеально зварені Фетучіні «аль денте». Якщо ж перестаратись та занадто довго варити спагеті, то в результаті ви отримаєте макарони, які повністю злиплись між собою. 

ситний салат

Крок 2.
Поки спагеті готуються, ми можемо приступити до курячого філе.  Спочатку ретельно сполосніть м‘ясо у воді, видаліть тонкий шар жирної плівки та поріжте філе на шматки. Розігрійте сковороду на оливковій олії, викладіть туди шматки м‘яса та додайте до них спецій за смаком. Смажте куряче філе на середньому вогні, при цьому уникаючи скоринки на м’ясі. Тому радимо вам час від часу помішувати шматки, щоб вони не пригоріли.  В результаті у вас повинні вийти соковиті та помірно підсмажені шматки курочки.

смачний салат

До речі, щоб отримати справді смачне філе, його потрібно ретельно обирати та враховувати всі нюанси. Наприклад: уникайте філе, поверхня якого має темні плями та засохші ділянки. Таке м’ясо вже не першої свіжості, а тому, вже не буде таким м’яким та соковитим!

ніжний салат

Крок 3.
Відкрийте банку консервованих оливок, злийте всю рідину та дістаньте потрібну кількість плодів. Кожну оливку поріжте на кільця та помістіть їх у окрему посудину. Зверніть увагу на те, що оливки повинні бути саме зелені. Це пов’язано з тим, що вони мають більш насичений смак, аніж класичні чорні, а тому додаватимуть неабиякої пікантності салату. Також обирайте плоди без кісточок, щоб не витрачати час на їхнє очищення.

апетитний салат

Крок4.
Тепер – найцікавіше. Помістіть готові спагеті у сковороду, додайте туди шматки курки та увімкніть маленький вогонь. Тепер додайте до них сметани, також перцю та солі та ретельно перемішайте.

яскравий салат

Накрийте все кришкою та потушіть близько 3-4 хвилин. Після завершення часу викладіть готову масу на тарілку та прикрасьте кільцями зелених оливок.  Дуже поживний та яскравий салат готовий до подачі на стіл! Смакуйте на здоров’я!

салат приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert